Хакери го нападнаа веб сајтот на Претседателот

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
777
Интернет страницата на претседателот на заминување Бранко Црвенковски викендов би ла нападната од хакери. Тие влегле во страницата и можеле што сакаат да из бри шат и да додадат, но тие само ја закачиле нивната страница на официјалниот сајт на Претседателот. Хакерите, за кои се претпоставува дека припаѓаат на не ко ја албанска хакерска група, го ставиле и своето лого на страницата, кое стоело цели три дена.
Дури вчера била тргната хакерската страница закачена на претседателскиот веб сајт. Сличен упад имаше и на официјалната страница на Градот Охрид.

Текстот е прочитан 230 пати.

http://www.vest.com.mk/?ItemID=E4C9C2AA860C5E49B53A73B939868D2A

Македонските хакери го возвраќаат ударот!

Веб страната на албанскиот претседател Бамир Топи денеска беше нападната од хакерската група од Македонија „Macedonian Dark Security“.

На официјалниот сајт на претседателот Топи е прикачена страната http://president.al/english/pub/keshilltaret.asp?id=156 на која покрај картата од Голема Македонија, е оставена порака „Don't Play With Us!!“ (Не си играјте со нас!)

Претходно, три дена на официјалната страна на македонскиот претседател Бранко Црвенковски беше прикачена страната www.president.gov.mk/owned.html од косовско-албанска хакерска група KHG, па така за време на првомајските празници, наместо за активноста на Црвенковски, им се отворала нова страница со знакот на групата.

Целта на хакерите најверојатно била да се докаже дека ниту официјалните страни на албанските институции не се доволно заштитени од хакерски напади.

dark-security.jpg

Браво момци
Респект :smir:
:cuc::cuc:
:oeoeoe::oeoeoe:

ај некој модератор нека ја премести во Политика и Вести pls. :)

и ако е можно овој пост ќе ми се спои да се избрише .. или нема веза :)

Не треба да ја напаѓаат станата на Баце треба него директно во живо да го нападнат да го измлатат:vozbud: а за нашите момци респект :pipi:

:pos2:
не работеше до пред 15мин ....

како и да е ...
момциве го вратиле ударот екстра ... Респект.

haha golema rabota napravile...toa e najednostavno nesto za site hakeri

Не треба да ја напаѓаат станата на Баце треба него директно во живо да го нападнат да го измлатат:vozbud: а за нашите момци респект :pipi:

не е битен БЦ ...
институцијата претседател на Р. Македонија ...
ставиле таму некои искубани орли ...

нашиве момци завршиле прекрасна работа

не е битен БЦ ...
институцијата претседател на Р. Македонија ...
ставиле таму некои искубани орли ...

нашиве момци завршиле прекрасна работа

http://darksecurity.8.forumer.com/
Знам бро те разбирам да беше негова лична страна мило ќе ми беше ама ова сепак е претседателска страна:toe: се надеваме нема во иднина вакви работи да има

haha golema rabota napravile...toa e najednostavno nesto za site hakeri
Оу па работава шо ја направиле вашиве за пехар е:nesum:

Уаауу, како размислува младината на ДПМНЕ... браво УМС ПЗС...(како и да беше веќе) ДПМНЕ,само напред во нови походи, Среќен роденден.

Знам бро те разбирам да беше негова лична страна мило ќе ми беше ама ова сепак е претседателска страна:toe: се надеваме нема во иднина вакви работи да има

Оу па работава шо ја направиле вашиве за пехар е:nesum:

ne nitu toa ne go opravduvam...

Golem kur napravile.... i ednite i drugite.:toe:

Би се согласил со мислењето со куровите над мене :pipi:

Разбирам напад, али матер да им ебаш на серверите, да собериш сите податоци и 5 дена да неможат да ги повратат, а ова...:nenene:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom