Кабинетот на Иванов

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
КОЈ Е ВО КАБИНЕТОТ НА ИВАНОВ?
Прв работен ден и за новите луѓе од Кабинетот на Иванов. Новиот претседател, покрај администрацијата која ја наследи од Бранко Црвенковски, започна и со помала група на свои соработници.
4709F9E409177F43B0A80D53F7B7512B.jpg

На позицијата генерален секретар на претседателот е поставен Дарко Ангелов кој работел во Советот на Европа и за ОБСЕ. Советници на Иванов ќе бидат Љубен Арнаудовски - советник во неколку претседателски кабинети, Љубен Тевдовски кој раководеше со Секторот за национални приотитети во Министерството за надворешни работи, Јордан Плевнеш - актуелниот потпретседател на УНЕСКО во Македонија и поранешен македонски амбасадор во Франција, угледниот професор на Правниот факултет Светомир Шкариќ, основачот на Европското движење во Македонија како и актуелен декан на ФОН универзитетот Димитар Мирчев, еден од најдобрите македонски амбасадори Ристо Никовски кој дипломатската кариера ја заврши како амбасадор во Москва, и дипломатот Љуљета Ќуфлиу.
Асистенти на претседателот Иванов се поранешниот портпарол во Министерството за култура Златко Јанковски, како и новинарите Игор Каровски и Цветин Чилиманов. Првите луѓе од Кабинетот на претседателот утре ќе ја имаат првата официјална странска средба во Брисел.

Izvor SITEL

Sto mislite za lugeto vo kabinetot na Ivanov...?

Mislam deka kvaliteten kadar sobral ...

Доволно е што е Шкариќ таму. Не влагаме во НАТО. Јееееееееееееееееееееееее.

Епа нека им е среќа. Прифаќаат тешка и макотрпна работа. Дел од нив ги знам и верувам и сум сигурен дека ќе работат за доброто на Македонија!

Јас мислам дека не' гушите со отварањето на миљон теми за Иванов, една тема нека биде за него и се во врска со неговата функција, кабинет, политика и сл.

Од тие што ги знам за Мирчев и Плевнеш имам позитивно мислење а за Шкариќ негативно.

Јас мислам дека не' гушиш со отварањето на миљон теми за Иванов, една тема нека биде за него и се во врска со неговата функција, кабинет, политика и сл.

Mislam deka nema takva tema...koja se odnesuva na negovata funkcija, kabinet , politika i sl...
Osven toa iskustvoto sto go imam ovde na forumot pokazalo deka podobri i poefektivni se konkretnite temi za razlika od opstite...

plevnes e do gusa zaglaven so ``akvapura`` proektot koj so buzlevski go turkaa vo prespa tuka i koj po se izgleda e potmkino selo. ne sum najsreken so negoviot izbor.

plevnes e do gusa zaglaven so ``akvapura`` proektot koj so buzlevski go turkaa vo prespa tuka i koj po se izgleda e potmkino selo. ne sum najsreken so negoviot izbor.

Mozes li malku podetalno da kazes sto se slucuva so toj proekt...
I sto ti znaci "potmkino selo"?

Подвлечи го и Ристо Никовски, автор на меморандумот кој го постирав неодамна.

Цветин Чилиманов има одлични текстови како новинар.

Димитар Мирчев не го мирисам, исто како и вечното дуо Шкариќ-Плевнеш. Другите помалце ги знам.

Добар избор честитки за сите се надеваме добро ќе ја вршат работата:pipi:

Прашања и предлози до Претседателот
Поставувањето прашања и доставувањето сугестии до Претседателот ќе биде биде наскоро овозможено

Aj па да го замараме на неговиов државен “профил“ :))

http://www.president.gov.mk/default.aspx?item=contact

Верувам дека кабинетот ќе работи според вистинските Македонски чуства и интереси и достојно ќе се бори против сите предизвици со една единствена цел, продолжување на опстојувањето на Македонија со сите нишани што ја красат Македонија.
Поддршка за кабинетот на претседателот, за кој иако малкумина од него ги познавам им дава поддршка.

Izborot na Plevnesh e najloshoto reshenie i otvora mnogu prashanja ??? A najbitnoto prashanje e dali Plevnesh e nechija preporaka (i chija) ili e izbor na Ivanov ????

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom