Црквата на плоштадот ќе ја гради МПЦ наместо Министерството за култура

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
burmali1920.JPG

Nie barem za Xhamijata imame dokazi deka postoello vo plostadot, a za crkvata imate li vie...

Џамијата е градена врз темелите на црква, како 90% од џамиите во Отоманската Империја.

burmali1920.JPG

Nie barem za Xhamijata imame dokazi deka postoello vo plostadot, a za crkvata imate li vie...

Имаме бе што не тие јасно оди од почеток и прочитај ја темава овде се збори за црквата а не за џамијата. факт е дека и двете постоеле но лошо е ако се градат има простор на друго место да се изградат верски објекти а не на плоштад.

Јас чинам дека полека почнуваат премногу да се вжештуваат многу глави.
Само едно ќе ви кажам идентитет, култура, јазик национален и религиски идентитет не се бранат или чуваат во емоционален афект туку со план добро промислени чекори и многу разум.
Ве молам сите оладете главите и погледнете што навистина ни треба и кои ќе бидат реалните резултати од дадените чекори и дали навистина ги посакувате да живеете со последиците на вашите чекори и конечно дали се исплатата односно дали крајниот резултата од дадените чекори иде во прилог на нашата борба за зачувување и овековекување на нашето постоење и култура.
Од досегашното историско искуство само еден факт се има потврдено повеќеќ пати а тоа е дека кој користи афектни емоции како аргументи тој губи.

burmali1920.JPG

Ama si se spremil.Sepak i jas ke ti ja izreklamiram dzamijata.Nikoj nema nisto protiv dzamijata.Ednostavno jas sum za cist plostad.A ako sakas da gradis dzamija na plostadot obrati mu se na pastirot .Verojatno i taa dzamija e vo programata od 100 cekori nazad

Ama si se spremil.Sepak i jas ke ti ja izreklamiram dzamijata.Nikoj nema nisto protiv dzamijata.Ednostavno jas sum za cist plostad.A ako sakas da gradis dzamija na plostadot obrati mu se na pastirot .Verojatno i taa dzamija e vo programata od 100 cekori nazad
Daj boze da e...

Ете за џамија се јавија.Каде се останатите сега да се јават со желба да градат на плоштад?
Од еден чекор избрзан и непромислен настануваат вакви работи.Ако.

Па нека ја изградат. Само автоматски ќе се намали прометот во св Димитрија, св Богородица и Соборниот Храм.

Па нека ја изградат. Само автоматски ќе се намали прометот во св Димитрија, св Богородица и Соборниот Храм.

А тие од Карпош 2,3 и 4 ќе треба пак да се влечкаат до центар или до нерези за да стигнат до најблиската црква.

А тие од Карпош 2,3 и 4 ќе треба пак да се влечкаат до центар или до нерези за да стигнат до најблиската црква.

Сеуште имам некој респкт кон црквата па не би сакал да коментирам против, но како идат работиве и како созревам све си мислам дека владициве на цркививе гледаат како на Друштво со Неограничена Одговорност.

Сеуште имам некој респкт кон црквата па не би сакал да коментирам против, но како идат работиве и како созревам све си мислам дека владициве на цркививе гледаат како на Друштво со Неограничена Одговорност.

Џабе е таа твоја почит кога самите која ја водат организацијата наречена МПЦ немаат почит кон неа и нејзините верници. Не заборавај МПЦ не ја правата инцтитуцијата црква, градбите се институција сами по себе без разлика дали некој ќе држи или не служба.

Џабе е таа твоја почит кога самите која ја водат организацијата наречена МПЦ немаат почит кон неа и нејзините верници. Не заборавај МПЦ не ја правата инцтитуцијата црква, градбите се институција сами по себе без разлика дали некој ќе држи или не служба.

Не за џабе бог рекол дека црква е се околу нас, нашиот дом, нашата околина, нашите најблиски и нормално самите ние, како ќе се однесуваме кон црквата така и црквата ќе се однесува према нас.

Иначе кога веќе решиле да инвестираат јас би им предложил да вложат повеќе средства во веќе постоечките Цркви Манстири, приодните патишта околината и тако даље.

burmali1920.JPG

И Хитлер градел концентрациони логори па денес ги нема. Оваа џамија е од турско, а бидејќи турци на овие простори биле окупатори нема логика ние да им обновуваме нешто за што сме платиле со данок во крв.

И Хитлер градел концентрациони логори па денес ги нема. Оваа џамија е од турско, а бидејќи турци на овие простори биле окупатори нема логика ние да им обновуваме нешто за што сме платиле со данок во крв.
A nie sto plakame danok za paja patakot grujo da gradi crkvi, nie ne sme li narod na ova drzava!!! Pred Boga site sme isti i imame isti prava...

Даноците што се плаќаат се распоредуваат на ниво на општини. Значи на која општина припаѓаш таму се слева данокот има на образецот ПП50 три бројки се впишуваат тоа е бројот на општината и таму ќе отидат парите.

За жал вашиот народ неплаќа даноци секоја чест за исклучоците кои го потврдуваат правилото. Во вашите населби и села неможе да се дојде струјомерот да се прочита,а камо ли данок да платите по било кој основ. Земи го фактот кај која популација највеќе цвета црниот бизнис. Има и кај нашите ама вие убедливо водите. И не се буни колку пари толку музика.
А за тоа дека сме пред Бога исти тоа е точно ама господ несака лицемерни и какви уште не :)

A nie sto plakame danok za paja patakot grujo da gradi crkvi, nie ne sme li narod na ova drzava!!! Pred Boga site sme isti i imame isti prava...

Кој кур плаќате ебате кога од мој пари зимаат за да ви отворат школи на албански јазик, толку сте биле утупени да не си го познавате официјалниот јазик на државата во која живеете. Мислам дека има премногу џамии во државава и вревата која што ја ствараат треба да се забрани со закон, исто така мора да се намали и висината на минарето.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom