Кабинетот на Иванов

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Токму затоа јас едно време,кога го избраа Зоран Јолевски,го предлагав Ристо Никовски за главен и одговорен преговарач окулу името,ама кој да го слуша АВС?.:toe:

Токму затоа и те прозвав прееска на една тема, кај шо беше спомнат Никовски :) Гледаш дека барем двајца луѓе внимаваат шо зборвиш: јас и Иванов? :smir:

Претседателот, ако покаже мадиња, со задоволство јавно ќе го поддржам и ќе си плукнам на рака шо не гласав за него (т.е. поништував ливчиња) плашејќи се од непознатоста на разумниот компромис.

Але Але!

Нема бе промена на мислење кај АВС,можеби погрешно си ме разбрал со тоа што велам дека советниците на Џорџе се за “олдтајмери“ па сеедно им е пред крај на кариерата дали ќе сменат ставови или не.Важно можеш токму овде да најдеш за што викав дека Ристо би бил добар преговарач за името,далеку подобар одколку Зоран.:
http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=30996&page=4

Kako be nema promena, prochitaj shto velish:

Го имаме Ристо Никовски,ама тој не е толку “лесен“ како Зоки.:toe:

Не му е лоша,ама и воопшто не е важна,доколку Председателов продолжи со “Разумен Компромис“ како алтернатива,неговото мислење станува безпредметно,како и на другите советници.:toe:

Mislenjeto mozebi ke e bespredmetno, NO postoi neshto shto se vika OSTAVKA. Ako Nikovski i ostanatite sovetnici opstojat na sopstvenite stavovi-stavovi koi gi imale pred da stanat sovetnici-nivnite OSTAVKI ke bidat ili treba da bide alarm da se sprechi kompromisot na nasha shteta. Koj i vo kolkav broj ke reagira na alarmot e prashanje koe zasluzuva elaboracija......

Kako be nema promena, prochitaj shto velish:
Mislenjeto mozebi ke e bespredmetno, NO postoi neshto shto se vika OSTAVKA. Ako Nikovski i ostanatite sovetnici opstojat na sopstvenite stavovi-stavovi koi gi imale pred da stanat sovetnici-nivnite OSTAVKI ke bidat ili treba da bide alarm da se sprechi kompromisot na nasha shteta. Koj i vo kolkav broj ke reagira na alarmot e prashanje koe zasluzuva elaboracija......

Ванчев,абе кај најде да ми ги отекуваш утрово ебаго,па разбери бе човече дека Ристо го респектирам повеќе од многумина наши “глаучи“ и дипломати токму за неговите храбри и промакедонски ставови во минатото,ама функцијата советник на Председателот му станува безначајна доколку Председателот онака јавно не ги застапува неговите ставови,кој според мене се аргументирани и непобитни,барем во светот на меѓународното право и дипломатија.
Очигледно дека ти не правиш разлика помеѓу Советник на Председателот и Председател па затоа мислиш дека јас сум го сменил мислењето за човеков.Уствари тоа не е ни битно за темава,ама кога ќе се закачиш како пијан за ограда,морам вака поопширно да ти разјаснам одредени работи,зошто добиваш погрешна представа за учесниците на овој озбилен политички форум.:toe:

Ванчев,абе кај најде да ми ги отекуваш утрово ебаго,па разбери бе човече дека Ристо го респектирам повеќе од многумина наши “глаучи“ и дипломати токму за неговите храбри и промакедонски ставови во минатото,ама функцијата советник на Председателот му станува безначајна доколку Председателот онака јавно не ги застапува неговите ставови,кој според мене се аргументирани и непобитни,барем во светот на меѓународното право и дипломатија.
Очигледно дека ти не правиш разлика помеѓу Советник на Председателот и Председател па затоа мислиш дека јас сум го сменил мислењето за човеков.Уствари тоа не е ни битно за темава,ама кога ќе се закачиш како пијан за ограда,морам вака поопширно да ти разјаснам одредени работи,зошто добиваш погрешна представа за учесниците на овој озбилен политички форум.:toe:

ABC, moram da ti pravam boenka........

.... велам дека советниците на Џорџе се за “олдтајмери“ па сеедно им е пред крај на кариерата дали ќе сменат ставови или не.

ABC, moram da ti pravam boenka........

Е па јас не ти правам боенка туку ти ја посочувам реалноста,и ти кажувам дека советниците на председателот се како “чорапи“,колку и да се квалитетни,мораш да ги смениш доколку не сакаш да ти смрдат.А и тие го знаат тоа ебаго,не се деца од прво одделение.

Блам,
за секој еден барем просечно паметен човек што држи до себе е да каже,да се пофали дека е дел од `кабинетот` на Ел президенте,Хорхе. :nesvest:
Хорхе... мексичкиот бандит со мало зелено и гладно у глава,
левото сметало и потрчкото на Гвујо тупото.
Тие се... Македонија. :kesa: :baeh:
(Зеко се срами од `претставителите` на својата држава у `бели свет` и го моли Господ наредниот пат да биде помилостлив и принудно да ги спушти тоа ропаците на `земја`,али по могучност... мало брже. :vozbud:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom