Скопје: Почна асфалтирањето на Илинденска

• Креатор на темата Креатор на темата THE_CHOSEN_ONE
  • Време на започнување Време на започнување
Хахаха, булевар за 2,2 миљона :) Само архитектите што работат на проектирање на тој булевар наплаќаат толку. Како и да е, кажав јас пред година и кусур дека Скопје ќе се оправи :)

Убаво викам дека имаат проблем со проекциите,секогаш ги надминуваат.Во случајов од предвидени 2,2 милиони денари стасаа до 80 милиони денари:)
http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=112491053321&id=14&setIzdanie=21845

Со 2,2 милиони денари или 35,000 евра јас не можам да го реновирам 60 квадрати стан, овие со цел ум ќе прават булевар од Илинденска, не знам кој тоа проектира и планира таму ама изгледа му фалат нули.
Дури и 80 милиони 130,000 евра се смешна сума за таква работа, иако не го знам како изгледа планот.

Се оправуваат патиштава а? Не ви мириса на предвремени избори? :)

Кај мене на улица почнаа пред 2-3 недели да ставаат канализација(еј замисли немам канализација а сум на 4 километри од Центар), и како што се работи кај нас, го ископаа асфалтот на пола улица и машините ги снема :) Типично за нас... Освен тоа ништо друго се нема направено, ни дупка за цевките да ископаат ни цевки да донесат, НИШТО... Али важно се работи, ако е улицата ископана и луѓето или кружат или си ги кршат колите.... И сеа изгледа треба да чекаме избори за да се заврши ова:toe:

Кај мене асфалтираа еден дел од улицата пред 4 месеци, додека да го асфалтираат и останатиот дел ќе се напраат кратери на првиот пошо го пуштија у функција :tapp:

додека да го асфалтираат и останатиот дел ќе се напраат кратери на првиот пошо го пуштија у функција :tapp:
:pos2: Нема врска, кратери , нормално дека ќе го пуштат инаку нема да сообраќа улицата....

:pos2: Нема врска, кратери , нормално дека ќе го пуштат инаку нема да сообраќа улицата....
:pos: :pos: :pos:
Зашо да не ја асфалтираат цела улица па да ја пуштат и да сообраќа нормално?

Со 2,2 милиони денари или 35,000 евра јас не можам да го реновирам 60 квадрати стан, овие со цел ум ќе прават булевар од Илинденска, не знам кој тоа проектира и планира таму ама изгледа му фалат нули.
Дури и 80 милиони 130,000 евра се смешна сума за таква работа, иако не го знам како изгледа планот.
Мала корекција, 8 милиони се 130 илјади, а 80 се 1,300,000 евра :smir:

Кај мене на улица почнаа пред 2-3 недели да ставаат канализација(еј замисли немам канализација а сум на 4 километри од Центар), и како што се работи кај нас, го ископаа асфалтот на пола улица и машините ги снема :)
Кај мене ништо не почнаа, знаат кој тепа стално :(
@Бенеамата, кај си ти? Која населба?

--- надополнето ---

:pos: :pos: :pos:
Зашо да не ја асфалтираат цела улица па да ја пуштат и да сообраќа нормално?
Ни пита не се прави одеднаш, ниту ајвар за еден ден...а ни улица :wink:

Кај мене ништо не почнаа, знаат кој тепа стално :(
@Бенеамата, кај си ти? Која населба?

Абе кај мене тепаат тие што се на власт али џабе ти е, иначе сум Лисиче, одма до Ново Лисиче....
Цела населба вмровци и пак ништо, среќа на мојата половина не ископаа иначе кој не им отидеше во општина бенеамата да не се викам :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom