Ротари клуб

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
мислиш ТИ не гледаш розово, туку и ти црни наочари носиш?

братство не братство - пап 50-десетина дечиња дневно со намален стрес (колку што може да им биде намален во болница)

а ти што?

и што лоши? дај една од „повеќето“??? само немој за поединците кои секаде, па и во 1,2 милиони ротаријанци ги има. дај за заедницата?

еве јас па имам слушнато најмногу позитивно: Полио ПЛУС е искоренето? така е или не е така?

и прочитав дека бил гејтс им поклонил не знам колку милиони долари. и тој ли краде на „наместени тендери во македонија“?

дај бе, тежок е животот со темни наочари... се ти изгледа мрачно?
ti coek izgleda uste ne si ja sfatil realnata slika vo ovoj svet ...ovie Rotarijanci,Masonski lozi,Biznis grupacii se se pomali granki i slugi na globalnata elita koja upravuva so svetot momentalno.Globalnata elita se kralskite familii,golemite industrijalci, Naftasi,Bankari i "dobrotvori " kako Bil Gejts. Ti ako uste mislis deka Obama upravuva so Amerika :toe:

ti coek izgleda uste ne si ja sfatil realnata slika vo ovoj svet ...ovie Rotarijanci,Masonski lozi,Biznis grupacii se se pomali granki i slugi na globalnata elita koja upravuva so svetot momentalno.Globalnata elita se kralskite familii,golemite industrijalci, Naftasi,Bankari i "dobrotvori " kako Bil Gejts. Ti ako uste mislis deka Obama upravuva so Amerika :toe:

со оглед дека уште не добив некој одговор што е проблемот со ротаријанството, а за да не ми додевате со цитирање и со тоа приватни пораки, еве ќе речам дека сватив што мислите:

дека тие што давале болнички коли, климатизери и телевизори се лоши и никакви, а 3-4 форумџии овде што све знаат (ама ништо не дале за општеството) се тие добрите, хуманите,... сватив.

така е! :uvo:

(како да не):nenene:

со оглед дека уште не добив некој одговор што е проблемот со ротаријанството, а за да не ми додевате со цитирање и со тоа приватни пораки, еве ќе речам дека сватив што мислите:

дека тие што давале болнички коли, климатизери и телевизори се лоши и никакви, а 3-4 форумџии овде што све знаат (ама ништо не дале за општеството) се тие добрите, хуманите,... сватив.

За твоја информација.....голем дел од форумџиите даваат за ова општество...не зимаат ништо од него.....за разлика од светите крави...

koga ke te prasa tvojot sin ili vnuk sto pravese ti dodeka se implementirase svetski rezim , ropstvo ,nov svetski poredok,cipovi,depopulacija ti sto ke mu kazes ? abe sine/vnuce tie davaa klimi i firizderi ..bea mnogu dobri :pos:

еве последна вест што поклониле на детската клиника:
http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=110766

За твоја информација.....голем дел од форумџиите даваат за ова општество...не зимаат ништо од него.....за разлика од светите крави...

излгеда јас сум неинформиран. што имаат дадено, ај потсети ме?

koga ke te prasa tvojot sin ili vnuk sto pravese ti dodeka se implementirase svetski rezim , ropstvo ,nov svetski poredok,cipovi,depopulacija ti sto ke mu kazes ? abe sine/vnuce tie davaa klimi i firizderi ..bea mnogu dobri :pos:

не дај Боже син ми да е мрчатор и да ми филозофира за светски поредоци... (едино корисно е што ако е толку добар мрчатор ќе има емисија како миленко неделковски во петок навечер, па може ќе аработи, ама тоа не го можат сите мрчатори и за мрчење треба квалитет)

се надевам ќе прашува многу пореални прашања за животот, љубовта, здравјето, работата... но ќе видиме...

со оглед дека уште не добив некој одговор што е проблемот со ротаријанството, а за да не ми додевате со цитирање и со тоа приватени поради, еве ќе речам дека сватив што мислите:

Е па еве во Прилеп на пример председател на Ротари клуб беше Глигор Попоски-Глишо,кој беше и декан на Економски во времето на Грујо,ама мораше да замине оти му “пукна“ афера со крадење на нафта или мазут за загревање на споменатиот факултет.Инаку Глишо му е дедо по ќерка на “вечниот министер и дипломат“ Мартин Треневски(во сите влади и системи).Глишо едно време беше избран и за Председател на управниот одбор на Мултигруп за Македонија,а исто така беше и председател на христијанската верската заедница.Инаку ги споеба Црн Бор и Зик Прилеп уште пред да се осамостои Македонија.Тоа ти е е еден типичен пример за председател и оснивач на еден Ротари Клуб од кој според тебе има само корист,оти дале на поклон телевизор,како курбан за цел спрат од некој деловен објект кој го зеле од СИЗ за домување по багателна цена оти само тие разбрале дека се продава.:toe:

Е па еве во Прилеп на пример председател на Ротари клуб беше Глигор Попоски-Глишо,кој беше и декан на Економски во времето на Грујо,ама мораше да замине оти му “пукна“ афера со крадење на нафта или мазут за загревање на споменатиот факултет.Инаку Глишо му е дедо по ќерка на “вечниот министер и дипломат“ Мартин Треневски(во сите влади и системи).Глишо едно време беше избран и за Председател на управниот одбор на Мултигруп за Македонија,а исто така беше и председател на христијанската верската заедница.Инаку ги споеба Црн Бор и Зик Прилеп уште пред да се осамостои Македонија.Тоа ти е е еден типичен пример за председател и оснивач на еден Ротари Клуб од кој според тебе има само корист,оти дале на поклон телевизор,како курбан за цел спрат од некој деловен објект кој го зеле од СИЗ за домување по багателна цена оти само тие разбрале дека се продава.:toe:

добро де - глишо е (според тебе, не го испитувам) проблематичен човек. зошто сите ротаријанци би биле?

еве мислење по твојата логика: ти си од прилеп и глишо е од прилеп - мора да си ти некоја лошотија?

ДОПОЛНУВАЊЕ:

сега бев на сајтот на ротари прилеп (http://www.rotaryclubprilep.org.mk/RI%20Club%20PP%20mkdeng%20clenovi.htm) и таму нема никаков глигор.
клубот е основан во 2008 година (значи работи само 1 години) и тековниот претседател не е глигор (а не верувам дека имало претходен).
а и да имало и да бил глигор, ако пак тој бил избркан за 1 година, тоа само покажува дека не се сите такви, туку веднаш кога дознале го избркале.

добро де - глишо е (според тебе, не го испитувам) проблематичен човек. зошто сите ротаријанци би биле?

еве мислење по твојата логика: ти си од прилеп и глишо е од прилеп - мора да си ти некоја лошотија?

ДОПОЛНУВАЊЕ:

сега бев на сајтот на ротари прилеп и таму нема никаков глигор. клубот е основан во 2007 година (значи работи само 2 години) и тековниот претседател не е глигор.
ако пак бил избркан за 1 година, тоа само покажува дека не се сите такви, туку веднаш кога дознале го избркале.

убава пракса , принципиелност ...би било бркањето на сите битанги и превеани лоповчуги од ротари клубовите во МАКЕДОНИЈА ( потенцирам на Македонија) само тогаш веројатно ќе станат ротари-кружоци, што иако на крајот е поздраво за Македонија, многу тешко е остварливо...тоа битангите се во МНОЗИНСТВО...
...всушност и ротари клубот е слика и прилика на сите партии и слични точки на натрупување каде се има допир со власт, пари и моќ... :)
...така да.....убаво е да си оптимист , ама јеби га ..стварноста не е таква..оптимистичка...што е ГОЛЕМА ШТЕТА ЗА СИТЕ НАС...

ДОПОЛНУВАЊЕ:

сега бев на сајтот на ротари прилеп (http://www.rotaryclubprilep.org.mk/RI Club PP mkdeng clenovi.htm) и таму нема никаков глигор.
клубот е основан во 2008 година (значи работи само 1 години) и тековниот претседател не е глигор (а не верувам дека имало претходен).
а и да имало и да бил глигор, ако пак тој бил избркан за 1 година, тоа само покажува дека не се сите такви, туку веднаш кога дознале го избркале.

Е да,овие се понови,ама според имињата и презимињата гледам дека се деца на поранешни “примерни комуњарски кадри“ кој се офајдија пред и во транзицијата,и чии родители им се борчлии на пола град.Додуша има и деца на актуелните кадри на ДПМНЕ од локалната самоуправа,само незнам дали имаат дадено поклон еден или два телевизори и по некој ДВД плеер.:toe:

Е да,овие се понови,ама според имињата и презимињата гледам дека се деца на поранешни “примерни комуњарски кадри“ кој се офајдија пред и во транзицијата,и чии родители им се борчлии на пола град.Додуша има и деца на актуелните кадри на ДПМНЕ од локалната самоуправа,само незнам дали имаат дадено поклон еден или два телевизори и по некој ДВД плеер.:toe:

дали ова значи дека го повлекуваш претходниот пост и дека признаваш дека глигор не е ротаријанец и дека признаваш дека НЕМАШ факти со кои ќе го поткрепиш фрлањето дрвја и камења против ротаријанците?

уште само линк ми фали, како ротари клубот што поклонил нешто, и некој форумџија да поклонил нешто.

...всушност и ротари клубот е слика и прилика на сите партии и слични точки на натрупување каде се има допир со власт, пари и моќ... :)
...така да.....убаво е да си оптимист , ама јеби га ..стварноста не е таква..оптимистичка......

Тоа е слика на неадекватноста во која стварноста постои како илузија, а илузијата функционира како стварност.....што е ГОЛЕМА ШТЕТА ЗА СИТЕ НАС...

само страната за пребарување. нема ништо

исто промашај, како за глигор попоски?
Ценам дека си доволно писмен да ја искористиш таа страница.....:toe:

Форумџиите се анонимни и не сакаат на никого во секоја прилика и секој момент на некого од нос да му го трљаат она.....епа кога јас тебе ти дадов.....

донација се дава за да се помогне а не во секоја прилика да се чатали со тоа.....

дали ова значи дека го повлекуваш претходниот пост и дека признаваш дека глигор не е ротаријанец и дека признаваш дека НЕМАШ факти со кои ќе го поткрепиш фрлањето дрвја и камења против ротаријанците?

уште само линк ми фали, како ротари клубот што поклонил нешто, и некој форумџија да поклонил нешто.

Абе јас ти зборувам за првиот Ротари клуб во Прилеп,а ти ми правиш споредба со овој кој го оформиле лани.Па можеби има уште 10 ротари клубови од лани досега,Глишо сигурно нема да биде председател на сите ебаго.Или мислиш дека им е “голем мајстор“ од 36 ред,додуша беше голем мераклија на Тарот карти,секогаш си ја гледаше судбината пред да излезе од дома наутро,каде го чекаше црн мерцедес со шофер пред врата,на државен трошок до пред некоја година и во оваа Македонија.:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom