Украдени 450.000 евра од возило на Стопанска банка - Битола

• Креатор на темата Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување Време на започнување
пристојна сума, таман за по еден луксузен стан и кола и за двајцата...

п.с. ако и овој пут не ги фати МВР ова ќе биде трети пат ми се чини, со што слободно госпожата Јанкуловкса може да си смести отказ :wink:

Нит орал нит копал ОП пола миљонче. Ние немаме полиција, нивната функција е чисто сообраќајна.

сами ги украле парите !!!! ко и секад:toe:

Можеле да ги транспортираат парите како во Сомалија, сликата кажува се...

somali-money-transport.jpg

Во развиените земји пари се превезуваат во специјални возила и со вооружена придружба а не пуштиле двајца обични службеници да вршат одговорна работа.
Еве како изгледаат возилата за транспорт на пари:

676_6.jpg

amt_van_01_2.jpg

prevoz_novca.jpg

Во оваа исклучително тешка работа и покрај големото обезбедување се случуваат напади на тие возила:

610x.jpg

Една од најпознатите светски компании за превоз на пари е компанијата Brinks!

Тој грабеж е организиран од некој како што викаат во Америка INSIDE MAN, во секој случај им се исплатило сработеното а дали ќе имаат шанса да уживаат во "тешко заработените" пари зависи од нашата полиција...

Луѓето во денешно време се ќе направат за пари ејјјј......:tapp:

Па да ,за да не биде сомнително дека има пари во него .Само неколкумина знаат во колку саат и колку пари ќе носат,па најверојатно некој издал некоја информација или пак овие службенициве викнале другарчиња -ко божем ги ограбиле ,едниот го мавнале по глава и ете ти 450.000 евра плен ,за секој по 100 и кусур илјади за неколку минути бизнис.

Е гледам ич не било сомнително и не дознале во колку часот и колку пари ќе има во колата. Подобро ќе биде ако секоја кола има со неа придружба од полицијата со најмалку 3-4 коли па тогаш да видам дали ќе има вакви "филмски"грабежи. Се сеќавам на времето кога имав 8-9 години и со татко ми така си шетаме низ центар и наеднаш пред Стопанска Банка ( ова за во Струмица зборам ) се појавија 3-4 црни џипа и излегоа маскирани типци од нив и почнаа да внесуваат вреќи со пари во банката, ко на филм, ама веќе тоа го нема одамна. Значи секогаш е подобро да спречиш отколку да лечиш. Да имало соодветно обезбедување со колава можеби немало да се случи грабеж и банката немало да биде олеснета за пола милион евра, али јбг што ти е ова држава...

се појавија 3-4 црни џипа и излегоа маскирани типци од нив и почнаа да внесуваат вреќи со пари во банката, ко на филм

narodna-banka.jpg

овде ги чекам да улезат :zlo:

Ова луѓе не е на арно, бидејќи Стопанска Банка е грчка еве уште еден услов за влез во ЕУ... или парите или вето на Македонија... се молат чесните крадачи да не си играат со националните интереси на државата...:nesvest:
За голема жал и на мое големо разочарување не е украдено од грчката стопанска банка (банката во сопственост на грчката држава): http://www.stb.com.mk/
Туку е украдено од: http://217.16.75.180/?ItemID=99892F4575364848A7741257B2F326EE

Штета, глупости

Вака значи јас работам како обезбедување ама јас уште не сум дојдел до трансфер на пари у бившата ми фирма имаше луге кој шо беа задужени за тоа и аман бе СТОПАНСКА БАНКА пари тренсфер без пратња макар маскирано цивилно возило кај нас ја дека беше за 5-6000 евра одеа по 2ца колеги со пиштоли мислам не дека нешто можат да преземат ако некој реше да прае глупости ама друго е...СРАМОТА е ова за С.Б ...

е ова веќе има смисла, стварно не ми се веруваше банка од калибарот на Стопанска - СК да ги пренесува своите девизи со Голфче, а у него двајца службеници :toe:

како со Про - кредит, пиши пропало и за оваа...

За голема жал и на мое големо разочарување не е украдено од грчката стопанска банка (банката во сопственост на грчката држава): http://www.stb.com.mk/
Туку е украдено од: http://217.16.75.180/?ItemID=99892F4575364848A7741257B2F326EE

Штета, глупости

Уф, фала Богу! Избегнато е уште едно вето од грциве :)....арам да им е на искусниве банкари, кога не знаат да ги ценат парите... што би направиле овци да чуваа...

Море јеј прилепчани мајмуни, најголеми арами во државата сте.

Море јеј прилепчани мајмуни, најголеми арами во државата сте.

Грешка си! Тие само културно ги преместиле парите од едно во друго возило...да ги чуваат на сигурно...оти битолчани не знаат како се чуваат пари :) ... може некој ќе им ги земе по пат

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom