Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Не можам да се изначитам од класични американски филмови, од класични американски приказни, акции, трилери и што ли уште не. Де бе немате ли нешто стварно квалитетно или ке ги вртите евтиниве амерички сценарија уште долго....
Епа ајде де еве ти почни дебата за некоја друга сцена? Европска можда Дај идеа.

Не заебавај :smir:
По агресивен (по кул) ми е Goodfelas :)

Не викам дека е подобар. Хинт (Дени Де Вито) хахаах!

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Добро добро, се зезам јас. И јас имам филмови кои ми се омилени од некој жанр иако не се најдобри.

За мене, од крими филмовите, после Godfather, најверојатно доаѓа Reservoir Dogs (1992)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Аватар го окрка на оскариве. Мојот најдобар глумец за оваа година си доби оскар и јас сум задоволен. Лaнда FTW! Бескпрекорно одглумено секоја чест!

Сепак оваа година филмовите генерално беа со слаб квалитет, очекувам повеќе во за оваа година.

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
очекуваш повеќе во оваа!? :wtf:

од кого очекуваш... си видел шо филмови излагаат у 10, ако 09 беше тапа you ain't seen nothing yet!

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Чекај малце де. Февруари сме тек, има време.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Веќе изгледав еден добар филм од 2010, Leaves of Grass (2009)

Ако по утрото денот се познава... :)

Член од
14 април 2007
Мислења
1.812
Поени од реакции
1.047
очекуваш повеќе во оваа!? :wtf:

од кого очекуваш... си видел шо филмови излагаат у 10, ако 09 беше тапа you ain't seen nothing yet!
Баже тек Февруари сме, ако пратеше минатата година мислам на 2009.Сите филмови излегоа на крајот на годината или последните 4-5 месеци.Мислам дека и тоа е една мала финта на режисерите,филмови да излегуваат непосредно пред доделувањето на оскарите за да траат импресиите.
Ти сега ако ако изгледаш филмот дали ќе имаш исти импресиите после една година кога ќе се доделуваат оскарите.

Кажи ми еден достоен филм шо излезе лани на почетоко?

И не ми е јасно зошто The Hurt Locker го пишува 2008.

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
абе вие пијани, или на амфетамини сте?

си видел шо филмови излагаат у 10
http://www.movieweb.com/releases/year/movies?pg=12

еве ви сајт, чисто ѕирнете шо не очекува... не викам дека се лоши али не се ништо боље во квалитет од овие во 09...

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
Од кај знаеш, си ги гледал?
а вие од кај знаете?
- неколку најавувани хитови(повеќето продолженија) и трилерчиња и драми, секоја година од 2000 па навака е истото...

од 300 филмови, бар 30тина ќе се најдат кој ќе бидат на ниво, исто ко и минатата година.. .

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Па колку можат да бидат на ниво... сигурно нема да гледаме 100 добри филмови. Ама оние кои ќе бидат добри, навистина да бидат добри. Најавените хитови не ме интересираат, обично се многу пари, малку музика. Чекам нешто од сенка, нешто како што знае Клинт Иствуд да извади, без многу пари, без многу најава, оп - добар филм.

Однапред не можеш да знаеш според некакви најави. Мора да го изгледаш филмот. Па ќе сумираме на крај година, здравје...

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
И не ми е јасно зошто The Hurt Locker го пишува 2008.
Оти е 2008ма направен.
Ама во САД прв пат е прикажан во 2009та во кино.

Правилата за оскари велат еден филм може да се разгледува за овогодинешните оскари ако е прикажан (не направен) во одобрено америчко кино во периодот од 1ви јануари до 31 декември претходната година.

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Кој се клади со мене дека 2010 ќе биде далеку подобра филмска година од 2009 ? :)

Шерлок Холмс (кој најверојатно ќе го вметнат во 2010 како Хрт Локер), Шатер Ајланд, Алиса во земјата на чудата, Робин Худ (Старата соработка на Ридли Скот и Расел Кроу) се само почеток, а допрва ќе излегуваат нови филмови...

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Не знам дали е до мене али се потешки и потешко налетувам на стварно добар нов филм. Дури и најголемите хитови ми се просечни. Можеби причина за ова е огормниот број на вистински добри (стари) филмови што сум ги гледал. Пример: го гледаш Ејлиенс или Артифишл Интелеџенс (сум ги гледал многу пати) и после пушташ Сурогатс, па како да го гледам тој филм бе алоооо :pos2:

Дури и оние солидните (нови се разбира) воопшто не ме воодушевуваат, па репризирам стари кои веќе по неколку пати ми се гледани. Нема спас од нова чкарт продукција и филмови правени за публиката од 15-19 години :tapp:

Маркетингот ќе не убие :jaj:

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Не знам дали е до мене али се потешки и потешко налетувам на стварно добар нов филм. Дури и најголемите хитови ми се просечни. Можеби причина за ова е огормниот број на вистински добри (стари) филмови што сум ги гледал. Пример: го гледаш Ејлиенс или Артифишл Интелеџенс (сум ги гледал многу пати) и после пушташ Сурогатс, па како да го гледам тој филм бе алоооо :pos2:

Дури и оние солидните (нови се разбира) воопшто не ме воодушевуваат, па репризирам стари кои веќе по неколку пати ми се гледани. Нема спас од нова чкарт продукција и филмови правени за публиката од 15-19 години :tapp:

Маркетингот ќе не убие :jaj:
Криза е, последниве години многу малку добри филмови.

Од друга страна, во квантитет никогаш и не излегуваат којзнае колку добри филмови годишно. Проблемот е што сега дојде време кога имаме пристап до се. До целото ѓубре :)

Kajgana Shop

На врв Bottom