Придобивките од промената на името

• Креатор на темата Креатор на темата димитар в.
  • Време на започнување Време на започнување
Од авион се гледа дека си разочаран СДСМовец, па сега ДПМНЕ не чинеле, па требало да го дадат мандатот на СДСМ. СДСМ имаше апсолутна власт 9 години и ја доуништи македонската преговарачка позиција и даде се` што Грција сакаше, па уште имаш лице да ја оговараш Владата.

Влада не решава како мојата држава треба да се нарекува. НАРОДОТ е тој што одлучува за своето име, а не неколкумина. Затоа насекаде по светов постои најдемократски институт- РЕФЕРЕНДУМ.

Народот гласа за ДПМНЕ не од што многу ги сакаме, туку од што сакаме да ја снема СДС од македонската политичка сцена, оти е партија која отворено работи против интересите на македонскиот народ.
Не дај Боже Вмро да предложи да го смени името со разумен компромис немој да сум те видел уште еднаш на форумов да кењаш

Да, ама државата не им се вика Северен Израел, и никој не ги прави нешто што не се, нели? Така да, ситуацијата ама баш во ништо не е иста.
Problemot so nas e sto ne znaeme da si gi prepoznaeme problemite. Znaeme samo da gi pronaogame neprijatelite i toa pogresnite.
Drzavata ne samo sto ne im se vika nego ednostavno site sosedi okolu ja tretiraat kako da ne postoi i kako da e taa niven del, ama sepak taa opstojuva. Toa e definitivno daleku porazlicno i poproblematicno od nasava situacija neli.

Кој може нешто да добие, ако си го избрише идентитетот?

Само оној што бара “разумен компромис“ за името,си го брише сопствениот идентитет.:toe:

Не дај Боже Вмро да предложи да го смени името со разумен компромис немој да сум те видел уште еднаш на форумов да кењаш

Иницијативите за промена на името е само привилегија на СДС? :pos2:

И гледам многу елоквентен си, речит, начитан од тоа пасењето овци :helou:

Гледам дека поголемиот дел од тие што пишуваат тука не се согласуваат со никаква промена во името. Еве да говориме теоретски, што ако успееме да се избориме за јазик и идентитет македонски, а името да ни биде Северна Македонија. Колку ова и да ви изгледа неверојатно и да почнете да ми објаснувате дека Грција ќе поставува нови барања, еве да речеме дека сме дошле до таква позиција. Тогаш, дали вие би се сложиле со името Северна Македонија? А тоа да се организираат референдуми мислам дека е глупа работа, така рачунајте дека името е сменето 100 %. Тогаш нашиве во соработка со европскиве политичари ќе ни спремат едно такво сценарио, што ние самите ќе молиме да си го смениме името.​

Секоја чест.. РЕФЕРЕНДУМ за тоа кој е твојот идентитет.. БРАОо.. уште нешто ???

Да ли свикуваш референдум со комшиите секогаш кога треба да се качиш на женати ??

момче.. кога ке сватиш ти и тие како тебе, кои премногу лесно лецитираат со името на овој народ и држава, дека постојат некои рабооти за кои НЕ СЕ РАЗГОВАРА:..

Твојата омраза против СДСМ бутни си ја у шупак брат.. што кој кур ти е ДПМНЕ или СДСМ кога ќе ти го спопикаат до коска.. ?? уште ќе гледаш портокалово ???

Незнам како да ти нацртам, дека постои НАД НАЦИОНАЛЕН интерест.. и немој да Амнестраш неспособноста на Власта да се справи со конкретен проблем со тоа Што ќе го викаш цел народ да се „преиспитува“ уште еднаш да ли е НАВИСТИНА македонски или не ????

По ПОНИЖУВАЧКИ ЧИН од тоа нема.. бачко...

јебало те Дпмне, ОМ, СДСМ, ДПА, и кој уште не... ако им дозволиш на Грциве да ти ја Де Инсталираат Државата и НАцијата...

И кога ќе појдеш во ЕУ и НАТО после.. како другите народи ќе се смеат со тебе ??

Еве ги овие што мораа по два пати да се Преиспитуваат да ли се или не се тие што мислат дека се !!

ЕЈЈЈЈ... БУКО :tapp:

Дај бе престани со тоа СДСМ-овец, ДПМНЕ-овец и останати овци, зар не гледаш дека човекот е од другата страна на глобусот и екваторот....го здоболе него и за СДСМ и за ДПМНЕ....

Та преку куров веќе со лепењето етикети!

Ај не биди циција, купи си веќе еднаш од флашираната вода!

Си се браните вие “коЉегите“ од СДС :pos2:

Nema. grcite nema da se smirat se dodeka na nivna teritorija ima eden bukvalno eden koj se deklarira kako Severen, goren, nov, star, bivs, slavo .... makedonec. I se dodeka tamu se zboruvaat "idiomi" slicni na jazikot koj se zboruva vo Republika kakos sakas vikaj me Makedonija tie nema da zastanat.
Toa e toa.
Ednostavnot reba da se pomirime so faktot deka sme vo situacija slicna na Israel. I Evreite znaat deka nema arapite da se smirat ni koga ke im se dade nezavisna drzava palestina pa rabotat na toa, ama rabotat i na odbranata. Neli.

ДА во случајов постои сличност помегу наведениве народи:
Гејциве имаат заедничко палестинциве,не треба многу да си интелегентен па да приметиш, погледни им ги фациве и се ке ти стане јасно, окото им е само на грабање.
Македонците тоес ние имаме држава од памти века наваму, само не знаеме како да ја зачуваме за разлика од израелциве кој живеат за да ја зачуват државата, тоа е разликата мегу Македониоја и израел, но да се надеваме дека ке ја зачуваме нашава напатена Макединија

Секоја чест.. РЕФЕРЕНДУМ за тоа кој е твојот идентитет.. БРАОо.. уште нешто ???

Да ли свикуваш референдум со комшиите секогаш кога треба да се качиш на женати ??

момче.. кога ке сватиш ти и тие како тебе, кои премногу лесно лецитираат со името на овој народ и држава, дека постојат некои рабооти за кои НЕ СЕ РАЗГОВАРА:..

Твојата омраза против СДСМ бутни си ја у шупак брат.. што кој кур ти е ДПМНЕ или СДСМ кога ќе ти го спопикаат до коска.. ?? уште ќе гледаш портокалово ???

Незнам како да ти нацртам, дека постои НАД НАЦИОНАЛЕН интерест.. и немој да Амнестраш неспособноста на Власта да се справи со конкретен проблем со тоа Што ќе го викаш цел народ да се „преиспитува“ уште еднаш да ли е НАВИСТИНА македонски или не ????

По ПОНИЖУВАЧКИ ЧИН од тоа нема.. бачко...

јебало те Дпмне, ОМ, СДСМ, ДПА, и кој уште не... ако им дозволиш на Грциве да ти ја Де Инсталираат Државата и НАцијата...

И кога ќе појдеш во ЕУ и НАТО после.. како другите народи ќе се смеат со тебе ??

Еве ги овие што мораа по два пати да се Преиспитуваат да ли се или не се тие што мислат дека се !!

ЕЈЈЈЈ... БУКО :tapp:

Јас зборев за референдум за името на државата, зошто за идентитет не смее никој да дискутира, тоа е приватна работа на секоја индивидуа.

Твоите муабети како што ти реков, не да смрдат, копаат на СДСМовска пропаганда, те владата требало да го реши проблемот со името, па сега не требало да се менува, а целта на целово твое пишување е “ВРАТИ СЕ БРАНКО, БИДИ НИ ПРЕМИЕР“. А баш твој Бане не` натера и обврза да немаме име се` додека за нашето име не се согласи Грција!
И ти најде да ми солиш мене памет :tapp:

Си се браните вие “коЉегите“ од СДС :pos2:
Добро бе не гледаш дека сите не темава ти контрираат од проста причина што кажуваш цело време глупости.Никој не спомна партија.Каде се твоите портокалови да речат ние сме патриотите ги прекинуваме преговорите не преговараме за името тоа е наше право...Комуњариве барем кажуваат дека се за промена, полоши се тие задскирените што ќе ти го закачат во прва поповолна прилика.

Гледам дека поголемиот дел од тие што пишуваат тука не се согласуваат со никаква промена во името. Еве да говориме теоретски, што ако успееме да се избориме за јазик и идентитет македонски, а името да ни биде Северна Македонија. Колку ова и да ви изгледа неверојатно и да почнете да ми објаснувате дека Грција ќе поставува нови барања, еве да речеме дека сме дошле до таква позиција. Тогаш, дали вие би се сложиле со името Северна Македонија? А тоа да се организираат референдуми мислам дека е глупа работа, така рачунајте дека името е сменето 100 %. Тогаш нашиве во соработка со европскиве политичари ќе ни спремат едно такво сценарио, што ние самите ќе молиме да си го смениме името.​

Како ќе се избориш макар и теоретски за Македонски идентитет и јазик,кога ја губиш основата за нивно постоење,а тоа е името на државата?Грција не ни мора да поставува нови барања,со самото преименување го губиме Македонскиот идентитет и Македонскиот јазик,освен ако Бурушкиот или Калашкиот не го прогласиме за официјален наш идентитет и јазик,па да не заебава кој стигне по сите основи.:toe:

Добро бе не гледаш дека сите не темава ти контрираат од проста причина што кажуваш цело време глупости.Никој не спомна партија.Каде се твоите портокалови да речат ние сме патриотите ги прекинуваме преговорите не преговараме за името тоа е наше право...Комуњариве барем кажуваат дека се за промена, полоши се тие задскирените што ќе ти го закачат во прва поповолна прилика.

Па мене ме напаѓаат само закоравените СДСМовци :helou:

Да сакаа ДПМНЕ да го сменат името, мислиш немаше да го сменат до сега набрзинка, како што предлагаа твоите од СДС?
Во Политиката нема остри зборови и Израел преговара со Палестина за држава декларативно, но нема никогаш да призне палестинска држава. Така и ДПМНЕ декларативно преговара, ама нема да го смени името без да го консултира народот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom