Аца Лукас во ГРАНД - 30.10.2009

• Креатор на темата Креатор на темата vac 13
  • Време на започнување Време на започнување
Само што се вратив од Лукас.. ииии можам само да кажам едно големо 10+ за него и за бендот... како што слушнав од еден келнер ми вика "има околу 7.500 народ" и околу 19.000 испиени пива... Журката беше топ, вечерта ја почна и ја затвори со песната Бајпас.. имаше неколку миксови на народни песни. Бубњарот Мишко исто така излезе да пее (тешко рокеришЧе).. зезање, све на све, добра комбинација за одличен провод...
Претерано добро беше,иначе тој Мишко секад ги пее,остани џубре до краја и Игра рок енд рол цела Југославија....
За толку народ не можам да кажам дали имаше,јас бев понапред малце и кога одев до вц патиките лом ми ги направија,не можеше да се оди...
Аца беше најтрезен до сега,не беше ни пијан ни надрогиран!
ТОП вечер:)

Претерано добро беше,иначе тој Мишко секад ги пее,остани џубре до краја и Игра рок енд рол цела Југославија....

Овој е Мишко Парушев екс-тапанарот на Кисмет, Влатко и Архангел?:nesvest:

:tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp: turbofolkeri na vas znam so vi e lek,edna vecer da slusate death metal i ke se opravete

Tи една вечер слушај Аца Лукас, и ќе имаш претстава барем малце, како е да се живее тешко, како се пее и пишува од мерак, срце и од мака..
А со тој твој мочан death metal единствено нешто што ќе добиеш се комплекси против народната музика и тешка главоболка, па после со цел памет ќе доеш на форум и ќе тропаш глупости што ни мало дете не би ги тропало.....

Едно не ми е јасно, зашто сте сите толку глупи луѓе извинете на изразов ама така е.. во 10000000 теми на форумов видов како го серете турбо фолкот а никој не ви ни вратил на тие провокации, никој не ни ви обрнува внимание.
Слушајте она што сакате, ваш избор... остајте ги останатите да го слушаат тоа што сакаат они.. Кој к.р сте вие едноставно да ми наредувате што да слушам и кај да искачам ??

Извинете за офтопик.. али стварно ми се кења кога глеам некој како лупа глупости.. смешно дури ми иде.. "Smejem se a place mi se" :pop:

Tи една вечер слушај Аца Лукас, и ќе имаш претстава барем малце, како е да се живее тешко, како се пее и пишува од мерак, срце и од мака..
А со тој твој мочан death metal единствено нешто што ќе добиеш се комплекси против народната музика и тешка главоболка, па после со цел памет ќе доеш на форум и ќе тропаш глупости што ни мало дете не би ги тропало.....

Пее за мака а зема хонорар од 18000 евра од настап хахахахахахаха:pop: bdw има повеќе уметност во една метал , рок , панк песна отколку во целата дискографија на Аца Лукас :)

Уааа сељачиштаааа. Надвор со тоа србизмите племиња едни. Као у Србија да живеам се осеќам. Ретарди!

Пее за мака а зема хонорар од 18000 евра од настап хахахахахахаха:pop: bdw има повеќе уметност во една метал , рок , панк песна отколку во целата дискографија на Аца Лукас :)

Ко прво он зема хонорар од 10.000 евра не знам од кај ти е таа информација за 18.000, сигурно си повеќе информиран од мене а гледам збориш против него.. второ.. он не е сам, со него има цел бенд, менаџер, тонски инжењери, шофери, комбиња за транспорт на бендот и инструментите, луѓе (амали) кои ги тегнат инструментите нааму натаму.. значи не ги зема он сите тие пари.. плус трето, човекот пее веќе 20 години може и повеќе, и позади него направил сјајна кариера со неговите песни.. самиот себе си се цени и си ја бара таа цена за настап.. а иначе не знам што уметност има во метал музиката.. т.е тоа стварно е уметност.. јас како школуван музичар ќе ти кажам дека стварно металот е добар и квалитетен производ направен во музиката.. само што многу ме нервираат оние пеачине што ни самите не се разбираат што зборат а камоли некој друг и тие процесорите на бубањот, гитарата, ритам гитарата и слично.. ако си по музиката ќе ме разбереш.. додека Аца Лукас и неговиот бенд ако не си го слушнал во живо немој да збориш дека е слаб и дека е крш стилот или слично..
Во панкот не знам што би имало уметност.. тоа е нешто најсмотано нешто што е створено во музиката, ритамот е одличен.. а текстовите и пеачите се боже ме опрости... ко на пример.. "Грицкао си клиторис, лепи Марио, доби си сифилис Лепи Марио".. :pop:
Ги пратам сите буквално сите музички правци.. можам да ти кажам дека панкот е најголемото срање што е создадено, али како што кажав во претходниот пост.. Секој си има свој вкус и свое мислење.. не се мешам.. ако си го сакате, слушајте си го.. јас ќе слушам тоа што мене ми одговара, вие тоа што на вас ви одговара.. и си иаме пуна капа.. :)
За Рокот нема да коментирам кога сите знаеме дека Рокот е стеблото, а остатоците жанрови на музика се гранките и лисјата... (коренот е класиката, али нема везе :baeh:)

Мир меѓу животните, љубов меѓу луѓето!!!

Темава е концертот на Аца у Гранд. Држете се до тоа.
Благодарам за вниманието.

Зборам за музика како уметност а не како орудие за правење пари. Да можеби панкот и металот не се квалитетни музички но барем имаат своја душа и се идеолошки многуууу пред турбофолкот. Не се сомневам дека има позади него одлична екипа но целта им е да спечалат што повеќе пари :) Инаку мислам дека минатата година во Охрид бараше 18000 евра , дали поради туристичката сезона нз.

Извини не видов нема повеќе :)

А на кого не му е цел да спечали повеќе пари?

Само процедурално песнава е од Сатан Панонски и не била никогаш метал.

А ти уствари читаш еден ред погоре, дека за панк зборам...

А на кого не му е цел да спечали повеќе пари?

Еден асален коментар.. :)

Ok, tolku od mene, shto imav si kazhav.. produzhete so temata, i izvinete ushte ednash zatoa shto izbegav malce od temata..

А ти уствари читаш еден ред погоре, дека за панк зборам...

или дека не знаеш шо збориш! хаха

пораке из аца лукас:

Odkada si s njim
otisla daleko
svaki otrov mi
klizi ko mleko

...ова е строфа од негова песна, прва шо ја отворив, само колку да ти докажам - искусен музичару! ....да не сакаш панк стихови да ти постирам?!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom