Winamp settings.. помош? :)

• Креатор на темата Креатор на темата Јузерка
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
6 мај 2006
Мислења
611
Поени од реакции
50
Штотуку го инсталирав најновиот Winamp Pro 5.56 и се обидувам да си сетирам скинови чуда.. но никако неможам да направам кога е во Windowshade mode да се минимизира на дното на екранот... ги расчепкав и испробав сите можни опции во window settings=> docked toolbar.. но ништо не се менува.. кога ке го ставам во тулбар модот си стои на top of the screen иако сум одбрала bottom.. неможам ни со влечење да го ставам доле. Знае некој да ми каже каде се сетира тоа? бидејки очигледно каде што барам не е:)
во моментов изгледа вака:
1040owl.jpg

како да ја спуштам проклетата лента над старт таскбарот? :) фала:smir:

1. Направи го во нормална големина (не сплескан)
  2. Однеси го на средина на екранот
  3. Дај му двоклик (да се направи пак сплескан во линија)
  4. Со влечење однеси го најдоле

Ако пак неможе, пробај без тоа Dock што ти е инсталирано, тргни го и пробај без него.

1. Направи го во нормална големина (не сплескан)
  2. Однеси го на средина на екранот
  3. Дај му двоклик (да се направи пак сплескан во линија)
  4. Со влечење однеси го најдоле

Ако пак неможе, пробај без тоа Dock што ти е инсталирано, тргни го и пробај без него.

сакам кога е maximized да го однесам на дно на екранот за да биде од крај до крај како таскбарот.. кога ке наместам bottom во сетинзи можам да го влечам.. но кога ке го одсплескам:) односно вратам во main mode нели оди нагоре прозорот за да го видам цел.. и потоа кога ке кликнам пак windowshade mode се сплескува горе на екранот а не каде што сум го наместила над таскбарот.. и морам на секое менување меѓу windowshade mode и main mode да го влечам горе доле се обидувам да најдам начин да го сплескам :) ставам во windowshade mode и да стои над самиот таскбар и кога ке го вратам main mode да си се максимизира прозорецот нормално без да треба да го влечам од под таскбар на цел екран и обратно кога ке го намалам да не го вракам назад едноставно да си стои каде што ке го наместам... знам можев така пред да форматирам..

се надевам јасна сум:pipi:

сакам кога е maximized да го однесам на дно на екранот за да биде од крај до крај како таскбарот.. кога ке наместам bottom во сетинзи можам да го влечам.. но кога ке го одсплескам:) односно вратам во main mode нели оди нагоре прозорот за да го видам цел.. и потоа кога ке кликнам пак windowshade mode се сплескува горе на екранот а не каде што сум го наместила над таскбарот.. и морам на секое менување меѓу windowshade mode и main mode да го влечам горе доле се обидувам да најдам начин да го сплескам :) ставам во windowshade mode и да стои над самиот таскбар и кога ке го вратам main mode да си се максимизира прозорецот нормално без да треба да го влечам од под таскбар на цел екран и обратно кога ке го намалам да не го вракам назад едноставно да си стои каде што ке го наместам... знам можев така пред да форматирам..

нејасна си ...или јас сум глуп:pipi:

нејасна си ...или јас сум глуп:pipi:

ти си глуп. (без навреда :) )
Сака да и стои доле во windowshade mode, ама ко ке го врне во main mode да и се отвори на цел екран, а не долу, под мониторот. Јас така разбрав.

Нешто слично на тоа шо сакаш можеш да напраеш со
Desen klik -> Window settings -> Docked toolbar -> Bottom и Auto hide.

Од кај се местеше опцијата на пример додека завршува едната песна, да се испомеша со наредната што доаѓа и да почне таа?

Ако ме разбравте. :pos:

Од кај се местеше опцијата на пример додека завршува едната песна, да се испомеша со наредната што доаѓа и да почне таа?

Ако ме разбравте. :pos:

Ке најдеш во еквилајзер едно копче се вика toggle crossfading between tracks и ке наместиш колку секунди сакаш :pipi:

Ако не ти е оклучено тоа ке го најдеш преку View->Equaliser.
16h7q6a.jpg

Зошто винампот не подржува никаков скин симнат од нет, освен неговите четири? Коа му стаам нов скин се враќа во Winamp Classic скинот...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom