СДС ги критикуваа, а сега и тие најавуват споменици

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Јакимовски: Ќе градиме споменик од Карпош, не од шмизли и од мачки
Автор: Б.С.

Седумдесетина учесници во Народноослободителната борба, вчера заедно со Стевче Јакимовски, градоначалникот на општината Карпош, го прославија Денот на ослободувањето на фашизмот. Јакимовски најави дека ќе се заложел за изградба на споменик на Христијан Тодоровски Карпош, по кого и оваа општина го носела името.

- Другари и другарки честит празник, ова е за вас голем ден, велик ден. Сакам да ве известам дека работиме на деталниот урбанистички план на потегот од хотелот „Александар палас“, до ресторанот „Имес“. Во овој реон се наоѓа споменикот на Првиот скопски партизански одред. Неодамна дознав дека во куќата зад споменикот се одржало нивното прво заседание и сакам во чест на паднатите борци таму да се направи спомен-соба, бидејќи доста ни е од скулптури на шмизли, бикови и мачки во Скопје. Сакам и да ги замолам пензионерите да дојдат во мојот кабинет и да ми ги раскажат своите потреби за да можеме да ги вметнеме во програмата за работа - изјави Јакимовски.

Манифестација ја отвори хорот на основното училиште „Петар Поп Арсов“, која ја испеа химната на Република Македонија, а потоа следуваше и коктел за гостите.

Извор: Нова Македонија

Значи неписмени сте. Споменик(еднина), не споменици(50, множина). Логично е ако населбата се вика Карпош, да си има еден споменик од Кристијан Тодоровски.

у ваква криза споменик ... ејјј ..
дајте таму за сиромашните :)

Значи неписмени сте. Споменик(еднина), не споменици(50, множина). Логично е ако населбата се вика Карпош, да си има еден споменик од Кристијан Тодоровски.

Толку можат...
И тие да имаа 55 градоначалника можеби ќе направеа 55 споменика...

А сега е логично а???

Толку можат...
И тие да имаа 55 градоначалника можеби ќе направеа 55 споменика...
Можеби...и јас да се родев во Франција може ќе се викав Фабијан Бартез.

Можеби...и јас да се родев во Франција може ќе се викав Фабијан Бартез.

Можеби...

Туку во оваа криза , СПОМЕНИЦИ, СПОМЕН КУЌИ ...

Не ми е баш јасно...

Па логично е бре да се градат и споменици кои се за големи личности МАКЕДОНЦИ по род!!!

Логично е ако Александар Македонски е Македонец тој да има голем споменик, логично е Гоце Делчев како голем МАКЕДОНЕЦ по род да има споменик, исто и со Цар Самоил...

Тоа што комуњарите не граделе споменици не значи дека сега вмро-овци се криви зошто се градат спомениците во ова време. Тие требало да бидат изградени многу оддамна, така да секоја замерка за овие споменици е безвредна, а како и ти самиот што кажа, логично е да се градат споменици!!! Макар биле и 50!!!

За срамота, ова е чиста провокација и нарушување на добрососедските односи кон Бугарија чии окупаторски војници го убиле Карпош.

Башка криза, нема леб, делот од Партизанска накај Карпош 4 е како изоран со трактор, а Стевче ќе прави споменици, соби, летни бавчи... цццццц....:toe:

Можеби...

Туку во оваа криза , СПОМЕНИЦИ, СПОМЕН КУЌИ ...

Не ми е баш јасно...
А што е полошо, еден споменик, кој од општински пари ќе чини ваљда околу 10 000 евра, или 50 споменици, државни пари, чинат 10 милиони евра.

Критикуваа , критикуваа видоа не бива и ајде сега и они ќе удрат на патриотизам...
Проблемот е само што ќе изгледаат како карикатури после се што кажаа за спомениците и нашата историја...

А што е полошо, еден споменик, кој од општински пари ќе чини ваљда околу 10 000 евра, или 50 споменици, државни пари, чинат 10 милиони евра.

Најлошо е кога политичка партија нема континуитет...
И го прави она што до вчера го критикувала...
Да не ме разбереш погрешно , не сум против споменикк на КАРПОШ...
Само...

Најлошо е кога политичка партија нема континуитет...
И го прави она што до вчера го критикувала...
Да не ме разбереш погрешно , не сум против споменикк на КАРПОШ...
Само...
Сакаш да кажеш дека сегашнава гарнитуран а на ДПМНЕ има континуитет? :pos2: Дај жити се, немој Гоце се превртува во гроб.
Туку...не ми одговори на прашањето, што е поголемо трошење пари?...

ne se normalni...zivi gluposti! vo ovaa kriza pochnaa da izdavaat knigi od pretsedatelstvuvanjeto i eve kje gradat spomenici...so koj pamet gi pravat tie raboti.

i shto kje gradat spomenici od nekoj shto ziveel pred 45ta...ne e toj niven. Trebaa od sebe da si izgradat spomenichinja...eve na primer od petreski...struzanecot od labunishta, gradonachalnik na Ohrid..

prav reprezent e na ohrid kako lulka na kulturata i pismenosta...najiteligentniot govornik, tolku znae shto koga saka da izgovori rechenica od 100 shto ima vo glava edna ne moze da sklopi.

ete eden spomenik na vlezot od ohrid i da pishuva "pochituvani ohrijani i ohrijanki" ..j se chita kako "dz"

Сакаш да кажеш дека сегашнава гарнитуран а на ДПМНЕ има континуитет? :pos2: Дај жити се, немој Гоце се превртува во гроб.
Туку...не ми одговори на прашањето, што е поголемо трошење пари?...

Секој према можностите...
Да ВМРО има континуитет , а спомениците им беа во изборната програма , за разлика од СДС која токму со парите од спомениците сакаше да ја спасува Македонија...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom