Неделникот на Геро ја започна анти-Македонската кампања

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
Да, тоа најмногу ме нервира. Сега одеднаш станав најголем заштитник на ликот и делото на Груевски. :toe:

Па што мислиш ти од каде толку симпатизери има ДПМНЕ, све тоа СДСМ ги штанца....
ти текиња??

Колку бедни новинари имаме кај нас, не вреди да се дискутираат.
Не е само овој изродот. Сите медиуми се со платеници. Ти наметнуваат мислење, едноставно не третираат како да се глупави.
А и така е. ГЛУПАВ Е ТОЈ ШТО ГИ ЧИТА И ГЛЕДА.

Колку бедни новинари имаме кај нас, не вреди да се дискутираат.
Не е само овој изродот. Сите медиуми се со платеници. Ти наметнуваат мислење, едноставно не третираат како да се глупави.
А и така е. ГЛУПАВ Е ТОЈ ШТО ГИ ЧИТА И ГЛЕДА.

znajs deka forum e Medium? :helou:

tocno deka mediumite se obiduvaat da informiraat, a problemot e kako ke go svatis seto toa

info-rmira ?

ili

in-form-ira?

vtorovo e pravilnoto znacenje na zborot, da te dovede do (nekomu) posakuvanata forma

ira e nesto dvizecko, nesto sto se slucvit, glagol, koga nekoj nesto prajt

koga nesto se pravi ili se slucuva

agit-ira
onan-ira
veget-ira
eskepriment-ira

in-form-ira

e dali ke ostajs da te formiret razni gerovci ko plastelin, e tvoja rabota :smir:

nekoj ostavet, nekoj gi pcuet raznite wannabe psiholozi i manipulatori (samonareceni eksperti, nevladini, evropejci, wannabe novinari, itn)

Јас мислам дека треба да се напише петиција, да се потпише и да се пушти во медиуми. И тоа остра, каде што ќе се каже дека државата мора да го санкционира ова кривично дело, да докаже дека во оваа држава функционира правото и демократијата, да докаже дека доследно ги штити граѓаните од разни надворешни пропаганди и влијанија. И секако на крај, да се наведе, дека доколку државата го остави тоа да помине туку така, народотот ќе почне сам да ги казнува тие што тоа го прават.

се согласувам, и уште би додал:

1. да се прогласи државен непријател за секој оној кој не мисли како Грујо
  2. да се укинат сите партии, ДПМНЕ ни е доволна, затоа што саму таму има патриоти
  3. Да се прогласи Македонија како УНИТАРНА ДРЖАВА со една единствена нација - МАКЕДОНОИДИ
  4. Да ја прогласиме Македонија како царство, а ГРУЈО како единствен наследник достоен на Александар Македонски
  5. Да го исфрлиме непоставениот споменинк на Александар, и да го замениме со истиот само со фаца на ГРУЈО - додека не е поставен, да спасиме на еден трошок
  6. Да не ги признаваме постојните граници, ниту еден мировен договор,
  7. Да го прогласиме Македонското царстство до Индија/Пакистан со втор административен центар во КАЛЕШ
  8. да се укинат сите радиа, и тв куќи, сем тие на Томиќ, Латас, Миленко,
  9. Да се укине Криволак како полион, и да се искористи како НОВА казнено Поправна Установа. за сите екс политичари, непатриоти, екс новинари, неистомисленици,
  10. Да се воведе Мулти Левел Маркетинг, за секој накодошен пријател, другар, брачен другар, кој не мисли како Царот Македонски ГРУЈО - и да се добиваат поени, со тоа и државничка положба во царството
  11. Секој што мисли обратно од овие 10точки, да се прогласи за државен непријател, и ако владата е зафатена со доделување на поени по МЛМ шемата, - тогаш НАРОДОТ може да линчува кого сака и каде сака и кога сака, ако НАРОДОТ утврди сека тие се ПРТИВДРЖАВНИ елементи
потпис,

Предлагач од народот !!!

1. бла бла бла

Предлагач од народот !!!

1. колку си само ироничен
    а да кажеше нешто околу темава ...
    каде Герополус наведува дека Кокино е Лага ...?
    и каде велија циганот од а1 сето тоа ударно го изрекламира?

колку си само ироничен
а да кажеше нешто околу темава ...
каде Герополус наведува дека Кокино е Лага ...?
и каде велија циганот од а1 сето тоа ударно го изрекламира?

а да не беше ти слеп малце.. па да пролисташе тоа претходните постови, ако БАШ те интересира моево мислење за ГЕРО ??

cheers! :cug:

Што да коментираш за човек што пишува вакви глупости....

И јас почнав да се крстам
Кога би бил суеверен или верник, според стандардите на нашите локални „демохристијани“, би се осмелил да кажам дека по толку колнења и богохулења, не е ни чудо што почнаа да не тресат земјотреси. Но, мене на школо ме учеа дека религијата е опиум за народот. Сепак, признавам дека споменичката кампања на владата и врз мене дејствува позитивно и богоугодно. Кога минувам по улицата Македонија, се почесто се фаќам себеси како се крстам.
http://www.spic.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=4&tabid=1&EditionID=858&ArticleID=33653

Не е потребно многу дискутирање и коментирање.....неговите "пишувања" кажуваат СЕ.

На пример,

остај го нека се крсти, тоа е добар знак.. може божјата сила ќе го наведе на прав пат ???

На пример,

остај го нека се крсти, тоа е добар знак.. може божјата сила ќе го наведе на прав пат ???

Питерс, со тоа што му ја импутираш на Грујо темава, му го растеш рејтингот.......

1. да се прогласи државен непријател за секој оној кој не мисли како Грујо
  2. да се укинат сите партии, ДПМНЕ ни е доволна, затоа што саму таму има патриоти
  3. Да се прогласи Македонија како УНИТАРНА ДРЖАВА со една единствена нација - МАКЕДОНОИДИ
  4. Да ја прогласиме Македонија како царство, а ГРУЈО како единствен наследник достоен на Александар Македонски
  5. Да го исфрлиме непоставениот споменинк на Александар, и да го замениме со истиот само со фаца на ГРУЈО - додека не е поставен, да спасиме на еден трошок
  6. Да не ги признаваме постојните граници, ниту еден мировен договор,
  7. Да го прогласиме Македонското царстство до Индија/Пакистан со втор административен центар во КАЛЕШ
  8. да се укинат сите радиа, и тв куќи, сем тие на Томиќ, Латас, Миленко,
  9. Да се укине Криволак како полион, и да се искористи како НОВА казнено Поправна Установа. за сите екс политичари, непатриоти, екс новинари, неистомисленици,
  10. Да се воведе Мулти Левел Маркетинг, за секој накодошен пријател, другар, брачен другар, кој не мисли како Царот Македонски ГРУЈО - и да се добиваат поени, со тоа и државничка положба во царството
  11. Секој што мисли обратно од овие 10точки, да се прогласи за државен непријател, и ако владата е зафатена со доделување на поени по МЛМ шемата, - тогаш НАРОДОТ може да линчува кого сака и каде сака и кога сака, ако НАРОДОТ утврди сека тие се ПРТИВДРЖАВНИ елементи
потпис,

Предлагач од народот !!!

Питерс, забораи љубчо да го стаиш у списокот :)
или ти си негов следбеник ..... па бараше реклама за него да го спмнеме па макар и у негативен конткест

Питерс, со тоа што му ја импутираш на Грујо темава, му го растеш рејтингот.......

не беше таа реченица баш наменета за Грујо.. беше за ГЕро.. ама ај нека ти биде .... ако ти е тоа филмчето..

Па тоа и ми е намерата.. нели,.. за сите што не мислат како Грујо, на линч, на гулаг.. тоа тебе ти беше Муабетот нели ??

Питерс, забораи љубчо да го стаиш у списокот :)
или ти си негов следбеник ..... па бараше реклама за него да го спмнеме па макар и у негативен конткест

видиш заборавив да го ставам и него.. Ај за него во друг пат. сега ти реплицирав тебе само за:

Истомисленици/неистомисленици;
Патриоти/Предавници;
Македоноиди/Останати;

категории кои се секогаш тука да ги задоволат твоите ниски страсти, праќајки ги истите на линч.

Предлогот е тука, мислам ДОБАР Е.. ако имаш врски кај Грујо, носи го на работна седница кај владата, па после усвојување на парламентот..
У ствари.. тоа би му било и последна седница на парламентот, зашто после тоа тој би се укинал како таков... Нели.. нема потреба за Парламентарна демократија..

На сцена би настапила ЛИНЧ демократија.. (твојата визија)

А за Љубчо, Бранко, Љубе... Геро и остала ситна буранија, не се секирај, материјал за КЛАДА колку сакаш// Тие и нема повеќе да ти сметаат на твојата креативна ДЕМОКРАТИЈА: :kesa:

na Makedonija im trebaat novinari kako Lambros koi beskompromisno i drsko (kako nego) ke ja branat Makedonskata kauza ne samo vo Makedonija ..tuku i vo svetskite politicki i diplomatski centri.A Gero i kako mnogu drugi kako nego(95% od site novinari vo Makedonija) seto ova go pravat samo za pari i nisto drugo ,...vo nivnite tekstovi i javni istapi se nasetuva praznina i glumenje.

Aj pa vie da ne e poaren toj vashiot Srbinot (Latas Laprdovikj) i toj eks robijashot Milenko pa i onaj nedovetniot na Jadi Burek (Janko) shto gi snimashe pederite na ulica vo Bitola.Se pacient do pacient za Idrizovo.

Aj pa vie da ne e poaren toj vashiot Srbinot (Latas Laprdovikj) i toj eks robijashot Milenko pa i onaj nedovetniot na Jadi Burek (Janko) shto gi snimashe pederite na ulica vo Bitola.Se pacient do pacient za Idrizovo.

Се пациенти на кои ке им се придружи тешкиот пациент Бучко :helou::salut:

не беше таа реченица баш наменета за Грујо.. беше за ГЕро.. ама ај нека ти биде .... ако ти е тоа филмчето..

Па тоа и ми е намерата.. нели,.. за сите што не мислат како Грујо, на линч, на гулаг.. тоа тебе ти беше Муабетот нели ??

видиш заборавив да го ставам и него.. Ај за него во друг пат. сега ти реплицирав тебе само за:

Истомисленици/неистомисленици;
Патриоти/Предавници;
Македоноиди/Останати;

категории кои се секогаш тука да ги задоволат твоите ниски страсти, праќајки ги истите на линч.

Предлогот е тука, мислам ДОБАР Е.. ако имаш врски кај Грујо, носи го на работна седница кај владата, па после усвојување на парламентот..
У ствари.. тоа би му било и последна седница на парламентот, зашто после тоа тој би се укинал како таков... Нели.. нема потреба за Парламентарна демократија..

На сцена би настапила ЛИНЧ демократија.. (твојата визија)

А за Љубчо, Бранко, Љубе... Геро и остала ситна буранија, не се секирај, материјал за КЛАДА колку сакаш// Тие и нема повеќе да ти сметаат на твојата креативна ДЕМОКРАТИЈА: :kesa:

Според тебе, владе ли демократија и правна држава кога не се реагира на кривично дело ?
Поточно за случајов, пошто за него станува збор, и дека овој акт е познат во учебниците како специјална војна поглавје непријателска пропаганда. Значи е противдржавен.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom