@cool@
Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
- Член од
- 2 јуни 2007
- Мислења
- 23.601
- Поени од реакции
- 27.115
Би сакал да ги чујам вашите мислења.
Ако Социјална држава значи обезбедување на минимум услови (храна, облека,
живеалиште) за живот на секој нејзин граѓанин, што е тогаш Македонија?
Доколку не ги исполнуваме овие услови МК не е соц.држава и треба да го корегира својот Устав.
Ги видовте ли ГРЕВОВИТЕ од Прилепско(бебето што изгоре ) во каква беда живеат- НЕУСЛОВИ. Мене ми изгледаа на пештерски луѓе. Можно ли е да е тоа во Македонија???
Претставник на Социјалната служба во Прилеп изјави дека ги посетувале почесто.Инаку ден претходно на вести беше кажано дека тоа семејство добивало помош од 1.200,00 денари.
1.Оваа бедна ситуација е последица на (НЕ) мерките на оваа служба.
2.Како планирале со материјална помош од 1.200,00 денари да обезбедат социјален минимум за ова четворочлено семејство????
Со 1.200,00 ни како КУЧЕ не можеш да живееш .
Ако Социјална држава значи обезбедување на минимум услови (храна, облека,
живеалиште) за живот на секој нејзин граѓанин, што е тогаш Македонија?
Доколку не ги исполнуваме овие услови МК не е соц.држава и треба да го корегира својот Устав.
Ги видовте ли ГРЕВОВИТЕ од Прилепско(бебето што изгоре ) во каква беда живеат- НЕУСЛОВИ. Мене ми изгледаа на пештерски луѓе. Можно ли е да е тоа во Македонија???
Претставник на Социјалната служба во Прилеп изјави дека ги посетувале почесто.Инаку ден претходно на вести беше кажано дека тоа семејство добивало помош од 1.200,00 денари.
1.Оваа бедна ситуација е последица на (НЕ) мерките на оваа служба.
2.Како планирале со материјална помош од 1.200,00 денари да обезбедат социјален минимум за ова четворочлено семејство????
Со 1.200,00 ни како КУЧЕ не можеш да живееш .