Александар Македонски е Македонец

• Креатор на темата Креатор на темата Славјански
  • Време на започнување Време на започнување
Дека има голема поврзаност меѓу сегашните Македонци и Александар Македонски покажува факсимилното издание на руските илустрирани белешки од 16 век кои денеска беа промовирани во Македонската академија на науки и уметности

Низ книгата и историските цртежи се гледа, што рускиот цар Иван Грозни и неговите блиски соработници знаеле и мислеле за Александар Македонски. Претставниците од најпознатите музеи во Санкт Петербург и Москва вчера ја промовираа книгата која покажува колку Русите знаеле за битките на Александар Македонски против сите Хелени и варвари.

Поопширно на
http://www.kirilica.com.mk/vest.asp?id=26983

За жал не му го дознав името, вчера на една емисија убаво кажа.
Македонија ви е цвеќето по полето, а ЕУ ви е најубавата вазна во која сакаат да ве стават, ќе ве негуваат, ќе ви тураат вода да опстанете се додека не овенете.

Каде може да се најде книгата? Ќе се издава ли нејзина копија или само ќе стои во некој музеј?

Западот - Alexander the Great, Hellen.
Истокот - Александар Македонски, Македонец.

Западот - смени име, Македонија е Грчка.
Истокот - Немаме проблем, вие сте Македонија.

95% од Македонците сакаат во западната унија.

Тоа што е нормално е ненормално а тоа ненормалното е нормално.
Вбризгал некој вирус на времето, не се нашол сеуште лек.
Славјански, после 20 години, НАТО, НАТО, НАТО, НАТО, НАТО, ЕУ, ЕУ, ЕУ, ЕУ, ЕУ, ЕУ и пак НАТО и ЕУ, тешко дека би можело да очекуваме некое друго мислење кај народот.

Се прашувам што би збореле нашиве политичари во нивните ветувања кога не би постоеле овие два зборови.

МАНУ СПИЕ СО ОТВОРЕНИ ОЧИ

Ej vidi i ovie debilive od MANU se razbudile, prosto ne mi se veruva.Sigurno nekoj cital Kajgana pa si rekle " abe decana na forum poveke znaat od nas".

МАНУ СПИЕ СО ОТВОРЕНИ ОЧИ, ЗАТОА ВИ ИЗГЛЕДА ДЕКА СЕ РАЗБУДИЛЕ :toe:

Каде може да се најде книгата? Ќе се издава ли нејзина копија или само ќе стои во некој музеј?

Книгата е огромна мислам дека има 17000 страници.
Не сум запознат дали нејзини копии се на продажба.
Таа ја опфаќа историјата на светот и Русија.

Книгата е огромна мислам дека има 17000 страници.
Не сум запознат дали нејзини копии се на продажба.
Таа ја опфаќа историјата на светот и Русија.

Прочитав дека е огромна... но сигурно е можно барем во електронски формат да ја направат. Доволно е некој да седне и да ја скенира.:toe:

Мислам дека деловите за Александар со илустрации беа постирани на форумот историја.

Од кај сеа па Македонец испадна...ич, ама ич не ми е јасно:shok::shok:

Колку сме си сложни за Александар скоро сите на темава само едно ме мачи,зошто СДСОВЦИТЕ никаде ги нема на оваа тема.
Може ли некој да ми ја расбистр енигмата :vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom