Каде ова лето? - прашања и предлози за туристички дестинации

M

Mario Gómez

Гостин
Истиот совет и од мене.
Ја веќе еднаш се заебав и то лани.Бев во местото пред Драч.Најпрво од се патот е невидена катастрофа.110 км се возат негде за 4 саати.Вечност ќе ви се види.А до Валона и Саранда каде што многу идат наши тоа и е дупло повеќе.За смештај е добро али таму каде што бев за другото срање.Патот во градот е катастрофа центар труе на ѓубре,секој ден снемува струја водата е ептен нечиста.А во Драч колку што некој ми кажа има само 3 семафори?
Значи се на се во наредни 10 години не стапнувам таму.
Брат оваа Албанија денес и пред една година е рај, кога појдов пред 10 години и стално седам таму по неколку недели струја и вода нема 23 сата во денот.Секоја куќа има цистерна што цел ден чекаат да ја наполната во тој 1 час.Струја нема баш кога ќе ти треба.Тоа е мислам африка.Кога бев лани се чудам и патиштата беа средени и повеќе струја имаше.Си викам еееееј излегле од африка овие.Албанија уште не е за квалитетен одмор.:uvo:

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Брат оваа Албанија денес и пред една година е рај, кога појдов пред 10 години и стално седам таму по неколку недели струја и вода нема 23 сата во денот.Секоја куќа има цистерна што цел ден чекаат да ја наполната во тој 1 час.Струја нема баш кога ќе ти треба.Тоа е мислам африка.Кога бев лани се чудам и патиштата беа средени и повеќе струја имаше.Си викам еееееј излегле од африка овие.Албанија уште не е за квалитетен одмор.:uvo:
Види сеа немаше баш 23 саата струја али знаеше да нема едно саат време.Ја тоа беа како комеплекс вили со супермаркет па имаше генератор така да одма добивавме струја.За патиштата треба да ги праат уште.Иначе заборавив да каам за гостопримливоста.Луѓето се топ стварно гостопрлимливоста им е на многу големо нбиво се глеа дека луѓето многу вложуваат во тоа али таму многу бељи праат Косоварите.Слаба култура имаат тие.

HEATHY

BARCA!
Член од
21 јуни 2009
Мислења
1.231
Поени од реакции
154
Јас одам у Охрид со другарите во Јули, па со моите здравје во Август ќе шетниме негде :smir: За оние кои што сакаат да одат со друштва ги предлагам Несебар и Будва

Член од
1 септември 2008
Мислења
768
Поени од реакции
18
Кажи некое искуство од Златните Пјасци, вреди

ли? :)
Вреди , ама цените се ноооооогу надуени, бетер и од Софиjа се.

ОН: Jас ова лето само една недела имам пауза, ке одам Истанбул на Prodigy и плус ке си продолжам шетане таму. Може и до Берово да се оди на викенд

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Не, ја не можам овде да седам,
Не, ја не можам мразој да гледам!
Дајте ми крилја ја да си метнам
И в наши ст'рни да си прелетнам;
На наши места ја да си идам,
Да видам Охрид, Струга да видам.

Тамо зората греит душата,
И с'нце светло зајдвит в гората ;
Тамо дарбите природна сила
Со с'та раскош ги растурила:
Бистро езеро гледаш белеит,
Или од ветар синотемнеит;
Поле погледниш или планина,
Сегде божева је хубавина.

Тамо по срце в кавал да свирам,
С'нце да зајдвит, ја да умирам.

Доволно сугестивно? :smir:

buba18

God is a DJ
Член од
8 јануари 2009
Мислења
358
Поени од реакции
10
Би сакала да одиме во Дојран. Поврзана сум со местото. Викаат дека водата била надојдена, па сигурно уште поубаво е. I love Dojran! Дај Боже таму да одиме..

многу е надојдена водата оваа година се очекува најмногу туристи
плажите се направени сеа се планирА шанкови да прават
и журки ке има на плажа и така
ќе биде убаво :):)

Член од
2 септември 2007
Мислења
2.155
Поени од реакции
176
Кажи некое искуство од Златните Пјасци, вреди ли? :)

Сакавме годинава да одиме на Златните Пјасци, ама се откажавме... Поупатени луѓе ни кажаа дека Златни Песоци е станато помирно, повеќе фамилии оделе, за разлика од Сончев Брег. Во Сончев Брег е бесно! Во дискотеките пијани скандинавци кои патем речено не виделе сонце и алкохол 10 месеци, се бањаат во базени каде останатите пијани Скандинавци се тинкаат со околни жителки.. (што не значи дека само скандинавците се тинкаат со околните жителки:)) По улици чуѓе се дерат, по некој пее, музика од сите страни... Во Сончев Брег владее безредие.. ама сепак, ако се понашаш ок, никој нема ништо да ти напраи. Муабетов ми беше (ама забегав :)), дека викаат дека во Сончев Брег е позабавно, поефтино е исто така, отколку во Песоци. Бар мене така ми имаат зборено... Па сеа.. ако сакаш забава, и С.Б. ти е фина опција. :)

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Сакавме годинава да одиме на Златните Пјасци, ама се откажавме... Поупатени луѓе ни кажаа дека Златни Песоци е станато помирно, повеќе фамилии оделе, за разлика од Сончев Брег. Во Сончев Брег е бесно! Во дискотеките пијани скандинавци кои патем речено не виделе сонце и алкохол 10 месеци, се бањаат во базени каде останатите пијани Скандинавци се тинкаат со околни жителки.. (што не значи дека само скандинавците се тинкаат со околните жителки:)) По улици чуѓе се дерат, по некој пее, музика од сите страни... Во Сончев Брег владее безредие.. ама сепак, ако се понашаш ок, никој нема ништо да ти напраи. Муабетов ми беше (ама забегав :)), дека викаат дека во Сончев Брег е позабавно, поефтино е исто така, отколку во Песоци. Бар мене така ми имаат зборено... Па сеа.. ако сакаш забава, и С.Б. ти е фина опција. :)

Баш Сончев брег не е тоа тоа како порано.Има неколку добри и познати места за ислегување ама не е како што зборат,Златните песоци му е мајката! !

На Сончев брег го имаш Лазур и таму можеш се да видиш од првооделенци до педеришта.

Верувај не е како што ти збореле,јас лани бев добро е ама овие што ти збореле претеруваат:smir:

Член од
2 септември 2007
Мислења
2.155
Поени од реакции
176
Баш Сончев брег не е тоа тоа како порано.Има неколку добри и познати места за ислегување ама не е како што зборат,Златните песоци му е мајката! !

На Сончев брег го имаш Лазур и таму можеш се да видиш од првооделенци до педеришта.

Верувај не е како што ти збореле,јас лани бев добро е ама овие што ти збореле претеруваат:smir:
Хм.. Па не беше само Лазур лани... Да, Лазур е најраспуштен, ама во Викинг и Маниа првоодделенци немаше сигурно =) Ок, може е добро во Песоци, не викам не, разговаравме во доверба со девојка од туристичка агенција, она ваљда има познавања:smir:

Gunner_L

Lord , Lord Bendtner
Член од
7 април 2009
Мислења
922
Поени од реакции
500
ohrid so drustvo....i posle mozebi so roditelite nekade na strana....

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Хм.. Па не беше само Лазур лани... Да, Лазур е најраспуштен, ама во Викинг и Маниа првоодделенци немаше сигурно =) Ок, може е добро во Песоци, не викам не, разговаравме во доверба со девојка од туристичка агенција, она ваљда има познавања:smir:

Маниа е бугарска дискотека,врие од татари(така ми имаат кажано,не сум бил таму), а додека за другава прв пат слушам.Несебар е одма до Сончев,ама и таму има една дискотека на брод и врие од срби.Мене не ми се свиѓаат ни двете места(Сончев и Несебар),во Бугарија нај нај е Златни.

А ако сакаш лудо тогаш само во Хрватска-Зрце!

Kajgana Shop

На врв Bottom