Какви вакцини ни продаваат?

• Креатор на темата Креатор на темата Andonov Bale
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
22 февруари 2009
Мислења
746
Поени од реакции
35
Отпор кон новата вакцина во Германија

Претседателот на германското друштво за општа и семејна медицина, Михаел Коен, им препорача на лекарите да не ја даваат вакцината против новиот грип А (Х1Н1), особено не на бремените и децата, бидејќи ризикот од нив е поголем од користа, пренесува германскиот печат.

Според весникот „Шпигл, вакцината содржи ризични дополнителни супстанции. Сојузната влада, министерствата и службениците од повисок ранг ќе добијат вакцини што се разликуваат од таа што е нарачана за обичните граѓани во Германија. Нивната вакцина подобро се поднесува, нема несакани дејства, а нема ниту конзерванси.

Ова не е охрабрувачка вест за граѓанството, кое и така не е сигурно дали да се вакцинира или не. Сега пораката е јасна - оваа вакцина воопшто не е сигурна и поради тоа луѓето важни за земјата, ќе добијат друга, подобра вакцина.

- За разлика од вакцината „бакстер“, која ќе ја добијат тие што се одговорни за редот и мирот во земјата, масовно ќе се вакцинира со производот на фирмата „Глаксо Смит Клајн“, која има засилувачи - пренесува весникот „Франфуртер рундшау“.

Кај нас нема никаква реакција????

Ни продаваат вакцини против заразни болести:toe:

Што може друго да ни продаваат,да не има ботулизам внатре...или може водичка.

abe ti si bil teska agentura
ni prodavaat bolesti, lugeto se osvestuvaat i niz celiot svet ja odbivaat vakcinata

Doktorite vo Berlin odbivaat da ucestvuvaat vo davanjeto vakcina protiv svinskiot grip !!

http://www.rp-online.de/public/arti...Aerzte-verweigern-Schweinegrippe-Impfung.html

Medicinski sestri vo Svedska i poveke luge se razbolele posle primanjeto na vakcinata

Yesterday 30 people had been reporting to the authorities in Sweden that they experienced such severe side effects that they felt the need to contact a hospital. Today the number is 140. The swedish newspaper Expressen is the only one in Sweden reporting on these cases and as usual this is most likely only the tip of a rather large iceberg. UPDATE: According to Dagens Nyheter, the number of reported side effects are now a few hours later 190. 1 person dies after the injection but "no direct relation with the injection has been established". The biggest medical scandal in the history of Sweden has just started.

http://www.expressen.se/halsa/1.1750592/de-blev-sjuka-av-vaccinet

Епа сега нормално дека ќе има сајд ефекти.

кога ќе започне вакцинација кај нас,јас прв ќе се пријавам,инаку сајд ефект не е ништо ново...ма наидов на информации дека имало во вакцините(пази СИТЕ ВАКЦИНИ) Жива,па потоа формалдехид,конзерванси за храна...абе веруј им..параноја е работава.

и не шири контра пропаганда оти ја знам твојата точна локација(ако сакаш по ПП ќе ти пратам координати и ќе се најдеш на гугл еартх).

Списокот е широк на тие како вас....следиме немај мака!!!

А и тоа другарчето од бугарија хаха и он е исто на листата.

Отпор кон новата вакцина во Германија

Претседателот на германското друштво за општа и семејна медицина, Михаел Коен, им препорача на лекарите да не ја даваат вакцината против новиот грип А (Х1Н1), особено не на бремените и децата, бидејќи ризикот од нив е поголем од користа, пренесува германскиот печат.

Според весникот „Шпигл, вакцината содржи ризични дополнителни супстанции. Сојузната влада, министерствата и службениците од повисок ранг ќе добијат вакцини што се разликуваат од таа што е нарачана за обичните граѓани во Германија. Нивната вакцина подобро се поднесува, нема несакани дејства, а нема ниту конзерванси.

Ова не е охрабрувачка вест за граѓанството, кое и така не е сигурно дали да се вакцинира или не. Сега пораката е јасна - оваа вакцина воопшто не е сигурна и поради тоа луѓето важни за земјата, ќе добијат друга, подобра вакцина.

- За разлика од вакцината „бакстер“, која ќе ја добијат тие што се одговорни за редот и мирот во земјата, масовно ќе се вакцинира со производот на фирмата „Глаксо Смит Клајн“, која има засилувачи - пренесува весникот „Франфуртер рундшау“.

Кај нас нема никаква реакција????

Во Франција исто така. Од online контактите кои ги имам, луѓево силно се противат на вакцините.

Во Шведска биле пратени 5000 пратки со вакцини за H1N1, кога овие ги тестирале тие вакцини врз хрчаци, хрчаците умреле наредниот ден од мајмунски грип (simian flu).

Вакцините се создадени од Baxter International. Компанија за здавство и медицина која во Јули 2009 ја издаде првата комерцијална вакцина против H1N1. Baxter International работи заедно со WHO (World Health Organization) која ЕУ ја користи за да ги диктира своите "здравстени стандарди" и регулации. Codex Alimentarius е организација со која ЕУ ги диктира прехрамбените стандарди. А ќе ве оставам сами да ја истражите темната страна на оваа организација.

Нашата земја оди кон ЕУ. Се запрашал некој за последиците? Зборам за негативните. Да, има и негативни. Политичариве зборат само за позитивните работи, а ги заобиколуваат негативностите.

Овие корпорации во иднина ќе ви одлучуваат што ќе јадете (и што ќе има во вашата храна, како канцерогени елементи и средства за стерилизација), и дали треба да примиш некоја вакцина, по твоја желба или не. Проверете за John Holdren, ако не верувате.

Влезот во ЕУ ќе значи запечатување на смртна казна.

А македонците, како и за вакцината, нема да реагираат ни на ова. Мува не ги лази.

кога ќе започне вакцинација кај нас,јас прв ќе се пријавам,инаку сајд ефект не е ништо ново...ма наидов на информации дека имало во вакцините(пази СИТЕ ВАКЦИНИ) Жива,па потоа формалдехид,конзерванси за храна...абе веруј им..параноја е работава.

и не шири контра пропаганда оти ја знам твојата точна локација(ако сакаш по ПП ќе ти пратам координати и ќе се најдеш на гугл еартх).

Не е потребно да бидеш несериозен за нешто сериозно од ваков тип. А ако навистина си нашол такви информации, но си заборавил да ги прочиташ, ќе видиш дека повечето доаѓаат од акредитирани и признаени доктори и микробиолози.

Да е водичка на коњ сме. Ни продаваат мочки ко што продаваат на земји од третиот свет.

Најголемата глупост што може човек да ја праша е токму оваа. И да доаѓаат вакцините од третиот свет тие се во ред.:smir:

Крај краева ако толку ви е страв дали е или не е во ред вакцината не ја примајте.

hahahahha abe ti mi se zakanuvas? ja znaes mojata lokacija a? dojdi samo ..te cekam !! kakva kontra propaganda siram ? ..samo davam poveke informacii ..se poveke roditeli se osvestuvaat i odbivaat neispitani vakcini
kisnes na ovoj forum 24 saata so vtor nik (prviot raytheon24) koristis manipulativni tehniki vo tvoite postovi ( bernays i slicno ) , samo lugeto ovde ne go gledat ova, ti si toj sto treba da se protera od ovaa drzava !!

bitch fight :vozbud::vozbud::vozbud:
smart ass vs firewall

Параноици против слепо верување у се и сешто :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:
Кој ќе победи ќе видиме после овие реклами :

Марсовка says:

Еднакви се луѓето меѓусебе само некои се поеднакви јебеш...:pipi:

Ко Нигерија или Етиопија од 70-тите сме мајку му. Тест група -Македонија, лидери. Ама не знаат тие колку сме ние отпорни, колку фалш лекови, вакцини и анестезии имаме кркано ехеее...Штом некои (не се некои ами најдобрите у ЕУ) реагираат, нешто мириса па редно е овластените да го стартаат делот од мозокот кој им вели -не си играј со сопствената популација, почекај, види реакции...маме ни е*аа со тие проби.
Можи треба сите нови препарати, лекови, вакцини...прво да си ги испробаат одговорните за лекови на своја ужа фамилија па после да ги стават во промет.

Можи треба сите нови препарати, лекови, вакцини...прво да си ги испробаат одговорните за лекови на своја ужа фамилија па после да ги стават во промет, м?

На ова следи одговорот (од одговорните):„Кој те „врти“ има да трпиш роден си во Е-Македонија, земја на ливадите.Популација: два милиона овци“........

Ко Нигерија или Етиопија од 70-тите сме мајку му. Тест група -Македонија, лидери. Ама не знаат тие колку сме ние отпорни, колку фалш лекови, вакцини и анестезии имаме кркано ехеее...Штом некои (не се некои ами најдобрите у ЕУ) реагираат, нешто мириса па редно е овластените да го стартаат делот од мозокот кој им вели -не си играј со сопствената популација, почекај, види реакции...маме ни е*аа со тие проби.
Можи треба сите нови препарати, лекови, вакцини...прво да си ги испробаат одговорните за лекови на своја ужа фамилија па после да ги стават во промет.
брат треба паре да се заработу иначе как ќе се живее
само ли са једном јахтом...
Јебеш теши се што сеуште не почнале да отвораат тренинг пракса болници овде

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom