Тапети

• Креатор на темата Креатор на темата rossonerka
  • Време на започнување Време на започнување

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Во минатото модерни беа тапетите, сепак излегоа од мода.
Но денес тапетите повторно се популарни и модерни. Тие се актуелни при уредување на домот, налик на украс на ѕидот.
Модерно е тапетите да не се ставаат комплетно на цели ѕидови, него само на дел од ѕидот или на еден ѕид.
Како што читав денешните тапети се ставаат и вадат лесно, не оставаат лепак и хартија, отпорни се на сончево влијание, лесно се одржуваат бидејки се мијат.
Постои огромна палета на видови на тапети.

Дали вие ги сакате тапетите?
Дали имате или би ставиле тапети во својата соба/куќа/стан?
Сакате шарени, со фигури, светни, апстракни мотиви, класични, ретро итн. ?
Или сепак сакате класични ѕидови искречени во одредена боја?

toile-wallpaper-girls-room.jpg

dining-room37.jpg

2-13-08wallpaper3.jpg

Blue-Room.gif

wallpaper-living-room1.jpg

fresh-living-room.jpg

vintage-bedroom.jpg

bathroom_wallpaper.jpg

Се заљубив :cheeky2:

Секако :) Супер се и даваат некој Unique изглед на собата. Секако искомбинирано со мебелот и слично.

Eве ќе ставам уште неколку слики од тапети :)))

Тапети во бањата :trepka:
bathroom33.jpg

rose-bathroom.jpg

CH0607-28b.jpg

Taпети во дневна :trepka:
red-living-room1.jpg

frenchwindows1.jpg

living-room104.jpg

blue-living-room_761.jpg

living_room.gif

living_rooms.gif

Lounge_living2.jpg

Тапети во трпезарија :trepka:
Dining-room6.jpg

farmhouse-table1.jpg

dining-room22.jpg

Тапети во спална:trepka:
patterned-bedroom1.jpg

bedroom144.jpg

bedroom98.jpg

lilac_bedroom2.jpg

Тапети во детска соба:trepka:
childrens-room13.jpg

IH0603-104.jpg

childrens-room6.jpg

Тапети во ходник:trepka:
petterned-hallway.jpg

hallway23.jpg

LE-Wallpaper31.jpg

LE-Wallpaper1.jpg

HG0506-92.jpg

Тапети во работна соба:trepka:
blue_study1.jpg

home_office1.jpg

home-office---wallpaper.jpg

А, знае некој каде и по која цена се продаваат тапети?

И каде може да најдам лепак за тапети? о.0
Имаш во Рамстор во подрум. H&S Decorative се вика салонот. Моментално најлуксузните тапети во Македонија ги продаваат таму:smir:
Имаат салон и позади Универзална.

Иако не беа во мода, отсекогаш сум сакала тапети. Не мора низ цела соба, доволно е само еден ѕид. Ја прават повесела и поубава собата, не знам од каде па поубаво им се видоа бели ѕидој, па сите ги тргнаа тапетите. -.- После почнаа во боја, џоа помодерно и поубо.
Најубаво ми изгледа во дневна соба, детска и ходник. :pipi:

најубоо најди убаа слика испринтај ја како за тапета и залепи ја на ѕид

Јас имам во спалната на еден ѕид само,сиви со крем комбинација и си одговараат со шкафот и спалната.

Во Холандија не постои куќа без тапети.Сите се луди по нив.Ги комбинираат со останатиот мебел.

Убави се тапетите, ама мене повеќе ми се допаѓаат лепенките за ѕид. За некое чудо слушнав дека ги имало и кај нас.Понеутрално е од тапетите, а сепак разбива монотонија и делува многу убаво. Јас најдов црни ама има и во боја.
vinyl-wall-decor-1.jpg

wall-decor-stickers.gif

Не сум баш љубител на тапети никогаш не би ставила од оние со флорални мотиви евентуално некои во пруги или со стилизирани мотиви , на тапет никогаш не можеш да ставиш уметничка слика делуваат премногу декоративно а овие лепенките занимливи се почисти форми имаат некако.

најди си wallpapers и инспринтај го како тапета или па направи си на фотошоп некоја твој дизајн овие на сликиве многу се некако калсични и се само за по спални дневни ,а не за у детцка соба

вештица сликата е закон,баш сега се мислам за некој ден да уредувам и сакам таков цртеж на еден ѕид

aj sea edna mala pomos od vas ako moze. Znaci go preureduvame kaficot. Se raboti za mal kafic od okolu 50 m2 od koi dvata dzida se vsusnost izlog, foteljickite se pola temno kafeavi so svetlo krem sedista i pola obratno svetli krem so temno kafeavi msedista i crn sank. Mi treba ideja za ostanatite 2 dzida, kakva boja tapeta sto bi odgovaralo.podot e svetol krem plocki.
Odnapred blagodarnost.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom