Неделникот на Геро ја започна анти-Македонската кампања

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
кој рече дека го правдам?

јас го осудувам повикот за линч бидејќи се зголемува раздорот меѓу народов општо
А ова го осудуваш? Ваков стил на пишување и изразување? Знаеш од кого е?
Slusaj vamu,
Od pred izvesno vreme te citkam od vreme na vreme, ama ovoj post sum go utnal. Go vidov vecerva. Vednas da ti odgovoram: ako ti se dosadni kolumnite vo NEDELNO VREME, a ti bidi muz, obleci kozni gakji, prosetaj malku na vetrov, izlezi malku od ilegala, pisi, pa da te stavam troa na hartija, pa da te citaat 15.000 lugje, pa da si se izmeris kolku vredis.A ne vamu se kavgas so site i se treskas od zemja kako nekoe nedorasnato derle i uste si uveren deka taka nekogo impresioniras. Na toj stos moze da padne samo nekoja srednoskolska sto bulji u kompjuter sekoja nok i golta cad vo internet kafe, uverena deka e inn, deka zivee "kulturno" i deka nisto drugo popametno na svetov nema da se vidi i procita.Pisi, muz, pa da te vidime kolku si interesen.

Марсовке, за да спомнеш демократија, мора да сватиш како таа функционира. Има слободно изразување, ама има и одговорност. Јас од државата ја барам таа одговорност и ако државата не е спремна да ја даде, значи сме далеку од демократија. Тогаш прејдуваме на линч.

Дечки те пратам од почеток, ама некако не можам да те разберам, ми делуеш како Сакам кажам не знам речам, а сепак се гураат страници... Што ти смета кај Геро и Демократијата, во кратки црти, кондензирано само за мене, те молам.

Навистина е критично со банда нацисти и животни во МКД. Бројот на линчови по плоштадите во Македонија се зголемува со рапидна брзина. Никој повеќе не е безбеден. Не-македонците живеат по гета и не смеат да излезат надвор.....

ПАК ЌЕ КАЖАМ - АБЕ АЈ, ЛИНЧОВИ НЕ СЕ ОРГАНИЗИРААТ ПО ФОРУМИ И БЛОГОВИ....
Аргумент имаш?кажи дека утре пак нема да има бомбастични наслови од типот мразиме се
И зборам за тоа како испаѓате мајмуни во сева оваа ситуација
На страна од тоа што си тотално не поврзана и пола од постовите ни сама најверојатно не си ги разбираш, ама кога ќе почнете да изигравате некои европски експерти стварно ми се стемнува и ми е преку кур веќе.
Основни човекови права, право на говор и право на самоидентификација. Кретенов герошки го користи едното право за да го негира другото, односно правото на говор го користи за да го негира македонскиот идентитет и следствено на тоа истото не му важи.
Он бира да негира вие бирате дали ќе побарате легален начин да му ја затнете устата
Линч не е решението

Аргумент имаш?кажи дека утре пак нема да има бомбастични наслови од типот мразиме се

Он бира да негира вие бирате дали ќе побарате легален начин да му ја затнете устата
Линч не е решението

ТИ ЧИТАШ ЛИ ?????

Јас побарав од државата да го среди Геро, со закана доколку неможе да се справи со него, ќе ја сметам демократијата за загрозена и нема да се водам од нејзините правила и во тој случај повикувам на линч.

Тоа е поставување на линија.

Марсовке, за да спомнеш демократија, мора да сватиш како таа функционира. Има слободно изразување, ама има и одговорност. Јас од државата ја барам таа одговорност и ако државата не е спремна да ја даде, значи сме далеку од демократија. Тогаш прејдуваме на линч.

па тоа е демократија...марсовка е во право..каков линч спомнувате бре...

ако е овој тогаш њупчо ахмети за кај се или ги заборавивте....има еден збор се вика objectivity

Линч не е решението
Точно, најдобро би било да се протера од државата како и еден куп други како денко малевски, милчин и останати гомна, ама очигледно по правен пат не може ништо да се постигне па како крајна опција се наметнуваа оваа.

Ајде брат.. па немој и ти Брате Бруте..

Кој на кого му имплементира сега партиска припадност? (толку околу твоето опоменување)
Со кој пост го штитам јас ГЕРО?
Зашто темата Љубцо Георгиевски СИТЕ ја одбегнуваат кога станува збор за пресметка со предавници.. (јас барам: или потврда или негирање.) по се изгледа дека е најголема ТАБУ тема во македонија..
Да ли неприфаќање на Јавен линч како категорија или решение - едноставно знаши и лепење на СДСМ етикета??
Да ли заштитата на придобивките од демкратијата на нашава земја, и неприфаќање да се враќаме во среден век, или изедначување со Иран, Ирак, Авганистан.. ме праќа директно во Бихачка ???

Мислев дека си поголем од ова.. братче.. не сум СДСМ овец.. Внук сум на ВМРОВЕЦ но никогаш на Дпмнеовец

ТИ ЧИТАШ ЛИ ?????

Јас побарав од државата да го среди Геро, со закана доколку неможе да се справи со него, ќе ја сметам демократијата за загрозена и нема да се водам од нејзините правила и во тој случај повикувам на линч.

една причина зошто да го среди геро??????

Аргумент од твоја страна? Колку линчови во Македонија се случуваат дневно?
Оди прочитај по постовите каде што се зборува со Бугари и Албанци па да видиш каков е речникот. Лесно е што и да е да се пишува на компјутер (истото важи и за Геро), но кој нападнал некого, убил некого, го фрлил во Вардар???

Кај мора да се чита за Геро, сега уште ти ќе забраниш на некого малку да го опцуе, да го отера во три...

Дечки те пратам од почеток, ама некако не можам да те разберам, ми делуеш како Сакам кажам не знам речам, а сепак се гураат страници... Што ти смета кај Геро и Демократијата, во кратки црти, кондензирано само за мене, те молам.

Ме пратиш од почеток, а велиш дека ми смета демократијата ?????
Ај помини уште еднаш и види дали ми смета демократијата или сум загрижен за нејзиното функционирање ... па дојди после да праиш муабет.

ТИ ЧИТАШ ЛИ ?????

јас велам ние заедно да побараме решение за геровски и тоа легално
мислам дека државав не се замара со геро многу одамна,сите ние да пуштиме петиција иили инцијативе да се затвори весникот
во најлош случај да раширриме дека весникот е само пропагандна машинерија и никој да не го чита
ако никој не го чита тогаш спонзорите ќе си заминат

Ајде брат.. па немој и ти Брате Бруте..

Кој на кого му имплементира сега партиска припадност? (толку околу твоето опоменување)
Со кој пост го штитам јас ГЕРО?
Зашто темата Љубцо Георгиевски СИТЕ ја одбегнуваат кога станува збор за пресметка со предавници.. (јас барам: или потврда или негирање.) по се изгледа дека е најголема ТАБУ тема во македонија..
Да ли неприфаќање на Јавен линч како категорија или решение - едноставно знаши и лепење на СДСМ етикета??
Да ли заштитата на придобивките од демкратијата на нашава земја, и неприфаќање да се враќаме во среден век, или изедначување со Иран, Ирак, Авганистан.. ме праќа директно во Бихачка ???

Мислев дека си поголем од ова.. братче.. не сум СДСМ овец.. Внук сум на ВМРОВЕЦ но никогаш на Дпмнеовец

Абе, ти да не имаш слика од Љубчо до компјутер. Пак со него...

Точно, најдобро би било да се протера од државата како и еден куп други црви како денко малевски, милчин и останати гомна, ама очигледно по правен пат не може ништо да се постигне па како крајна опција се наметнуваа оваа.

зарем не е владата способна на 1-во место по перорми....објективен набљудувач ке виде дека вие геро и милчин се резил...па тие и помагаат на владата

Многу ми е симпатичен.. ЦАР е... дури се спремам да отворам посебна тема за недо .. со посвета.. Го имам како Screensaver..

Уште ми се посимпатични реакците на припадниците од ДПМНЕ кои овде се палат..

Несмеат да го Напаѓаат, Не смеат да го Бранат.. еднставно МОЛК.. ТАБУ тема..

многу јако човече!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom