Што мислите за поезијата на Ма-Ста-Пе?

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Што мислиш ти ИМА ЛИ ПОТРЕБА или пак ИНдиции тоа јас да го сметам за критика???

Epa koga ne sakash da prifatish mislenje ili kritika od ostanatite, kako mozesh ti da se osudish da kritikuvash nekogo. Ustvari ova tvoevo e daleku od kritika.

. Ustvari ova tvoevo e daleku od kritika.

Не да е далеку од критика туку и не е критика а камо ли ОСУДУВАЊЕ...арно разбра навреме.

Јас само УКАЖАВ дека дело без критика не е ДЕЛО!!

Е сега јас не сум литературен критичар но ако има некој доволно капацитас да изврши критика тогаш бујрум...

СТАВОТ НА МАЈКА МИ Е ЈАСЕН
ЗАЈКО ЌЕ БИДЕ СПАСЕН.
ИМАЛ ЗАЈКО СРЕЌА
НЕМА ДА ГО ЈАДЕМЕ СО ЛЕЌА
.

Зајко среќа имал:tapp:
Се зафркава?

Зад добриот коњ секогаш се крева прашина...да небеше оваа тема немаше никогаш да ја отворам поезијата од ма-ста-пе.
Искрено не ми е нешто нај нај но ако не ми се допаѓа не ја читам.Што има јас да трошам од моево време да се расправам за некоја поезија која не е задолжителна да се чита.

Што мислите за поезијата на Ма-Ста-Пе?

-Кратко и јасно , поддршка за песните на Ма-Ста-Пе , продолжи да си пишуваш и не бери гајле.

Као, ова е нешто озбилно?
Зарем има некој што издржал да прочита цела барем една "творба"?

Просто ме загрижува озбилниот одбранбен пристап на Garfield и (особено) Nephtys. Опасноста, всушност, се крие во вас т.е преку критиките што му ги упатувате, му давате поголемо значење од оноа што реално го има. Btw добро е кога човек ќе налета на оштро перо кое, од друга страна, не е баш паметно да се тапи на се и сешто...

Во реалноста, кога станува збор за г**но, само пуштаме вода...односно, во случајов само го кликаме x копчето во горниот десен агол...

Кратко и јасно поезијата на Ма-Ста-Пе е иста како турбофолкот

Тоа не е критика ама баш литературна не...

Можеби поетот симболички сака да ни покаже нешто или пак да ни укаже....

Не знам,мене ми наликува на поезија за деца:toe:
Еве,тебе на што те асоцира зајакот кого нема да го јадат со леќа?

ЖИВОТ!.....

Филингот мислам е да уловиш и да јадеш...а не да го чуваш па да го рецнеш.

Јас нема да критикувам, не се чуствувам компетентен. Сакам само едно да кажам во врска со темава.
Доволно е еден добро склопен и образложен пост за да се искритикува нечија поезија - е тоа е веќе критика.
Ама да се вергла едно исто па исто мислење,седум страни, тоа е веќе желба да се наметни истото.
И крајно, да се вложи труд во омаловажување на авторот, преку песна, е тука веќе станува збор за завист, или нешто друго (овде ќе оставам психолози да одлучат што).
Еве ќе споделам и јас дел од моето скромно искуство со литературата: Мразат само оние што се плашат, храбрите презираат. Господарот никогаш не би можел да го мрази слугата, само слугата можи да го мрази господарот.

И за крај, морам да ти оддадам признание дека одлично си го замаскирал насловот од темава.

До МА-СТА-ПЕ, пријателе, ако пишувањето те прави среќен продолжи си да пишуваш. Ако не направиш некој среќен, што ти ја чита поезијата, барем блиските околу тебе ќе бидат среќни, гледајќи те тебе среќен:smir:

Никој не го Мрази Мастапе,ама дело без КРИТИКА не е ДЕЛО.

И се сложувам Ако тоа го прави среќен и има инспирација нека пишува,но еве некој да се нафати да даде критика,каде,кое,како рима па хиперболизација-што е специфично за поезијата на Ма-ста-пе.

Па и авторот може слободно да прифати некоја критика-значи ТРЕБА КРИТИКА Саглаам,но не и омаловажување.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom