И во странство сме поделени

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
mozit mislese utrinski vesti vo Nova Makedonija :pos2:

da, i mene me zbuni, ne bese ova na NM objaveno?

mislam deka utrinski nemat vrska so ova :smir:
Абе ја од самото отварање на темава гледам оти нема, али сакав да ги оставам малку бранителите на македонската кауза да се испукаат на празно, бидејќи они по дифолт се научени за се живо и диво што се случува во ова држава да плукаат во Ерол, Геро, Утрински и соросоидите.
А пази.
Веста произлегува од провладината Нова Македонија :pos:
Kој дебилизам.

Овој па подоле и маме им се наеба:pos:
Па дури и бунт ќе дигал :)

шо да очекуваш од Утрински да им ебам матер ...
ја незнам зошто сме пасивни спрема нив, спрема шпиц, спрема А1 ....
има ли некој идеја шо да се превземе ... некоја иницијатива за бојкот ?

Povtorno utrinski...
Znaat li ovie luge deka so nivnite brzopleti tekstovi mu stetat na makedonskiot nacionalen interes...

Абе ја од самото отварање на темава гледам оти нема, али сакав да ги оставам малку бранителите на македонската кауза да се испукаат на празно
cekaj, ti ne si branitel na Makedonskata Kauza?

znaes deka sam se narece predavnik, taka? :pipi:

inace, ke moram da ti rasipam slavenjeto, avtorot na temata ubavo si pisal deka izvor e Nova Makedonija, a aku nekoj ne razbral ili ne go procital toj del, i po avtomatizam povrzal vakov tekst so utrinski i lugjeto koi stojat zad utrinski, namesto da dozivuvas tuka nekakvi orgazmi i klimaksi, poarno prasaj se zs taka, zs ako nesto smrdit na anti-makedonshtina, se povrzvit so utrinski i lugjeto koi gi nabroja :smir:

Душо....немој ко Бога те молим и ти да ја тупиш :smir:

Инаку ова подоле е напишано од авторот на темава :)

Povtorno utrinski...
Znaat li ovie luge deka so nivnite brzopleti tekstovi mu stetat na makedonskiot nacionalen interes
...
E сеа јас барам и провладината Нова Македонија да се стави во лситата на предавнички медиуми :)

Душо....немој ко Бога те молим и ти да ја тупиш :smir:

Инаку ова подоле е напишано од авторот на темава :)

E сеа јас барам и провладината Нова Македонија да се стави во лситата на предавнички медиуми :)

Ke ima lincuvanje i za nivnite novinari?

inace, ke moram da ti rasipam slavenjeto, avtorot na temata ubavo si pisal deka izvor e Nova Makedonija, a aku nekoj ne razbral ili ne go procital toj del, i po avtomatizam povrzal vakov tekst so utrinski i lugjeto koi stojat zad utrinski, namesto da dozivuvas tuka nekakvi orgazmi i klimaksi, poarno prasaj se zs taka, zs ako nesto smrdit na anti-makedonshtina, se povrzvit so utrinski i lugjeto koi gi nabroja :smir:

Ма дај те молам Кристина,
член на СДСМ може да се нарече за бранител на секаква кауза освен на Македонска. Па тоа е еден од предусловите за членство таму, да не бидеш бранител на Македонска кауза. Секој кој е бранител на Македонската Кауза е по автоматизам член на ДПМНЕ.

Абе како ги штанцате ДПМНЕ-овци алал да ви е, а јас се чудам од каде олку поддршка ДПМНЕ.

СДСМ-регрутен центар на ВМРО-ДПМНЕ :pos2:

Ма дај те молам Кристина,
член на СДСМ......
А ти на гравчиња гледаш или онака од ракав ?
Ke ima lincuvanje i za nivnite novinari?
Ма нееее.
Они сеа откако поубо ќе размислат, ќе ти напишат дека текстот во Нова Македонија дури превентивно делувал врз Македонското национално единство :pos:

Извор Нова Македонија...

Еве оваа тема како коенциденција на темата на БРАТОТ за македонската КАУЗА...излезе денес во Нова Македонија...
Отварам тема за да се увиди потребата за ваква кауза која би не обединила...

Не ми е јасно само дали поделбите сами си ги правиме или овие поделби се подтикнати од тајните служби...
Особено мислам дека тоа е случај во Бугарија...

Почетниот пост е од Нова Македонија.

Povtorno utrinski...
Znaat li ovie luge deka so nivnite brzopleti tekstovi mu stetat na makedonskiot nacionalen interes...

http://www.netpress.com.mk/vest.asp?id=56747&kategorija=1

А што има Утрински со ова тема ?

Не е Утрински, туку Нетпрес изворот каде што реагира Култузин.

А ти на гравчиња гледаш или онака од ракав ?

Ма нееее.
Они сеа откако поубо ќе размислат, ќе ти напишат дека текстот во Нова Македонија дури превентивно делувал врз Македонското национално единство :pos:

Toa e kako vc-soljata,prvo bese ubava i bese del kampanjata za poubavo Skopje, a otkako doznaa deka toa e parodija na nivnata politika,opaaaa ,ne cini ,vaka onaka,pa togas im tekna i za Pavel Satev, ne ucea koj e ,i site ostali propratni stvari:toe:

ne ja tupam, samo citam kako sho si pisal.

ti pisa deka gi cekase branitelite na Makedonskata Kauza.

znaci ti ne ja branis Makedonskata Kauza.

to za mene tolku e jasno, pojasno ne mojt da bidit.

a statijava kaj bilo da bese objavena, e glupost.

em fabrikuvana (Македонците во Албанија обединети за остварување на сопствените права http://time.mk/story_8f62cc515b_article_8764a9fad1.html )

em i da bese vistina, sekoj novinar znajt deka onaka statija ne se pisit.

ona e propaganden materijal, i po moe, avtorot, koj sakat neka e, trebit da odgovarat za to.

Почетниот пост е од Нова Македонија.

http://www.netpress.com.mk/vest.asp?id=56747&kategorija=1

Не е Утрински, туку Нетпрес изворот каде што реагира Култузин.

A eve i najnov moment,pokusavaat duri i da te ubedat deka ne e N.Makedonija. Kraj.

Па како? Ене на камени се чека ред за линчување. Колку до сега се излинчувани... Ехеее

A ti nesto sosema drugo zborese na druga tema ,nali :)

Како ја свртивте темава на меѓу партиско натиго-дајмиго ?

Воведниот текст вели Македонците се расцепкани.

За Албанија немам информации од терен, меѓутоа текстот кој се однесува за Виножите и поделбата ја кажува вистината за истата.

Новата организација што се формираше во Воден, ја основаа оние кои се одделија од Виножито.

Во Македонските друштва во Бугарија се имаат инфилтрирано многу бугарски агенти и тешко е да се определи кое за што е.
Поделбата е вештачки создадена и спонзорирана од Бугарската служба.

A eve i najnov moment,pokusavaat duri i da te ubedat deka ne e N.Makedonija. Kraj.

Прочитај 2 пати пред да реплицираш.

Што, некаде кажав дека е во ред да се линчува? Ај прочитај малку поубаво што пишував таму...

Гоч, и останатите, прекинете со пренесување на дискусии од други теми насекаде по форумов.

Каде видовте простор на темава за мешање на СДСМ и ВМРО и нивните весници?

Незнам денеска што сте пиеле од сабајле, ама предалеку одите со партизирањево на секоја тема.

Како ја свртивте темава на меѓу партиско натиго-дајмиго ?
Па откако @exlexmk напна да им се изнаебе маме на тие од Утрински, доколку не му укажав на грешката, најверојатно ќе следеше домино ефект во пцуење и плукање на сто метри без препреки :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom