Vnuce
http://abix.mk
Не... Ја барем непа нели баравте

Добро... и? Освем шминка не видов ништо друго ново...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не... Ја барем непа нели баравте
Добро... и? Освем шминка не видов ништо друго ново...
Не ми го нервирајте Внучко молим вас лепо, стар е на тие години да се нервираicon_lol
Иначе ова офисов 2010 поише ми изглеа дека само ќе укака работа со тоа што неговите фајлови нема да бидат компитабилни со многу текст едитори. На Windows кога сум користам офис 2007, али исто како 2003 да користам... затоа што 70% од останатите текст едитори или неможат да ги прочитаат фајловите на 2007цата или па тоа што сум го пишувал ќе испадне како кинеско писмо.
office 2007 има опција и за зачувување на фајловите во .doc формат од постарите верзии освен во новиот .docx кој што воедно и помалку простор зафаќа.
Не ми го нервирајте Внучко молим вас лепо, стар е на тие години да се нервираicon_lol
Иначе ова офисов 2010 поише ми изглеа дека само ќе укака работа со тоа што неговите фајлови нема да бидат компитабилни со многу текст едитори. На Windows кога сум користам офис 2007, али исто како 2003 да користам... затоа што 70% од останатите текст едитори или неможат да ги прочитаат фајловите на 2007цата или па тоа што сум го пишувал ќе испадне како кинеско писмо.
Afaik, 2010 ќе го користи истиот формат (само понова верзија, од декември, 2008 година) како и 2007, docx. Плус, во 2010 ќе се имплементира целосна поддршка на ISO/IEC IS 29500 стандардот. Па не би требало да има некои проблеми.
People need to get ahead with technology, не сме веќе 1997 па да се чудат нешто што ќе го направат во Office 2007 да не изгледа океј во Word/Excel/Powerpoint 97.
Сепак главното подобрување ќе биде имплементацијата во 64 битна верзија која досега ја немаше. Значи на 64битен оперативен се користеше 32битна верзија која правеше проблеми.
Еве убаво објаснување во тој контекст
они бараат уште $200 за да работи, како што и требало.
Малце ќе забегам од аспект на програмирање...
Имаше многу интересна дебата за потребата од Unit Tests. Накратко, станува збор за автоматизирани тестови кои што треба да го тестираат софтверот на ниво на Класа/Метод ... да не речам Unit. Што се мене тиче, многу досадна работа, али се има докажано многу пати во пракса.
Најдобриот аргумент дека не се потребни тие тестови беше (парафразирам): Постои докажан метод (сигурно ќе сфатиш од кого е докажан) кој е многу поприфатлив и попрофитабилен. Го вадиш производот на пазар без unit тестови, корисниците го користат (читај: тестираат) производот и пријавуваат багови. Ги поправаш, и вадиш нова верзија за која им наплаќаш.
![]()
Знаеш ова колку очајно изгледа ова од Мајкрософт?
Тоа е како да правиш игра за PS3,ама бидејќи не работи играта убаво на PS3, издаваш втор дел,истиот ама сега работи.
Ако тоа е главното подобрување - браво за нив, нешто што можело во SP да го стават, они бараат уште $200 за да работи, како што и требало.
Имам Office 2007 Blue (верзијата користена од самите луѓе во Microsoft, значи нема ни потреба од крак ниту нешто слично), и немам намера да го сменам. Со user-friendly interface, милион функции и можности, и shortcuts колку ти душа сака, одличен избор е за мене.