ДУИ притиска за промена на името

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
pritisokot od dui nema vistiska tezina i deklarativno e namenet za albanskoto glasacko telo kako ``reakcija`` na dpa i rufi. zasto samiot dui e svesen ako ne gi iskoristi narednite 3 godini vlast tesko ke mu bide da ne bide zagrozen od drugive albanski subjekti.

pogolemiot kjar na dui ke se zakonski ili podzakonski ili mimozakonski dejanija koi na teren ke mu donesat poeni.

za pocetok mislam ke ponesat ``slava`` za vospostvauvanje celosni diplomatski odnosi so kosovo.

Ќе излезеше диу од коалиција до сега ,ако не им беа слатки парите и фотељите! И да де, ќе излезе дуи ,ќе влезе ДПА или Селмани

Со албанците од Албанија јасно е дека немаме проблем,ама со оние кои живеат во Македонија и тоа како сака да се направи проблем,сведок си на последните изјави скоро на сите политички партии од албанскиот блок,а сето тоа е поради стравот од губење на гласачкото тело.

Испратија покана ,нема да дојде и никому ништо

Јас го осеќам, иако бев најголем противник за он да ни биде претседател

Таа платформата важи само ако ,сите се за еден ,па така и тој еден ќе е за сите..а со оваквите изјави на албанците од Македонија богами незнам....

Е така аирлија нека му е претседеталствувањето со надеж дека ќе опстане на позициите (за името) на кои беше ,додека не беше претседател.

Kolku lica dobivat od DUI shto DUI e vo koalicija jas ke kazam 10 ti kazi 20 dui ima 18 pratenici napraj si sam matematika kolku glasaci se toa,a kolku ima DPA ,i DR,Ako izlezem jas ne e bitno koj ke bide idniot partner,isto e i so tebe

Glasackoto telo ne se dobiva so izjavi tuku so dela taka da ne drzi voda ova tvoeto.

Pokana e ispratena posle pritisokot deka ke bide bojkotiran od Albanskite pretstavnici i pretsedatelot na Albanija neoicialno taka da ke beshe samo vaterpolistot relevanten faktor so koj ke si igravte na ti go daj mi go

Ne treba ni da znaesh pretsedatelot e institucija ,licnosta e obicen gragjanin,za koi glasale drugite sakal nejkel on treba da bide ednakov za site za da bide relevanten

Neka ostane na pozicijata i jas sum za toa no prvo da presecete ednash za sekogash ili ovde kaj shto sme ili tamu kade ne vikaat.
Za mene jas imam win win kombinacija.
Ako sakate da stoime vo stavot kako prvo treba da se ukine dvojnoto drzavjanstvo za onie koi gi iskoristuvaat pravata na evropska bulgarija na primer pa togash ke bideme site isti i ke izigravame Kingdom of heaven

Kolku lica dobivat od DUI shto DUI e vo koalicija jas ke kazam 10 ti kazi 20 dui ima 18 pratenici napraj si sam matematika kolku glasaci se toa,a kolku ima DPA ,i DR,Ako izlezem jas ne e bitno koj ke bide idniot partner,isto e i so tebe

Па не се во прашање само пратениците ,министрите и зам.министри, имаш и директорчиња ,шефчиња,па водичи на сектори ,така да листата е малце подолга.А ако не им се свиѓа бујрум нови избори ,ја сум убеден дека ВМРО повторно ќе добие на избори ,ама за ДУИ баш и не сум сигурен :)

Glasackoto telo ne se dobiva so izjavi tuku so dela taka da ne drzi voda ova tvoeto.

Напротив докажано правило кај нас е дека повеќе се оди на ветувања и изјави одколку на дела

Ајде биди реален, кога беше дпа во позиција на Тачи мед и млеко му течеше во државата

Pokana e ispratena posle pritisokot deka ke bide bojkotiran od Albanskite pretstavnici i pretsedatelot na Albanija neoicialno taka da ke beshe samo vaterpolistot relevanten faktor so koj ke si igravte na ti go daj mi go

Важно е дека бил поканет

Ne treba ni da znaesh pretsedatelot e institucija ,licnosta e obicen gragjanin,za koi glasale drugite sakal nejkel on treba da bide ednakov za site za da bide relevanten

Еј де чекај малце уште не седнат на фотеља ,одма го направивте дека не е еднаков за сите.Башка што врв на сите изјави е онаа на студентите албанци и сеа после ќе бараме да е ист за сите?

Neka ostane na pozicijata i jas sum za toa no prvo da presecete ednash za sekogash ili ovde kaj shto sme ili tamu kade ne vikaat.

Кај тоа не викаат во НАТО и ЕУ подгрбавени ? На такви покани ни на свадба не одам каде што музикантите ќе ми кажуваат на кое оро да играм на кое не.

Ako sakate da stoime vo stavot kako prvo treba da se ukine dvojnoto drzavjanstvo za onie koi gi iskoristuvaat pravata na evropska bulgarija na primer pa togash ke bideme site isti i ke izigravame Kingdom of heaven

Не ја сваќам врскава помеѓу претседателот,двојни државјанства бугарски:toe:

DUI Driving under the influence of alcohol (driving while intoxicated, drunk driving, drinking and driving, drink-driving) or other drugs, is the act of operating a POLITICAL PARTY after consuming alcohol or using drugs. It is a criminal offense in most countries.

Site tie da gi sobirash ministeri,zam.min,direktorcinja,zam.direktor,ama cela garnitura ti se 100 dushi i od tie nema nishto nikoj od niv ne e nekoj koj moze da se smeta za nekoj vnatre vo strukturite na DUI,taka da ic ne mi e gajle ni na mene ni na elektorat.

I za kraj nemoj da si pravish analizi koi nalikuvat vo naucni fantastiki nikogash ama bash nikogash ne moze da se dava konkretna analiza za albanskiot elektorat,i najmalku da barate logicni potezi vnatre vo DUI site znaeme kako proizleze ova struktura taka da mislam deka ne moze da se taktizira mnogu e sega ako treba da priznavam da epten se zaebani zatoa ne moze da se predviduvaat idnite cekori.

Da dojdeme do parite veruvaj mi na Ali i ne mu e mnogu do tie

Има разлика во тонот на изјавите на Ахмети, Арифи, Алити и уште понекој од останатите членови во Собранието. Интересно е дека почнуваат да се закануваат за излегување од владата.

Поголемата игра доаѓа од Вашингтон. Хилари Клинтон изјави во Конгресот дека треба да се бара решение за името и дека САД имаат разбирање за чуствителноста на Грција.

Се уште бараме изјава од ДПМНЕ или било кој друг да им “контрира’’ на изјавите на ДУИ бидејќи вакви какви што се, не се на арно.

Има разлика во тонот на изјавите заради разликата на гласовите што ги собраа на локални избори а рејтингот на големо им паѓа. Освен тоа од ДУИ, особено од заменик премиерот Адеми се очекува да дејствува како премиер на албанците, значи да издејствува федерална влада а тој кутриот има помалку ингеренции и почит од секретарката на Груевски.
Сега се свестат дека со ваквиот однос Груевски може да владее 40 години а не четири а ДУИ би пропаѓала во политичка бездна.

Скоро сум сигурен дека ДУИ ќе излезе од власта. Изговор ќе биде одбивноста на албанците кон пропагандата на православната,македонска,словенска држава и одбивноста на Груевски кон Косово, џамијата на плоштад и по моја идеја гигантни скулптури на дарданските (косовски) кралеви Бато и Лонгар на плоштад бидејќи Скопје бил главен град на Дарданија.
За танго потребни се двајца па време е да танцуваме.

Колку за Вашингтон, претпоставувам знаеш дека првата официјална средба на Хилари Клинтон беше со премиерот на Албанија, Косовскиот врв, Сејдиу и Тачи одма потоа патуваа на официјална посета на Белата Куќа а претседателот на САД, Барак Обама вече најави посета на Косово, Хрватска и Србија.
Биди сигурен дека ДУИ не е картата на САД. ДУИ сега и во идната широка влада ќе ја има улогата на ПДП во Рамковниот Договор. Нови играчи се наметнуваат, нова политика.
Во секој случај комуњарската политика на македонскиот(словенски) државотворен народ му се ближи крајот и не може да ја спаси ниту Бранко ниту Св. Бранко и Св.Никола.

Тоа е тоа , во блиска иднина ќе треба да одлучиме дали ќе создадеме држава на сите рамноправни граѓани или пак некој ќе успее да ја истурка уште некое време идејата на државотворноста на словенскиот македонски народ иако ова второто е невозможно заради свестувањето на самите македонци.

Почна тројанското магаре ДУИ да се р’чка. Неколку дена по ред, Али Ахмети и Теута Арифи даваат изјави како морало да има“компромис’’.

Ова е дефинитивно притисок врз ДПМНЕ и владата од надворешни центри во Брисел и Вашингтон.

Само не ми е јасно дали некој им има кажано да си @#&* мајката?!

Има ли некаква изјава од некого некаде, било каде во врска со изјавите на ДУИ??

USA i NATO ako imat reseno da se smeni imeto ke se smeni za toa da ste sigurni, vie sakate ili nekite toa e realnost:toe:

Има разлика во тонот на изјавите заради разликата на гласовите што ги собраа на локални избори а рејтингот на големо им паѓа. Освен тоа од ДУИ, особено од заменик премиерот Адеми се очекува да дејствува како премиер на албанците, значи да издејствува федерална влада а тој кутриот има помалку ингеренции и почит од секретарката на Груевски.
Сега се свестат дека со ваквиот однос Груевски може да владее 40 години а не четири а ДУИ би пропаѓала во политичка бездна.

Скоро сум сигурен дека ДУИ ќе излезе од власта. Изговор ќе биде одбивноста на албанците кон пропагандата на православната,македонска,словенска држава и одбивноста на Груевски кон Косово, џамијата на плоштад и по моја идеја гигантни скулптури на дарданските (косовски) кралеви Бато и Лонгар на плоштад бидејќи Скопје бил главен град на Дарданија.
За танго потребни се двајца па време е да танцуваме.

Колку за Вашингтон, претпоставувам знаеш дека првата официјална средба на Хилари Клинтон беше со премиерот на Албанија, Косовскиот врв, Сејдиу и Тачи одма потоа патуваа на официјална посета на Белата Куќа а претседателот на САД, Барак Обама вече најави посета на Косово, Хрватска и Србија.
Биди сигурен дека ДУИ не е картата на САД. ДУИ сега и во идната широка влада ќе ја има улогата на ПДП во Рамковниот Договор. Нови играчи се наметнуваат, нова политика.
Во секој случај комуњарската политика на македонскиот(словенски) државотворен народ му се ближи крајот и не може да ја спаси ниту Бранко ниту Св. Бранко и Св.Никола.

Тоа е тоа , во блиска иднина ќе треба да одлучиме дали ќе создадеме држава на сите рамноправни граѓани или пак некој ќе успее да ја истурка уште некое време идејата на државотворноста на словенскиот македонски народ иако ова второто е невозможно заради свестувањето на самите македонци.
Poleka be, kurov pocna da mi se tresi, aj zemi malku vozduh i napij se casa voda.

DUI moze samo da si go pritiska i stiska zadnikot za da ne im vleze odpozadi:vozbud:

I za kraj nemoj da si pravish analizi koi nalikuvat vo naucni fantastiki nikogash ama bash nikogash ne moze da se dava konkretna analiza za albanskiot elektorat,i najmalku da barate logicni potezi vnatre vo DUI site znaeme kako proizleze ova struktura taka da mislam deka ne moze da se taktizira mnogu e sega ako treba da priznavam da epten se zaebani zatoa ne moze da se predviduvaat idnite cekori.

Da dojdeme do parite veruvaj mi na Ali i ne mu e mnogu do tie

Не мислев да ти реплицирам знаејќи дека ти ќе ја вртиш водата накај својата воденица а ја накај мојата,ама ова болдираново ете ме натера да чкртнам нешто.Пази викаш на ДУИ парите не им се ама ич важни?Е ај ок нека не се важни ,ама чуму тогаш плачки после минатите избори кога Гвујо не сакаше да коалицира со нив ? :toe:
И на крај ако не иде овака како што е демек следното е закана ние ќе пукаме.Пази како произлегла ДУИ како партија?Блоди знаеш дека веќе им е мака од таквите закани на сите во околината или не? Мислиш дека следното радикализирање не само во Македонија туку било каде ,некој ќе ви пушти рака онака како во минатиот период ? Јас ти тврдам дека со прст нема да мрдне никој,а најмалку ќе се дозволи повторно дестабилизарање на балканот.Него ај овака да те прашам нешто ,што мислиш ти дали Македонија,Црна Гора па и Албанија ќе добијат визно олеснување?Јас викам не,единствена држава од овој регион која ќе добие укинување на визите е Србија,а зошто дали знаеш?

А бе зошто мислам дека почна да се расчистува терен за менување на името ?

А бе зошто мислам дека почна да се расчистува терен за менување на името ?

Ajде некој нека искоментира дали се вистинити овие изјави?

И да се надоврзам, што им рекле на гангстерите Рен, Солана и останатата братија?

ВМРО-ДПМНЕ: позитивен чекор на ДУИ

x.gif
Партијата ВМРО-ДПМНЕ позитивно ја оценува позицијата на ДУИ дека е подготвена да даде дополнителни предлози и идеи за побрзо решавање на проблемот со името

Овој став на партијата беше соопштен по денешната изјава на потпретседателката на ДУИ Теута Арифи дека тие ќе поттикнат конструктивна дебата со коалициските партнери за што побрзо решавање на проблемот со името. Од ВМРО-ДПМНЕ посочуваат дека се отворени за сугестии и предлози од сите граѓани, институции и политички партии кои сметаат дека на некој начин можат да дадат предлог во насока на решавање на овој проблем, но и на сите други проблеми.

- Интеграцијата на Македонија во НАТО и забрзувањето на процесите за ЕУ се врвен приоритет. Ние како партија апсолутно стоиме на тоа, поради тоа што како политика и како став го имаме долги години и поради тоа што над 90 проценти од граѓаните го поддржуваат евроатланскиот пат на Македонија. Ќе се обидеме да ги решаваме проблемите, не бегаме од нив и свесни сме за нивната тежина, велат во владејачката партија.

Во однос на имплементацијата на Охридскиот рамковен договор се потенцира дека институциите треба да продолжат да работат на негово спроведување особено во делот на правилна застапеност на етничките заедници.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom