Blue Screen

• Креатор на темата Креатор на темата Don*
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Don*

Don*
Член од
13 септември 2009
Мислења
12
Поени од реакции
2
Imav Problemi So Mojot PC.. Na Sekoj 15 ili 20 Min.. Pc To Ili Sam Ke Se Restartira ili Pred Mene Ke Izleze Naednas Blue Screen..No Po 20 - 30 Dena Go Snema..Taka Da Sega Koga Go Formatiram PC To..
(so windows 3 - black edition) I Koga Ke Treba Da Cekam Tamu Tie Gluposti 39 Min Pak Se Pojavuva Toa Gomno! :@

POMAGAJTEEEEEE !!!!!!

:(

Pozz..:helou:

Imav Problemi So Mojot PC.. Na Sekoj 15 ili 20 Min.. Pc To Ili Sam Ke Se Restartira ili Pred Mene Ke Izleze Naednas Blue Screen..No Po 20 - 30 Dena Go Snema..Taka Da Sega Koga Go Formatiram PC To..
(so windows 3 - black edition) I Koga Ke Treba Da Cekam Tamu Tie Gluposti 39 Min Pak Se Pojavuva Toa Gomno! :@

POMAGAJTEEEEEE !!!!!!

:(

Pozz..:helou:

Болдираниот дел... фрли го у канта блек едишнот, пун е со срања, вируси и глупости... симни си асален обичен Windows.
А за плавиот екран провери си ги драјверите или хардверот... или ако моеш да кажеш што точно ти пишува во ерор пораката зашто вака на слепо тешко дека ќе погодиме што би можел да е проблемот и како да го решиш. :toe:

1. Зошто секој збор го почнуваш со голема буква? Користиш паскал нотација, или? (чисто од љубопитност :) )
2. Зошто, ама навистина зошто, би инсталирал black edition? Убаво ти кажа НебоВозачот (? :) ), си симнал добра рецепта за вишак на вируси, тројанци и све друго од тоа друштво. Чиста инсталација, и знаеш што имаш на РС, што не.
3. Тоа што последните 5 букви кај тебе се различни не прави никаква реална разлика. Тоа се мемориски адреси.
4. Прво нешто што би направил, во случајов, е проверка на РАМ-от. На времето кога користев Windows, имав пар пати ваква ситуатиција, и решението беше промена на РАМ-от. Второ нешто - би го тргнал Windows-от, и би инсталирал Linux :)

Hahaha ... Tebe Ti Smeta Toa ? :)
Inace Moze Da E Do Ramot.. Posto Mnogu Pati Go Izvadiv I Pak Go Staviv i Mi Pravese Prob.. Posle 1 ili 2 Dena......
Za Linux Nikogas Ne Sum Go Koristel a I Ne Veruvam Da Koristam ... ( Posto Neznam Da Rabotam Vo Nego)

Пиши ја грешката или покажи ни фотка, вака ништо не можеме да разбереме, тука ќе си симнеш програма која што ќе ги најде minidump фајловите и ќе ти ги прикаже во посебен прозорец и со тоа ќе ископираш printscreen или ќе ја пишеш грешката тука да видиме.

hal.dll е една од компонентите одговорни за звукот. Пробај да го одинсталираш звучниот драјвер и види дали ќе има има син екран. ако нема побарај најнов драјвер (на сајтот од призводителот на матичната).

Секогаш постои можноста вирус да е во прашање, а не драјверот. Затоа скенирај за вируси.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom