Стрелаштво

• Креатор на темата Креатор на темата Ханзо
  • Време на започнување Време на започнување
Х

Ханзо

Гостин
Пиштолџии и пушкаџии, јавете се!
Еве едно хоби кое кај нас се смета за луксуз поради високата цена на муницијата за огнено оружје, ама искушението да се остави една богородица за саат уживање е преголемо. :) Многу поевтина варијанта се стрелачките клубови со воздушни пушки, јас плаќав 300 денари годишно членство...додека не го ставија во затвор тренерот. :)
Па повелете, може да падне и по некој договор за посета на Камник.

Не ме бива за ваква работа...

Јас имам одено на стрелаштво. Клубот беше сместен во скривница кај школото васил главинов во велес, и одев некое време ама после се откажав,далеку ми беше. Се плаќаше по 300 месечно.

Воздушна Пушка, 10метра. Пукав со стара, праисториска,епска пушка „Застава“.
Личен рекорд 165круга(200макс.пионер бев).
Инаку, конкуренција имавме само од Прилепскиот клуб, сите други беа подпросечни.
Од нашиот клуб во Кавадарци испаднаа стрелци-Олимпијци, како Дивна Пешиќ и Сашко Несторов. Инаку, моментално има двајца млади таленти, со добри пушки и потенцијал да направат нешто. Напредокот е тежок поради немањето конкуренција, а проблем се и финансиите, т.е. се оди со самофинансирање.

Воздушна Пушка, 10метра. Пукав со стара, праисториска,епска пушка „Застава“.
Личен рекорд 165круга(200макс.пионер бев).
Инаку, конкуренција имавме само од Прилепскиот клуб, сите други беа подпросечни.
Од нашиот клуб во Кавадарци испаднаа стрелци-Олимпијци, како Дивна Пешиќ и Сашко Несторов. Инаку, моментално има двајца млади таленти, со добри пушки и потенцијал да направат нешто. Напредокот е тежок поради немањето конкуренција, а проблем се и финансиите, т.е. се оди со самофинансирање.

еее у камник колку пари имам оставено до сеа у Египет на одмор ке отидев хехе бидејки студирам на земјоделски таман камник у близина после секој испит идевме на релаксација и онака си го замислуваш цел деканат пред тебе поготово тоа асистентите и троши шаржерите :):):)

У викендица имам една застава воздушна пушка кој знае од кога е ама и сменив федер и ѓон и добра е пука ама тапа сум мора да признаам а професионално се немам бавено со ова :helou:

еее у камник колку пари имам оставено до сеа у Египет на одмор ке отидев хехе бидејки студирам на земјоделски таман камник у близина после секој испит идевме на релаксација и онака си го замислуваш цел деканат пред тебе поготово тоа асистентите и троши шаржерите :):):)
Зошто да замислуваш, испринтај им ги суратите и залепи ги на мета...и моли се никој од нив да не се релаксира на истото место. :)

Зошто да замислуваш, испринтај им ги суратите и залепи ги на мета...и моли се никој од нив да не се релаксира на истото место. :)

ауу недај боже у тој момент да видам некој од нив да ми се мота таму па уште и да ме има бутнато за пола поен хехе ке биде подвижна мета а ке биде и многу поинтересно :violent1::nesvest:

Има ли некој искуство со стрелаштво (стреличарство?)? Мислам, со лак и стрела?

Јас како копиљ правев лакови и стрели, си играв во двор и комшиите бегаа, ама не ќе да е тоа што го бараш. :pos:

Туку, да не знае некој што модел е револверот на Micei што пука .38 Special? Мислам дека е S&W ама не знам точно кој модел.

• Smith & Wesson Gun
  • Model:642 Airweight Centennial Revolver
  • Action:Double Action
  • Size:Small
  • Caliber:38 Special
  • Barrel Length:1 7/8 Inch
  • Material:Alloy
  • Finish:Stainless
  • Grips:Rubber
  • Capacity:5 Round
  • Fired Casing:Fired Case
  • Hand:Right Hand
  • Weight:15 Ounces
  • Sights:Integral Front and Fixed Rear Sights
  • Safety:No Manual Safety

Еве...овој модел е.

Не ќе да е тој, овој поголем цев има. Нешто како ова чинам...или се лажам?
DistinguishedRevolver.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom