Над илјада возила запалени во Франција за Нова Година

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Мапет шоу владата на Саркози изјави дека новогодишната ноќ била “мирна ноќ’’, но потоа излегоа бројките на видело -- 1137 запалени возила и покрај присуството на 45.000 полицајци (10.000 повеќе полицајци од минатата година).

45.000 = бројот на НАТО војници во Авганистан.

Палење коли е честа појава во посиромашните квартови односно гета. Минатата година за Нова Година во гетата беа запалени 10 коли повеќе од оваа.

Исто така, на улиците излегле дупло помал број луѓе да слават во споредба со минатата година.

Hundreds of cars torched in France at New Year
PARIS

r

ова у Европа или во иран се наоѓа :tv:

ова у Европа или во иран се наоѓа :tv:

Исто како да се наоѓа во Иран, погледни го само населението во Франција, све некои Јусуфи се раѓаат и по некоја ракета која свири музика од Лед Цепелин во центарот на Париз.

Зар има во франција французи? ......:tapp:

коа ќе му ја видиш репрезентацијата, 80% црнци...

Не се само имигранти, туку синови и ќерки на имигрантите, значи прва или веќе втора генерација “Французи“. Е тие се 10% од Франција, живеат во гета и се настроени против државата.

покрај вообичаените желби за нова година секој французин се моли и колата да не му ја запалат за дочекот :pos:

и ако 1137 запалени возила е за нив мирно, што е бурно мме :toe:

или па спас на автомобилската индустрија во Франција, ќе се купуваат нови аута :)

Незнаев дека биле пиромани :smee:

и ако 1137 запалени возила е за нив мирно, што е бурно мме :toe:

Полицијата изјави немало директни судири, затоа според нив било “мирно’’.

Како што реков, имигрантиве подфрлиле барем за 10 парчиња годинава, минатата повеќе коли запалија.

И се уште не ми е јасно која ебена Европска Унија ни се подтура како напреден, прогресивен рај...

.

Кој знае колку џукели се истрауматизирани од случајов. Јавувајте се на Бардо одма.

А што ли само си мислеа они? Во Париз за Нова година единствениот firework што може да се види, наспроти пишуванките на туристичките водичи, се разјарените арапи и црнци. Сеизвинувам за расизмот.

И на телевизија нешто спомнаа дека се палело коли а-у. Овде ништо слично не видов, а не е како да сум во некоја селандра кај што нема гета, ми изгледа како сите инциденти да се ограничени на местата каде што живее џганот. По гетата нека кршат глава, кој што сака нека прави, додека не ми се во маало - сеедно ми е:)

И на телевизија нешто спомнаа дека се палело коли а-у. Овде ништо слично не видов, а не е како да сум во некоја селандра кај што нема гета, ми изгледа како сите инциденти да се ограничени на местата каде што живее џганот. По гетата нека кршат глава, кој што сака нека прави, додека не ми се во маало - сеедно ми е:)

Ништо лично, но дури постојат гета во таа "стара и горда демократија" и ти самата си затворена во едно такво. Твоето (маало) единствено е можеби малку поголемо од нивното. Ама времето полека ќе го надомести просторот.

А што ли само си мислеа они? Во Париз за Нова година единствениот firework што може да се види, наспроти пишуванките на туристичките водичи, се разјарените арапи и црнци. Сеизвинувам за расизмот.

Извинувањето не е прифатено. Генерализирањето на добри и фини Французи и примитивни Арапи и црнци е неточно и смешно. Прееска фрлив неколку центи на еден панк клошар со милјарда кучиња околу него. Французин беше со сигурност... Има еден куп паметни, образовани и лојални Арапи, црнци (башка многу е смешно да ги ставаш во истата корпа на црнци сите Африканци, многу е различно некој што доаѓа од Бурунди и некој кој доаѓа од Нигерија... Ни културата, ни јазикот ни религијата не е истата) и Азијати. Џган кога велам се однесува на економска и социјална категорија, а не на раса или национално чувство.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom