Требаше ли Македонија да учествува на НАТО вежбите во Грузија

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување

Требаше ли Македонија да испрати војници на НАТО вежбите во Грузија???

• Да

Гласови: 18 28,1%
  • Не

Гласови: 46 71,9%

• Вкупно гласачи
    64
Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Македонија испрати војници на вежбата НАТО вежбата во Грузија...
На оваа вежба силно и се спротиставуваше Русија...
Дали имаше потреба да праќаме војници во Грузија со оглед на тоа дека не сме официјално дел од НАТО а имајќи го предвид фактот дека дури и членки на НАТО не испратија војници во Грузија???

Мислам дека нетреба да учествува во ниту една од овии мисии на НАТО. Ама тоа е тоа

за да ја бараме подршката на САД пожелно е ..
ако не отидеме ќе ни најдат замерка ...
никако не си :toe:

Не сме нормални.
Многу европски земји кои цицаат од цицката на НАТО за подобар имунитет не се осудија да пратат свои војници за да ја провоцираат Русија во нејзиното предворје, ние Македонците кои од НАТО добивме УЦЕНА или со смкнати гаќи и кактус позади ќе влезете или нема да ве има, НИЕ ЌЕ УЧЕСТВУВАМЕ НА ВОЕНИ ВЕЖБИ НА НАТО против Русија.

Русија ќе ја дели истата судбина на Византија, Беломорска Македонија, Косово. западна Македонија.

Ние со Русија ги делиме истите проблеми и сме решение од истиот проблем.

е да бе...од сите земји што пратиле војници, русија баш за нас ке ни фати замерка...

иначе од една страна е добро од друга лошо... со испраќањето покажуваме добра воља за прием у нато, а лошо дека не сме примени а испраќаме...јбг, на средина сме:toe:

Незнам од каде извира нашава глупост.
Во Букурешт ни дадоа црвен картон,а ние уште сакаме да играме со нив.
Па уште праќаме војници во Руска интересна зона.ЦЦЦЦЦЦЦ

Не дека Русија којзнае колку не ферма, СЕПАК...
Како земја која единствена ИЗВИСИ во Букурешт и покрај учеството во сите можни мисии на НАТО, редно беше на оваа вежба да не учествуваме мислам дека никој немаше да ни забележи...

е да бе...од сите земји што пратиле војници, русија баш за нас ке ни фати замерка...

иначе од една страна е добро од друга лошо... со испраќањето покажуваме добра воља за прием у нато, а лошо дека не сме примени а испраќаме...јбг, на средина сме:toe:

Веќе ни се одмаздуваат.НЕ земаат исти количини земјоделски производи.Кога лани одеше зелката за Русија беше 30 денари,а сега е 10 денари.Не требаше да се пратат војниците ама:toe:

НЕ....малце се 50 милиони за авганистан ирак па сега и таму да замислујеме мети и да трошиме пари НЕ:toe:

Не дека Русија којзнае колку не ферма, СЕПАК...
Како земја која единствена ИЗВИСИ во Букурешт и покрај учеството во сите можни мисии на НАТО, редно беше на оваа вежба да не учествуваме мислам дека никој немаше да ни забележи...

трба да покажеме СВОЕ ЈАС....нели

Поддршката од НАТО за Македонија заврши уште со самитот во Букурешт,сето друго е само продавање мадиња за бубрези.Со овој чин само го продлабочуваме јазот помеѓу Македонија и Русија,за која некој наши глаучи не се ни свесни колку ќе ни биде потребна во понатамошниот тек на настаните кога ќе бидеме први во светот да побараме “разумен компромис“ со примена на сила и притисоци.
-Би го зел примерот од Хрватска за учеството со само 11 војници во Авганистан пред да ги примат во НАТО,за неучеството на Хрватска во Ирак,ама сепак денес е во НАТО,а нашите учесници сеуште дудлаат во место и покрај учеството со најголем процент според бројот на жители,дури и забораваат да ги спомнат понекогаш.
П.С.:Катастрофална грешка на Македонскиот врв,без никакво оправдување.:toe:

Веќе ако запнале да идеме во НАТО, нека идат. Јас лично, сум против НАТО и секакви нивни дејстивија али ако нашиве сакаат да влезат во таа група најпаметно е да се улижаваат во вакви акции и вежби. Лижењето г'з сеуште владее во светов.

Поддршката од НАТО за Македонија заврши уште со самитот во Букурешт,сето друго е само продавање мадиња за бубрези.Со овој чин само го продлабочуваме јазот помеѓу Македонија и Русија,за која некој наши глаучи не се ни свесни колку ќе ни биде потребна во понатамошниот тек на настаните кога ќе бидеме први во светот да побараме “разумен компромис“ со примена на сила и притисоци.
-Би го зел примерот од Хрватска за учеството со само 11 војници во Авганистан пред да ги примат во НАТО,за неучеството на Хрватска во Ирак,ама сепак денес е во НАТО,а нашите учесници сеуште дудлаат во место и покрај учеството со најголем процент според бројот на жители,дури и забораваат да ги спомнат понекогаш.
П.С.:Катастрофална грешка на Македонскиот врв,без никакво оправдување.:toe:

Апсолутно се согласувам, се виде во Букурешт дека во НАТО владеат некој други НЕВОЕНИ критериуми...
Иако мислам дека сме една од земјите која просечно праќа најголем број на војници во МИСИИТЕ на НАТО сепак добивме корпа...
А на оваа вежба како што разбрав ќе учествуваат само 13 земји меѓу кои и ние (паметњаковичите)...
Кога веќе не сме во НАТО не е лошо да не се КЛОШАРИМЕ до толку...
Негледам зошто МОРАВМЕ да учествуваме во оваа ВЕЖБА...која е многу осетлива поради близината со РУСИЈА...

Близината со Русија е само декларативна и многупати сум го кажал тоа иако е жално тоа. Или поточно ниту Русија не „рецка“ исто како што и другите не не „рецкаат“. Јас сум против одењето на наши војници, заради едноставна причина... ништо немаше да изгубиме ако не отидевме, а уште помалку сега нешто пак ќе добиеме кога веќе сме таму. Нашиот парадокс е парадоксален гест кон двете страни .:toe:

Близината со Русија е само декларативна и многупати сум го кажал тоа иако е жално тоа. Или поточно ниту Русија не „рецка“ исто како што и другите не не „рецкаат“. Јас сум против одењето на наши војници, заради едноставна причина... ништо немаше да изгубиме ако не отидевме, а уште помалку сега нешто пак ќе добиеме кога веќе сме таму. Нашиот парадокс е парадоксален гест кон двете страни .:toe:

Рецкале не рецкале ние треба да си ја вртиме политиката како ни одговара...
Неверувам дека ако не учествувавме во оваа вежба ќе ни пишат МИНУС во НАТО...
Од друга страна ќе имавме АЛИБИ во напорите за подобра билатерална соработка со РУСИЈА...
Не дека они сега којзнае колку ќе не забележат дека сме таму , но СЕПАК тоа би можело да ни биде добар ЏОКЕР...Од кај да знаеш кога ќе ти затреба....

Не би се сложил,Рускиот амбасадор јавно ни пренесе порака да не се мешаме таму каде што не ни е местото доколку не сакаме да го пушиме од Русија во следниот период.Јас не знам,можеби требаше да ни нацрта човекот?:tapp:

http://kanal5.com.mk/ShowNews.aspx?ItemID=50739&mid=1500&tabId=1&tabindex=0

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom