LGBT-популацијата и современиот свет

• Креатор на темата Out Boy
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 март 2006
Мислења
17.892
Поени од реакции
12.428
Мм, ако геј парадите ги нарекувате маскенбал, тогаш мешаме поими и цели...инаку првата и последната слика не се од т.н. "маскенбал", it's for real

cokance

Затишје пред курац.
Член од
11 август 2008
Мислења
686
Поени од реакции
145
Ама тоа е маскенбал!!!
Поздрав

--- надополнето ---

Абе не те пцујам, што има да те пцујам. Епа кој го знае, има сигурно и твоја фамилија некој што е геј. Ајде поздрав

--- надополнето ---

Ај мести ми братучед чоканче!
минатиот пат ми рече дека не си поедер и да ти ги донесам сестра ми и жена ми да ми покажеш дека не си(демек ке си ги е**л)...
сега имало педери у фамилиј акај мене...
па братучед ми бараш....
дете еден совет за тебе
клиниката за педери у србија ќе се отвори, фати си место мореееееее
и уште чекам цитат за да поткрепиш педери во библијата, докажи ни на сите, или дека си издржан во постовите, или дека си гомнојадец... али осеќам ќе да е второто....

Член од
28 јули 2010
Мислења
232
Поени од реакции
41
Мм, ако геј парадите ги нарекувате маскенбал, тогаш мешаме поими и цели...инаку првата и последната слика не се од т.н. "маскенбал", it's for real
abe lugeto se zabavuvaat i se pokazuvaat za nekoi kako tebe da gi vidat i da gi prifaatat!

--- надополнето ---

sikidiki напиша:
abe lugeto se zabavuvaat i se pokazuvaat za nekoi kako tebe da gi vidat i da gi prifaatat!
sekoj ima pravo da se oblekuva kako saka!

Член од
28 јули 2010
Мислења
232
Поени од реакции
41
И секој има право да плесне едно

ако види на улица некој маж со шарено обоена брада, во шарен фустан, цвет на бујни коси и портокалова пудла на точак.
Na koj nacin mislis DA PLESNE??

--- надополнето ---

минатиот пат ми рече дека не си поедер и да ти ги донесам сестра ми и жена ми да ми покажеш дека не си(демек ке си ги е**л)...
па братучед ми бараш....
дете еден совет за тебе
и уште чекам цитат за да поткрепиш педери во библијата, докажи ни на сите, или дека си издржан во постовите, или дека си гомнојадец... али осеќам ќе да е второто....[/Q
Smiri nervi!

--- надополнето ---

sikidiki напиша:
Na koj nacin mislis DA PLESNE??

--- надополнето ---

па братучед ми бараш....
дете еден совет за тебе
и уште чекам цитат за да поткрепиш педери во библијата, докажи ни на сите, или дека си издржан во постовите, или дека си гомнојадец... али осеќам ќе да е второто....[/Q
Smiri nervi!
А ти што си? Не збори многу сељо еден: http://news.bbc.co.uk/2/hi/3205727.stm
еве ти еден линк за дискусијата за гејместата!
Поздрав и смири нерви, дискутирај одмерено имаш 30 години! Како што ти кажаа веќе или кулирај или ча од форумов!

P

Princ

Гостин
А сега и јас да ти кажам тебе, кулирај или ча од форумов!

За плескањето мислев "да рече...".

cokance

Затишје пред курац.
Член од
11 август 2008
Мислења
686
Поени од реакции
145
А ти што си? Не збори многу сељо еден: http://news.bbc.co.uk/2/hi/3205727.stm
еве ти еден линк за дискусијата за гејместата!
Поздрав и смири нерви, дискутирај одмерено имаш 30 години! Како што ти кажаа веќе или кулирај или ча од форумов!
ме исплаши, немој молим те да ме избркаш, или да ме тепаш...молим те чичко сикидики, педер низаеден...
спомнуваш сестра, жена, фамилија и јас да смирам нерви?
види вака мило
ти цитираше член на форумов и го убедуваше дека во светата книга се спомнуваат "Каин и Авон или како и да се викаше" и тие двајца имале хомосексуално искуство.
пошто се до сега муабетите беше претурање од шупливо у празно, еве ти можност тука, каде е тоа книга пред 2000 години пишувана да ни докажеш на сите дека твоите постови н есе субјективен и лажен начин на гледање на рабвотите, дека ти не се служиш со лаги за да докажеш или покажеш во што веруваш и имаш шанса еднаш за стално да покажеш муда, да го пишеш цитатот од библијата(таму секој дел е одбележан со име и бројки ако си ј ачитал ќе знаеш), и ќе не просветлиш сите и ќе ти веруваме. до тогаш, во отсуство на факти, фатен у лага, можеш да: навредуваш, лажеш, смируваш нерви, ебеш фамилии нечиви, и што уште не, но никогаш од никој нормален нема да бидеш сфатен здраво за готово, туку ќе бидеш предмет на потсмев и ќе имаш репутација на човек кој лаже и измислува "факти" за да сам себе се увери а потоа и другите во она што го кажува.
за таквите има институција, се вик апсихијатрија
поздрав пријателче и не се нервирај, голема работа ако сме те фатиле во лага, малку сеир ќе ти фатиме, па ако си паметен сам ќе го напуштиш форумов, ако не ќе продолжиш да бидеч само еден предмет на потсмев :toe:

Член од
28 јули 2010
Мислења
232
Поени од реакции
41
ме исплаши, немој молим те да ме избркаш, или да ме тепаш...молим те чичко сикидики, педер низаеден...
спомнуваш сестра, жена, фамилија и јас да смирам нерви?
види вака мило
ти цитираше член на форумов и го убедуваше дека во светата книга се спомнуваат "Каин и Авон или како и да се викаше" и тие двајца имале хомосексуално искуство.
пошто се до сега муабетите беше претурање од шупливо у празно, еве ти можност тука, каде е тоа книга пред 2000 години пишувана да ни докажеш на сите дека твоите постови н есе субјективен и лажен начин на гледање на рабвотите, дека ти не се служиш со лаги за да докажеш или покажеш во што веруваш и имаш шанса еднаш за стално да покажеш муда, да го пишеш цитатот од библијата(таму секој дел е одбележан со име и бројки ако си ј ачитал ќе знаеш), и ќе не просветлиш сите и ќе ти веруваме. до тогаш, во отсуство на факти, фатен у лага, можеш да: навредуваш, лажеш, смируваш нерви, ебеш фамилии нечиви, и што уште не, но никогаш од никој нормален нема да бидеш сфатен здраво за готово, туку ќе бидеш предмет на потсмев и ќе имаш репутација на човек кој лаже и измислува "факти" за да сам себе се увери а потоа и другите во она што го кажува.
за таквите има институција, се вик апсихијатрија
поздрав пријателче и не се нервирај, голема работа ако сме те фатиле во лага, малку сеир ќе ти фатиме, па ако си паметен сам ќе го напуштиш форумов, ако не ќе продолжиш да бидеч само еден предмет на потсмев :toe:
A zosto ne go procita linkot sto go prativ? Ili ne sakas?

--- надополнето ---

sikidiki напиша:
Jas nikogo ne navreduvam! Ti navreduvas:)

cokance

Затишје пред курац.
Член од
11 август 2008
Мислења
686
Поени од реакции
145

--- надополнето ---

Jas nikogo ne navreduvam! Ti navreduvas:)
линкот е нешто што некој како ти сака да најде нешто што непостои
библијата не е книга на интерпретации, туку недвосмислено кажува за постоењето на брак помеѓу маж и жена, не помеѓу мажи и мажи или жени и жени
или дај ми цитат или признај дека си лажго, ти ми даваш толкувања на некој си за нешто.
значи вие одите до таму што самите си барате непостоечки работи, ги измислувате и тврдите дека се вистина и дека ги пишува
последен пат ти кажувам
ПИШИ ГО ЦИТАТОТ ОД БИБЛИЈАТА, СИТЕ ДА ВИДИМЕ ДЕКА СИ ВО ПРАВО, ИЛИ НЕ ГО ПИШУВАЈ,ПОШТО НЕПОСТОИ, И ВЕЌЕ ТЕ СМЕТАМЕ ЗА ЛАЖГО, ИДИОТ И МОРОН..ДЕБИЛЕН...ОНАКА ДВОРСКИ ШУТ :pos2:

Член од
28 јули 2010
Мислења
232
Поени од реакции
41
линкот е нешто што некој како ти сака да најде нешто што непостои
библијата не е книга на интерпретации, туку недвосмислено кажува за постоењето на брак помеѓу маж и жена, не помеѓу мажи и мажи или жени и жени
или дај ми цитат или признај дека си лажго, ти ми даваш толкувања на некој си за нешто.
значи вие одите до таму што самите си барате непостоечки работи, ги измислувате и тврдите дека се вистина и дека ги пишува
последен пат ти кажувам
ПИШИ ГО ЦИТАТОТ ОД БИБЛИЈАТА, СИТЕ ДА ВИДИМЕ ДЕКА СИ ВО ПРАВО, ИЛИ НЕ ГО ПИШУВАЈ,ПОШТО НЕПОСТОИ, И ВЕЌЕ ТЕ СМЕТАМЕ ЗА ЛАЖГО, ИДИОТ И МОРОН..ДЕБИЛЕН...ОНАКА ДВОРСКИ ШУТ :pos2:
Еве ти уште еден линк http://en.wikipedia.org/wiki/The_Bible_and_homosexuality
и сликај се!

cokance

Затишје пред курац.
Член од
11 август 2008
Мислења
686
Поени од реакции
145
Еве ти уште еден линк http://en.wikipedia.org/wiki/The_Bible_and_homosexuality
и сликај се!
ти бре наместо цитат од библија ми даваш линк од википедија?
:tapp:
непоправлив случај си, дворска будало !!!!!!!:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
искрено ни србинов со клиниката не би можел да ти помогне :nenene:

Член од
28 јули 2010
Мислења
232
Поени од реакции
41
ти бре наместо цитат од библија ми даваш линк од википедија?
:tapp:
непоправлив случај си, дворска будало !!!!!!!:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
искрено ни србинов со клиниката не би можел да ти помогне :nenene:
In Samuel 20:41, Jonathan and David kiss each other. When Jonathan dies in battle, David conveys his love for Jonathan when he says, in 2 Samuel 1:26: “I grieve for you, Jonathan my brother! Most dear have you been to me; your love more wonderful to me surpassing the love of women.”

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
In Samuel 20:41, Jonathan and David kiss each other. When Jonathan dies in battle, David conveys his love for Jonathan when he says, in 2 Samuel 1:26: “I grieve for you, Jonathan my brother! Most dear have you been to me; your love more wonderful to me surpassing the love of women.”
Tука се опишува нешто кое би можело да биде љубов меѓу двајца мажи. Но во овој цитат во овој текст не пишува дали е тоа добро или зло, дали бог тоа го одобрува или се гнаси од такво нешто. За да видиш како бог гледа на хомосексуалноста треба да побараш друг цитат на пример:
Третата Мојсеева 18-22
“Не легнувај со маж како со жена тоа е одвратност“

па потаму во иста книга 19-13

“Ако некој легне со маж како со жена, и обајцата узвршиле гнасно дело, да бидат убиеник, виновни се“

Значи библијата спомува хомосексуалност али тоа е голем грав казнив со смрт. Недопустлив и одвратен чин спрема бог

L

Liberation

Гостин
Третата Мојсеева 18-22
“Не легнувај со маж како со жена тоа е одвратност“

па потаму во иста книга 19-13

“Ако некој легне со маж како со жена, и обајцата узвршиле гнасно дело, да бидат убиеник, виновни се“

Значи библијата спомува хомосексуалност али тоа е голем грав казнив со смрт. Недопустлив и одвратен чин спрема бог
Хомосексуалноста, ако си читал убаво, е толку голем грев колку што е и навреда врз родителите. И за тоа е предвидена смрт во Стариот Завет.

Е сега, како јас да верувам бе во книга во која се спомнуваат робови и господари како легални статуси, како во божја реч?

Од Библијата прифаќам само зборови на Исус, синот божји. Све друго е летање со паметот на луѓе кои немаат никаков авторитет.

Излез: 21:12 „Кој ќе удри човек па го усмрти, нека биде казнет со смрт.
21:15 Кој ќе ги удри својот татко или својата мајка, нека биде казнет со смрт.
21:16 Кој ќе грабне човек - било за да го продаде, било за да го задржи во своја власт - нека биде казнет со смрт.
35:2 Работата нека се извршува шест дена. Седмиот ден нека ви биде свет ден, ден за целосна починка во чест на Господа. Секој што ќе работи во тој ден, нека биде казнет со смрт.
Левит: 19:20 ‘Ако некој преспие со робинка, која е свршена за друг, но уште не е откупена ниту и е дадена слободата: треба да бидат казнети, но не со смрт, зашто таа не е слободна.
20:10 ‘Човек кој ќе прељубодејствува со мажена жена; кој ќе изврши прељуба со жената на својот ближен, нека биде казнет со смрт; и прељубникот и прељубницата.
20:11 Човек кој ќе легне со жената на татка си - би ја открил голотата на својот татко - обата нека бидат казнети со смрт, нивната крв нека падне на нив.
20:12 Ако некој легне со својата снаа, двата нека бидат казнети со смрт. Направија родосквернавење, и нивната крв нека падне на нив.
20:27 ‘Маж или жена кои, меѓу вас, ќе станат повикувачи на духови на мртви или ќе вражаат, нека бидат казнети со смрт; нека бидат каменувани, а нивната крв нека падне на нив.’’
смрт... смрт... смрт...
Дајте малку живот, аман!

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Од Библијата прифаќам само зборови на Исус, синот божји. Све друго е летање со паметот на луѓе кои немаат никаков авторитет.
“Немојте да мислите дека сум дошол да го поништам Законот или пророците, не сум дошол да ги поништам туку да ги исполнам. Зашто, вистина, ви велам дури постојат небото и земјата ниту една јота или црта од Законот нема да се измени, додека не се исполни се. И така оној што ќе наруши една од тие најмали заповеди и така ги научи луѓето, најмал ќе се наречи во царството небесно , а оној што ќе ги исполни и поучи, тој голем ќе се нарече во царството небесно“

Матеја 5. 17 - 19

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom