Уат д фак?

• Креатор на темата Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување Време на започнување
T

Tetro

Гостин
500x_reflectius-back1wide.jpg

Црно. Остар дизајн. Шпиц рабови. Копчиња. Кабел за струја. Што е тоа?
Бидејќи го гледаме логото на Art Lebedov, знаеме дека не се работи за вонземјанско оружје. Но, вистината не е помалку епска! :)

Всушност, станува збор за часовник. Но, не било каков часовник!
Тој користи ласерски зрак за да ви го проектира времето. Во оваа црна надворешност, има околу 60 огледала кои го рефлектираат ласерскиот зрак на којзнае колку агли, сето тоа само за да вие видите колку е време. Признајте, од идејата и реализацијата ви се дигаат влакненцата на рацете. :)
Сепак, ова е сеуште само концепт, но знаејќи ги и претходните концепти на Art Lebedov, не се чудете ако набрзо го видите на eBay. И тоа за мноооогу доларос.​

незнам дали е за тука, или за ЧДА, коментарите ќе кажат:kesa:

ne razbiram nisto
objasni:toe::toe:

ne razbiram nisto
objasni:toe::toe:

Тоа црвените линии шо ги гледаш се всушност ласерски зраци кои се одбиваат од 60-те огледала што ги има внатре(можеш и да ги видиш).
Тоа е тоа :toe:

abe ja razbrav ubavo
ama imaat saati laserski izmisleno odamna
sveti laserot vo zidot tavanot
kaj i da go smestis
nisto posebno ne vidov vo ovoj casovnik
samo sto ima kutija specificna

abe ja razbrav ubavo
ama imaat saati laserski izmisleno odamna
sveti laserot vo zidot tavanot
kaj i da go smestis
nisto posebno ne vidov vo ovoj casovnik
samo sto ima kutija specificna

fala so objasna oti ja od tia tekstot gore nsito ne razbrav.
ovaa visoka tehnologija samo za eden saat.

a kolku pari e ova cudo

fala so objasna oti ja od tia tekstot gore nsito ne razbrav.
ovaa visoka tehnologija samo za eden saat.

a kolku pari e ova cudo
се гледа дек не си прочитал ништо горе, па затоа не си разбрал

одговорот е тука​
Сепак, ова е сеуште само концепт, но знаејќи ги и претходните концепти на Art Lebedov, не се чудете ако набрзо го видите на eBay. И тоа за мноооогу доларос.

Значи, ова чудо би требало да користи еден ласер и да ги создава сите бројки со него. Затоа има вградени бог-знае-колку огледала во него, кои го рефлектираат и се вртат на 500 иљади начини. :)

Повелете и страната од Lebedov. Исправка - 60 ротирачки огледала!

Апсолутно непотребно. Разбирам од луксуз и од такви работи, но ова е ГРДА КОМПЛИЦИРАНА НАПРАВА, која можа да изгледа многу поубаво пред се и да се изработи многу поедноставно. Онаа -"Зошто едноставно кога може комплицирано" не важи секогаш и секаде.

Апсолутно непотребно. Разбирам од луксуз и од такви работи, но ова е ГРДА КОМПЛИЦИРАНА НАПРАВА, која можа да изгледа многу поубаво пред се и да се изработи многу поедноставно. Онаа -"Зошто едноставно кога може комплицирано" не важи секогаш и секаде.

Нормално дека може де. Еве вака:

250x2501256_Retro_Desk_Clock.jpg

Али, сите имаат вакво, не е интересно. :)
Да имаш 60 огледала кои работат за тебе и ти го покажуваат часот, е тоа е веќе нешто...П.с. Ѕирни го линкот што го ставив, да видиш всушност како работи.

Зошто бе?! Па некој се помачил за тоа....и како што ми изгледа и ќе заработи доста....а за тоа што може поедноставно, може секогаш...

go vidov linkot
i sto e interesnoto i ubavo
kutija crna so nekoj agol
kolku moze da cini
samo ovakvi raboti se pravat za da gi stizat tie so poveke pari
ista funkcionalnost ima sprema mene
sepak sekoj ima svoj vkus i stil
mene ne me bendisuva ama voopsto

Значи на што го трошат времето и паметот научнициве сега.

Анштајн се преврќа во гроб сега.

Значи на што го трошат времето и паметот научнициве сега.

Анштајн се преврќа во гроб сега.
А бе ова е повеќе дизајн него наука. Интересно за око, иако функцијата што ја врши можат да ја вршат далеку попрости направи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom