Законот за забрана за возење од 23 до 05 часот.

M

Mario Gómez

Гостин
Жими к**** се овие закониве за забрането возење после 11 сатот и забрането возење кола посилна од 75 киловати ако си почетник. Посебно овој вториов закон, ја си возам две години и сеа купивме кола 145 коња и коа ќе положам шо треба да прам две години? Да играм видео игрици? И по две години коа ќе фатам волан пак ќе бидам почетник, шо има врска дали ќе возиш југо или ауди коа и двете можам да ги возам со големи брзини, е сега што јакиве коли се потешки за контролирање, барем за не толку искусни ко мене, со вежбање ќе се навикниш.

А овој законов за после 11, не би ми сметал толку колку овој погоре што го спомнав пошо ретко возам толку касно, затоа што си излагам пеш или друг ме зема со кола, да можам комотно да се начукам и да не барам место 100 години за паркинг.

ice_cube

The SexX.
Член од
16 јули 2008
Мислења
2.240
Поени од реакции
309
Боби[Мкд];3737275 напиша:
Жими к**** се овие закониве за забрането возење после 11 сатот и забрането возење кола посилна од 75 киловати ако си почетник. Посебно овој вториов закон, ја си возам две години и сеа купивме кола 145 коња и коа ќе положам шо треба да прам две години? Да играм видео игрици? И по две години коа ќе фатам волан пак ќе бидам почетник, шо има врска дали ќе возиш југо или ауди коа и двете можам да ги возам со големи брзини, е сега што јакиве коли се потешки за контролирање, барем за не толку искусни ко мене, со вежбање ќе се навикниш.

А овој законов за после 11, не би ми сметал толку колку овој погоре што го спомнав пошо ретко возам толку касно, затоа што си излагам пеш или друг ме зема со кола, да можам комотно да се начукам и да не барам место 100 години за паркинг.

Кога ќе видиш и двата дела од законот се мутави.

Не сме ние милијардери, па да купуваме пет различни коли за секој член од фамилијата посебно, со различна кубатура и коњажа :tapp:

А ова за од 11 часот... што ако е 11 часот? Темно е и во 8 и во 9. И во 6 е темница преку зима. Ако јас знам да возам во 9 часот навечер, не гледам причина да незнам во 2 наутро, кога сообраќајот е прилично намален, односно нема толкава фрекфентност како што има во 9 часот.

Сеа поголемиве ќе речат демек искуство си е искуство ама како ќе го стекнам јас тоа искуство ако во семејството имаме кола помоќна од 100 коња ( како што кажа БобиМкд ), ако не ја возам? И демек кога ќе наполнам 21 година искуството од небо ќе ми дојде во глава?

Глупости.

S

StormRage

Гостин
срање е законов... мислам беше до 1,3 или 1,4 кубици... е сеа ај ја иам југо мене сеедно ми е ... ама да имам на пр. 1,6 кола... шо ќе прам ќе е сликам? ма дај упм нека се гонат овие... вистина дека се претерува со глупирање то е точно... ама овде вкомши велешта има деца шо немаат ни возачка а возат бмв со 2,8 мотор со 150 а нив никој нишо не им вели... а то за од 11 до 5... то некако држи вода пошо ако ојш негде во 11 или ќе се начукаш или нешо друго... ама пак и то не требит пошо сите ко ќе положат сакаат со кола да излезат...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
срање е законов... мислам беше до 1,3 или 1,4 кубици... е сеа ај ја иам југо мене сеедно ми е ... ама да имам на пр. 1,6 кола... шо ќе прам ќе е сликам? ма дај упм нека се гонат овие... вистина дека се претерува со глупирање то е точно... ама овде вкомши велешта има деца шо немаат ни возачка а возат бмв со 2,8 мотор со 150 а нив никој нишо не им вели... а то за од 11 до 5... то некако држи вода пошо ако ојш негде во 11 или ќе се начукаш или нешо друго... ама пак и то не требит пошо сите ко ќе положат сакаат со кола да излезат...
Абе ако ме фатат да дувам и имам алкохол во мене нека ме казнат ама јас кога сум со кола алкохол во уста не ставам, затоа и ми е глупав законов.

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
^ Се согласувам со тебе. Да не има некој измена за тапа законов зашто стварно преку она такво со овој закон. Да не можам на раат да си возам по булевар ...да фаќам кривини по сокачиња :)

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
Абе ако ме фатат да дувам и имам алкохол во мене нека ме казнат ама јас кога сум со кола алкохол во уста не ставам, затоа и ми е глупав законов.
ти си еден од ретките... после 23 навечер не постои некој што не бапнал нај малце 3-4 пијачи до а има такви и на нозе што неможат да стојат... старосватот мој еднаш си го најдов како заспал на семафор со запалена кола:pos2: застанал на црвено и додека чекал колабирал од превише алкохол... е таков за да му се даде да вози ли е? плус таксиста е човеков:vozbud:

Член од
10 август 2010
Мислења
183
Поени од реакции
7
ти си еден од ретките... после 23 навечер не постои некој што не бапнал нај малце 3-4 пијачи до а има такви и на нозе што неможат да стојат... старосватот мој еднаш си го најдов како заспал на семафор со запалена кола:pos2: застанал на црвено и додека чекал колабирал од превише алкохол... е таков за да му се даде да вози ли е? плус таксиста е човеков:vozbud:
Мислам дека добар дел од почетниците не пијат зад волан, или грешка сум?:toe: Ова го кажувам од искуство, дека јас кога возам строго сокче си пијам каде и да сум. Ми се десило да возам и после 23 но со трезна глава и со страв (дека уште сум почетник). На почеток од ќеф за колата излегував со неа и ја враќав дома неколку мин. пред 23 и потоа повторно си излегував :pos2: сега навечер почесто излегувам без кола или кога ќе излезам со неа се враќам после 23 со голем страв. Ама ајде уште некој месец ќе бидам професионалец хехехеххеех па слободно ќе си возам кога сакам :)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
НЕ Е ЗА ПОЧЕТНИЦИТЕ ШТО ПИЈАТ; НЕГО РАДИ ДРУГИТЕ БУДАЛИ ШТО ПИЈАТ И ВОЗАТ.

Аман веќе. :0
И не ме убедувајте, ама почетник ја нема онаа сигурност, брза и стабилна реакција како поискусните возачи. Две години за да се добие тоа...I would say that's about right.
Е од друга страна, што у МК има будали пијани и непијани преку ден, тоа е сосема нов проблем.

Член од
10 август 2010
Мислења
183
Поени од реакции
7
возачка зимаш на 18 а со алкохолот првите средби на 15-16 така да... сега што мислиш?
Па види двете работи се за над 18год. по закон. Многумина возат пред 18, а уште повеќе пијат пред 18. Лично мое мислење е дека почетниците имаат поголем страв па затоа не посегнуваат по алкохол кога возат. Си дадов конкретен пример со мене, незнам можеби и девојките повеке внимаваат на тоа, можеби посовесни шофери сме :kesa:

_master

*Big Barsa Fan*
Член од
15 август 2007
Мислења
535
Поени од реакции
18
Море не го сваќјам законот ич и многу ми е банален ама си искркав летово 400 евра.Не ми е јасно ајде за не дај боже ситуација ако ми затреба кола не смеам да возам ма не се нормални бре овој закон го има само кај нас и во Босна ако не грешам.Така да не е ни европски.Ама за два дена ке можам да возам после 11 така да нема да имам повеке такви проблеми.Само едно не ми е јасно дали има сврха овој закон.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.104
Законов по мое мислам дека е за да нема случаи 19-годишници кои што вчера зеле возачка и да се тркаат со од тато колата. Ама очигледно оти не е тука проблемот и не се покажува ефикасен законов.
Иначе конкретен пример, во Прилеп навечер кога ја носам женската возам од едниот крај на градот, па скроз до другиот. И за тоа време мора, значи мора да налетам најмалце на еден орјат, па макар и со југо бил, кој што ќе се сили и ќе ме предизвикаува на тркање. И најчесто не се некои до 20 год. туку повозрасни. Или пак случај, наакани 4-5 мина калаштури во некоја корса и возат по булевар со 25 на саат во 1 по полноќ и манијачат малолетнички шо тогаш се прибираат дома и успат бараат некој како нив за да си ги испробаат колите.
Најчесто што правам ко ќе начекам некој таков случај, пример на црвено стоиме паралелно еден до друг и го гледам дека ме предизвикува за трка, ко демек прифаќам за тркање и ко ќе светни зеленото си тргнувам полека најнормално, а батката ја прегорел колата од стегање. Ретко, стварно ретко се случува да прифатам, кога ќе видам некој што знам дека го дувам и да го оставам 100 метри позади мене колку да се понервира.

Kajgana Shop

На врв Bottom