Која телевизија има најинтересни и најдобри вести?

• Креатор на темата Креатор на темата clark.kent
  • Време на започнување Време на започнување

Најдобри и најинтересни вести има

• МТВ

Гласови: 1 1,7%
  • А1

Гласови: 22 36,7%
  • А2

• КАНАЛ 5

Гласови: 4 6,7%
  • КАНАЛ 5 ПЛУС

Гласови: 2 3,3%
  • СИТЕЛ

Гласови: 14 23,3%
  • СИТЕЛ 3

• АЛФА

Гласови: 10 16,7%
  • АЛСАТ

Гласови: 4 6,7%
  • ТЕЛМА

• Вкупно гласачи
    60

clark.kent

A.K.A. Superman
Член од
8 мај 2009
Мислења
43
Поени од реакции
0
За неутралност баталете, нигде ја нема...

Сител, голи вести :pos2:

Онтопик: Гледам само спортски вести, и за мене најдобри се Канал 5. Даваат информации од сите првенства, сите натпревари и слично.

А1 најдобри ми се, сега лажеле или измислувале глупости или пак биле политички настроени и баш не ме интересира А1 е најчесто гледан канал кај мене.

Алфа има најдобро разработени вести.
Обработува добри теми, а особено им е развиен бизнис и спортскиот блок.

МТВ - вести во fade ефект со средношколци спикери и пензионирани новинари по градовите
А1 - одлични естетски и добро новинарско спремни но начесто и брзоплети во изјавите.
А2 - Чом one man show. Освен него другото се е исто од А1.
КАНАЛ 5 - Влада, доле, Влада, доле! Многу нервозни вести....
КАНАЛ 5 ПЛУС - Не сум ги гледал али претпоставувам дека се исти како на постарата сестра Петка.
СИТЕЛ - Латас, саат, холограм, партиска припадност, Голи вести - турлитава од глупости....
СИТЕЛ 3 - Copy - paste од Сител.
АЛФА - Најдобри технички и дизајнерски, точни со информации и млада крв во нив. Според мене најдобри се.
АЛСАТ - Слични на Алфа но Македонскиот јазичен дневник е некако преточен со Албанскиот дневник па со тоа и вестите за Македонците имаат чуден редослед на важност.
ТЕЛМА - Проверени, без помпезност, без брзање но со слаба техничка оценка. Меѓу подобрите се со информациите...

МТВ - вести во fade ефект со средношколци спикери и пензионирани новинари по градовите

Стварно... коса ми се дигна на глава кога гледам вчера една довчерашна водителка на „Ѕвон“ водеше Вести на МТВ 1. :ija:
Пред две години се обидоа да направат нов млад кадар... тој кадар сега води вести во Канал 5, Сител...

Па уште врв им беше на Дуелон за Изборите оној водителот (читај: пензионерот). :kesa:

Стварно... коса ми се дигна на глава кога гледам вчера една довчерашна водителка на „Ѕвон“ водеше Вести на МТВ 1. :ija:
Пред две години се обидоа да направат нов млад кадар... тој кадар сега води вести во Канал 5, Сител...

Па уште врв им беше на Дуелон за Изборите оној водителот (читај: пензионерот). :kesa:
Абе може била водителка на Ѕвон, не дека не била, ама тоа не значи дека не е добра... Од некаде мора да се почне... Значи има искуство пред камера, не? Меѓутоа МТВ е за греота технички, сликата им мрдса. бледа е, има дропови...

Абе може била водителка на Ѕвон, не дека не била, ама тоа не значи дека не е добра... Од некаде мора да се почне... Значи има искуство пред камера, не? Меѓутоа МТВ е за греота технички, сликата им мрдса. бледа е, има дропови...

Поентата ми е дека толку им се распадна информативниот кадар кој почнаа да го градат во 2007, што почнаа да викаат и водители на детски емисии да водат вести.

Сител голи вести :P
Алфа не сум ги гледал до сега. Баш ќе гледам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom