Ситуацијата со Исламот крчка во Британија

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
"Сакаме да си ја повратиме земјата."

Ново движење кое наречено Англиска Лига за Заштита ветува дека летото и навистина ќе биде жешко. Сакаат да ги протераат муслиманите од Британија. Не се рабти за групи на скинхедси, ова е нова работа која ужива поддршка кај многумина кои не се со нив. Групата -- сега прераснува во движење -- се формираше како отпор спрема една исламистичка групација во Лутон.

Ветуваат судири со најекспонираните Исламски организации, а доколку доволно масовни и брутални, очекуваат сигурно да предизвикаат немири. Движењево се создава заради вакуумот, мешу другото, предизвикан со сериозните поделби во националистичките партии како Британската Национална Партија.

http://www.guardian.co.uk/uk/2010/may/28/english-defence-league-protest-bnp

English Defence League: new wave of extremists plotting summer of unrest

Matthew Taylor
Friday 28 May 2010

Forged on football terraces and targeting Muslim communities, rightwingers return to the streets in an increasingly violent form

In the back room of a sparsely decorated pub in Bolton a man with a shaved head and a tattoo poking out above his shirt collar hands out what look like wraps of cocaine to his friends. It is just after 11am but behind him the pub is already packed with young, mainly white, men. Suddenly it erupts.

"We want our country back. We want our country back … Muslim bombers off our streets." The chants ring out as tables are thumped and plastic pint glasses are thrust into the air.

"It is going to be a good 'un today," says the shaven-headed man, leaning across the table towards me to make himself heard. "We're going to get to twat some Pakis – I can feel it."

The pub, a few hundred yards from Bolton railway station, is the latest gathering point for the most significant rightwing street movement the UK has seen since the heyday of the National Front in the 1970s.

For the past four months the Guardian has joined English Defence League demonstrations, witnessing its growing popularity, from protests attracting just a few hundred hardcore activists at the end of last year to rallies and marches which are bringing thousands of people on to the street – and into direct conflict with the police and local Muslim communities.

The EDL plans to step up its campaign in coming weeks, culminating in marches through some of the UK's most high-profile Muslim communities, raising the spectre of widespread unrest.

With the British National party beset by infighting and recriminations after its poor showing in last month's local and national elections, the UK is facing the prospect of rightwing activists turning away from the ballot box and back to the street for the first time in three decades.

"It is going to be a good 'un today," says the shaven-headed man, leaning across the table towards me to make himself heard. "We're going to get to twat some Pakis – I can feel it."
Фреди да беше жив сега многу ќе беше навреден. :tv:

Инаку одамна прават проблеми по Европа ова доселениците од муслиманските земји па уште очекуваат дека ќе ја освојат по пат на множење како зајци и тивко наметнување на ислам и шеријатски закони без никој да примети... мислам глупи се или екстремно глупи па да не очекуваат дека порано или подоцна ќе се свестат европјаните за растечката заканаи ќе ги истераат по кој знае кој пат таму од каде што дошле. Почнаа да им забрануваат минариња и шамии а скоро како што тргнала работата и целосно ќе ги забранат и самите нив.

Еве што се случува таму:

Нешто слично како кај нас, потплатуваат комуњари и си го бркаат интересот секако на штета на Британците.

Добро, весникот што го дадов е комуњарски и не баш коректно ги опишува. ЕДЛ се сметаат дека се патриоти и немаат врска со скинхедси или нешто слично.

Зборот ми е на дел од народот му пука филмот и ќе се случуваат конфронтации и нереди.

Еве го нивниот сајт:

http://englishdefenceleague.org/

Нема пари нема демократија.
А поготово кога се работи за западот кој е познат по инквизиција, гилотињи, ереси, етнички чистења.
Мене како православен Македонец ми одговара судар на овие две цивилизации кога веќе дискутираме во духот на сударот на цивилизации.
Во духот на универзалното право, нема поголема човекова глупост порад различно име на бог и различен начин на општење со него да се убиваме едни со други.
Западот ќе стане Бејрут.

"Сакаме да си ја повратиме земјата."
Одлично! Полека се свестуваат и почнуваат да ја гледаат вистинската опасност. Полека, но сигурно сите ќе се разбудат, ќе сфатат. Место за религиите, особено исламската нема во Европа.
Во право беше еден скандинавски политичар кој пред некое време кажа дека исламот е вистинската опасност за Европа. Дека муслиманите чекаат само да се накотат и потоа оп - независности, автономии. Тоа треба да се спречи, да се пресечи коренот.
Никој Европјанин не сака Европа да стане како Блискиот исток...

Аиииии!
Исламот е забранет во Европа, ако се прашувате вие, а?
Зошто, од кога и како?
Да се протераат муслиманите од Англија?
Ајде да ги протераме и Енглезите од Америка.

Добро бе луѓе, шо прајте филмој (премногу) на безвеза прашања?
Христијанството низ историјата е лошата страна на религиите, никоја друга.
Ама, како што ВИ одговара, така нека е...

Нормална е појавата на вакви нешта по Европа, затоа што многумина кои себе си се нарекуваат Муслимани интензивно се трудат да се оптегнат повеќе отколку што им дозволува должината на чергичето.

Тука доаѓаат многу смешно таканаречените либерални кругови кои својата немоќ и импотенција ја задскриваат зад божемната борба за човекови права, спротиставувајќи им се на би рекол, спонтано оформените* групации од уводниот пост. Всушност, таквите наивно комични либерали (пуна капа имаме и кај нас) се искористени од исламските екстремисти, кои својата кауза за глобална исламизација повремено ја задскриваат зад наводна борба за човекови права (трагикомично).
Сиротите "либерали", толку се неумни, што не контаат дека нивните празни глави ќе бидат први на јутуб снимките.

*некои ќе ги наречат десничарски, ама јас мислам дека се групации за опстанок

следната светска војна гарантирам дека ќе биде помеѓу муслиманите и христијаните!

Koga togas Islamot ke ja osvoi Evropa. Vie ne treba da se plasite od pakistancite ili drugite muslimani od Azija tuku treba da se plasite od vasite hristijani koi se konvertiraat vo Islam. Taka Evropa ke stane so mnozinstvo Muslimani i bez vojna ke se osvoi Evropa od Muslimanite. Prorokot Muhamed kazal deka ke dojde vreme koga muslimanite ke gi osvojat Konstantinopol i Rim. Konstantinopol padna sega mu e redot na Rim i taka po red cela Evropa. Pozdrav!!

следната светска војна гарантирам дека ќе биде помеѓу муслиманите и христијаните!
100%

--- надополнето ---

Аиииии!
Исламот е забранет во Европа, ако се прашувате вие, а?
Зошто, од кога и како?
Да се протераат муслиманите од Англија?
Ајде да ги протераме и Енглезите од Америка.

Добро бе луѓе, шо прајте филмој (премногу) на безвеза прашања?
Христијанството низ историјата е лошата страна на религиите, никоја друга.
Ама, како што ВИ одговара, така нека е...
Европа скоро отсекогаш се борела против исламот, т.е. да не стане исламизирана. И тоа е добро и така треба да биди.
А за тоа која е полоша религија....сите се лоши.

Koga togas Islamot ke ja osvoi Evropa. Vie ne treba da se plasite od pakistancite ili drugite muslimani od Azija tuku treba da se plasite od vasite hristijani koi se konvertiraat vo Islam. Taka Evropa ke stane so mnozinstvo Muslimani i bez vojna ke se osvoi Evropa od Muslimanite. Prorokot Muhamed kazal deka ke dojde vreme koga muslimanite ke gi osvojat Konstantinopol i Rim. Konstantinopol padna sega mu e redot na Rim i taka po red cela Evropa. Pozdrav!!

Секако Μολον λαβε [ΜΟΛΟΝ ΛΑΒΕ] - come and clame it !!!

Убаво, ме радува.

Не само муслиманите АРАПИ, црнци итн., туку и Балканците на чело со Турци, Албанци, Босанци, Македонци, Срби итн.

Чистка од шлајмот.

--- надополнето ---

А каква е војната која се води сега моментално?

Убаво, ме радува.

Не само муслиманите АРАПИ, црнци итн., туку и Балканците на чело со Турци, Албанци, Босанци, Македонци, Срби итн.

Чистка од шлајмот.

--- надополнето ---

А каква е војната која се води сега моментално?

Не тропај ве па ти војна помеѓу христијаните и муслиманите , зашто еднаш не има помеѓу муслиманите и будистите или хундистите или христијаните со нив ?
Ако има тогаш КРСТОНОСЦИТЕ нека се подготват!!! lol :vozbud:

Мама му ебам,што се тогаш бореа Британците против нацизмот....до сега бар ке имаа раат глава:kesa:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom