LGBT-популацијата и современиот свет

• Креатор на темата Out Boy
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 јули 2010
Мислења
232
Поени од реакции
41
Ако ги затворам геј популацијата ќе се лути,иако се прашувам како не им е досадно исто да зборуваат.Ако не ги затворам ќе морам на секоја страна исто да повторувам.Ај биди паметен и одлучи што да се направи.
Леандра, здраво. Може да објасниш што подразбираш под тоа: „како не им е досадно исто да зборуваат„. Ама мислам дека доаѓаат и интересни аспекти. Или ти не мислиш така?

zakaculko

skinhead '03
Член од
24 март 2009
Мислења
201
Поени од реакции
33
не јас воопшто не мислам дека е конзервативно моето прашање, и воопшто не мислам дека свадба се прави да угодуваш на сватови, правиш свадба ако ти е убаво да си ја прославиш венчавката и твоја одлука си е кого ќе каниш на свадба, а друго да те прашам, дали веруваш во бог, знаеме дека ниеден бог не одобрува бракови помеѓу ист пол, значи од тој аспект ја сметам дека геј популацијата не верува во бог и мисли дека сме настанале од мајмуни по пат на еволуција, епа да беа мајмуните гејови значи немало да постоиме денес, нели?

[/COLOR]

Хмм, Закачулко твоето прашање е чудно! Тоа е исто како да ги прашаш неплодните хетеро зошто се родиле кога не можат да се размножуваат. Секој се родил поради некоја причина.

Твоето размислување поаѓа од нашето конзервативно сфаќање дека се треба да им се угоди на родителите. Но, како што кажав родителите некогаш се криви за психостањето на децата. Кај нас на пример, свадба се прави само да им се угоди на сватовите старљоковци на баби и дедовци. Инаку немаше дотолку 500 луѓе да се канат на свадба. Ете тоа ти е.[/QUOTE]

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Леандра, здраво. Може да објасниш што подразбираш под тоа: „како не им е досадно исто да зборуваат„. Ама мислам дека доаѓаат и интересни аспекти. Или ти не мислиш така?
Не мислам така...

Член од
28 јули 2010
Мислења
232
Поени од реакции
41
Не мислам така...
Да, ама затоа те прашувам зошто. А всушност и имаш право можеби, ти си таа што по стопати препрочитува се или?
Објасни малку зошто? Оти се препуцаваме?
поздрав

--- надополнето ---

не јас воопшто не мислам дека е конзервативно моето прашање, и воопшто не мислам дека свадба се прави да угодуваш на сватови, правиш свадба ако ти е убаво да си ја прославиш венчавката и твоја одлука си е кого ќе каниш на свадба, а друго да те прашам, дали веруваш во бог, знаеме дека ниеден бог не одобрува бракови помеѓу ист пол, значи од тој аспект ја сметам дека геј популацијата не верува во бог и мисли дека сме настанале од мајмуни по пат на еволуција, епа да беа мајмуните гејови значи немало да постоиме денес, нели?

[/COLOR]

Закачулко, од каде знаеш кој бог одобрува или не одобрува истополов брак? Дали може да го докажеш научно или доказно неодобрувањето на бог? Сакаш да кажеш црквата не дозволува истополов брак? Црквата ти е политичка партија, институција, закачулко, Бог е нешто друго. Затоа поповине возат џипови и наплаќаат по 4000 денари за обично погребање. А ако не платиш, не си добар. Партија! Затоа се вели во библијата, СЕ ИМА ВО БОЖЈАТА ГРАДИНА! А библијата се користи од црквата контекстуално, за да докажува работи извадени од контекст. Немој да се чудиш, ама така е. Тоа што поповите проповедаат ти е како да идеш на митинг на партија. Од каде знаеш дека геј популацијата не верува во бог? И што е бог за тебе?

Хмм, Закачулко твоето прашање е чудно! Тоа е исто како да ги прашаш неплодните хетеро зошто се родиле кога не можат да се размножуваат. Секој се родил поради некоја причина.

Твоето размислување поаѓа од нашето конзервативно сфаќање дека се треба да им се угоди на родителите. Но, како што кажав родителите некогаш се криви за психостањето на децата. Кај нас на пример, свадба се прави само да им се угоди на сватовите старљоковци на баби и дедовци. Инаку немаше дотолку 500 луѓе да се канат на свадба. Ете тоа ти е.
[/QUOTE]

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Да, ама затоа те прашувам зошто. А всушност и имаш право можеби, ти си таа што по стопати препрочитува се или?
Објасни малку зошто? Оти се препуцаваме?
поздрав
Зошто никој ново не кажува,нешто непрочитано на темиве.Едните ќе ве бесат,колат,ќе ве поврзат со педофили,зоофили,Бог дали ве подржал,репродукција,дрн дрн јариња.Вие потоа канонадно дека тоа не е така и се во круг.Модератор сум неколку години и секогаш исто се пишува.Затоа или едните не треба да пишуваат или само да се објавуваат овде стории или новости во развиениот свет во однос на геј популацијата,а темава да се држи под клуч.
И едно нешто што ми оди на нерв од геј популација е што само на овие теми пишувате и сите теми на кој „допишувате“ се со плеткање на геј страна.Има милион теми,пишувајте во поезија,музика,филм,компјутери...да земат здив темиве,а не ко слеп за стап тука па тука.

Член од
28 јули 2010
Мислења
232
Поени од реакции
41

[/COLOR]

Твоето размислување поаѓа од нашето конзервативно сфаќање дека се треба да им се угоди на родителите. Но, како што кажав родителите некогаш се криви за психостањето на децата. Кај нас на пример, свадба се прави само да им се угоди на сватовите старљоковци на баби и дедовци. Инаку немаше дотолку 500 луѓе да се канат на свадба. Ете тоа ти е.
[/QUOTE]

Здраво Закачулко, а што е бог за тебе? Бог е црквата? Црквата е политичка партија, институција. Бог е нешто друго. Дали можеш да докажеш дека бог не ги дозволува истополовите бракови. Не за џабе се кажува во библијата СЕ ИМА ВО БОЖЈАТА ГРАДИНА! А во неа спаѓаат и хомосексуалците, да скратам: се има на овој свет! А сега, црквата дека не дозволува тоа е друга работа. Црквата зема пари од верниците, 5000 денари по тарифникот на МПЦ за чатење, значи, мора даимаш толку пари за да си верник во Бог? Објасни што е бог за тебе. И кај некои мајмуни има хомосексуално однесување!

zakaculko

skinhead '03
Член од
24 март 2009
Мислења
201
Поени од реакции
33
па ете во библијата пишува дека исус рекол еден маж да има само една жена, значи со неговото доаѓање престанале браковите со повеќе жени, кај христијаните, ако ѓи одобрувал ќе рекол нека се мажат маж со маж и жена со жена, и немој да ми го тврдиш спротивното, зашто ако ги имало ваљда у библија ќе пишуваше за такви примери бракови помеѓу маж и маж и жена и жена

Член од
28 јули 2010
Мислења
232
Поени од реакции
41
Зошто никој ново не кажува,нешто непрочитано на темиве.Едните ќе ве бесат,колат,ќе ве поврзат со педофили,зоофили,Бог дали ве подржал,репродукција,дрн дрн јариња.Вие потоа канонадно дека тоа не е така и се во круг.Модератор сум неколку години и секогаш исто се пишува.Затоа или едните не треба да пишуваат или само да се објавуваат овде стории или новости во развиениот свет во однос на геј популацијата,а темава да се држи под клуч.
И едно нешто што ми оди на нерв од геј популација е што само на овие теми пишувате и сите теми на кој „допишувате“ се со плеткање на геј страна.Има милион теми,пишувајте во поезија,музика,филм,компјутери...да земат здив темиве,а не ко слеп за стап тука па тука.
Здраво Леандра, ама се надевам тоа го кажуваш општо, бидејќи јас сум присутен и на други теми: здравје, јазик итн.
Фала многу за објаснувањето. МИ стана појасно!

--- надополнето ---

па ете во библијата пишува дека исус рекол еден маж да има само една жена, значи со неговото доаѓање престанале браковите со повеќе жени, кај христијаните, ако ѓи одобрувал ќе рекол нека се мажат маж со маж и жена со жена, и немој да ми го тврдиш спротивното, зашто ако ги имало ваљда у библија ќе пишуваше за такви примери бракови помеѓу маж и маж и жена и жена
Па. во библијата има и една хомосексуална случка меѓу Каин и Арон ми се чини, која од поповите се проповеда како грев, но таа всушност не била мислена така. Политичка партија закачулко:) Исто така има и за мастурбација во библијата, библијата е искористена за целите на црквата! Библијата е уметност и култура!

zakaculko

skinhead '03
Член од
24 март 2009
Мислења
201
Поени од реакции
33
:toe::toe::toe::toe:

L

Liberation

Гостин
дали се среќни поради тоа што постојат како луѓе, односно дали се среќни поради фактот што некој има подарил живот, нивните родители, да биле нивните родители гејови немало да постојат
Да, секако. Не верувам дека постои некој кој не е благодарен на своите родители што им подариле живот.

Баш затоа геј-популацијата ширум светот се бори за признавање на правото на брак со лице кое го сакаат и правото да имаат деца (да посвојат, имаат со мајка-сурогат или на др. начин).

...се прашувам како не им е досадно исто да зборуваат..
Хм... јас вчера и денес постирав за два настани: Геј-парадата во Белград, закажана за утре и одлуката на Методистичката Црква од Вашингтон ДЦ да служи религиски обреди при стапување на истополови партнери во заедница. А тоа се нови настани. Едно та исто зборуваат оние кои сакаат темава да се заклучи.

zakaculko

skinhead '03
Член од
24 март 2009
Мислења
201
Поени од реакции
33
[/COLOR]

Па. во библијата има и една хомосексуална случка меѓу Каин и Арон ми се чини, која од поповите се проповеда како грев, но таа всушност не била мислена така. Политичка партија закачулко:) Исто така има и за мастурбација во библијата, библијата е искористена за целите на црквата! Библијата е уметност и култура![/QUOTE]
епа убаво си пишал дека е опишано како грев, дека тоа е нешто погрешно и не треба да се применува, за мастурбацијата си у право, во библијата пишува дека ракољубците нема да го наследат божјето царство, убаво имаш напишано дека библијата е уметност и култура, значи книга која поучува на нешто мудро и паметно, и ако ја следиш библијата и нејзините вредности што се напишани во неа ќе ги осудуваш геј браковите, зашо таа поучува дека тоа е нешто погрешно, мене лично ме интересираше како гледате вие гејовите на тие теми, не сакав никого да навредам.
и една мала шала, прифати ја доколку веруваш во бог и веруваш дека сме создадени од некоја виша сила а не од мајмуни, ако гејовите беа у право тогаш немало да бидат адам и ева туку ќе биле адам и стево :)

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Leandra, изборот е сепак твој. А сметам дека геј популацијата најпрвин треба да се обиде да се регистрира уредно како членство на форумов а потоа да поставува барања со кои нема да се „лути“, btw, хетеросексуалците кои се сеуште овде во мнозинство баш и нема нешто многу да се вознемират со нивното „лутење“ :)

cokance

Затишје пред курац.
Член од
11 август 2008
Мислења
686
Поени од реакции
145
Биди сигурен дека ќе не легализираат. Им требаат гласови! Мора кај некого да се потпикнуваат!

прво:
Ќе е идно време од лажам или залудно се надевам.
второ:
мило ми е што прв пат барем јас вака имам чест да приметам, признаваш дека си педер, до сега сестра и жена ми спомнуваше :)
штета сеа нема да можеш да ме пцуеш, можеби брат сеа ќе ми мешаш или братучед :pos2:, незнам што ќе ти биде предизвик...:tapp:
трето:
во македонија има 1 % можда ни толку педери, лезбејки и што ли уште не, и уште 3 до 5% население кое ги подджува, и преку 93-4 % кое не поддржува бракови помеѓу ист пол, па размисли, нели паметен си, на која маса треба да и се потпикнува???
која популација дава повеќе гласови?
и да не се точни моите бројки, и да има незнам колку повеќе болни, пак сте премалку за да некој уопште ве земе во предвид...

--- надополнето ---

Па. во библијата има и една хомосексуална случка меѓу Каин и Арон ми се чини, која од поповите се проповеда како грев, но таа всушност не била мислена така. Политичка партија закачулко:) Исто така има и за мастурбација во библијата, библијата е искористена за целите на црквата! Библијата е уметност и култура!
која е таа случка жити се и дали само ти и педерите ја знаете и дали е само тоа напишано у некоја верзија Библија за педери?????? јас искрено никогаш не сум прочитл за такво нешто во светото писмо, ни во старио ни во новиот завет.
дај ми цитат од библијата каде пишува дека Каин и Арон(тој што ти се чини) имале сексуално дејство меѓу себе????????????????
дај ми еден пример со цитат од БИБЛИЈА за хомосексуалност воопшто...
ако немаш да кажеш паметна работа, ако немаш да кажеш глупост, барем не се служи со педерски лаги, ова е веќе премногу ниско и за тебе...

Член од
28 март 2006
Мислења
17.892
Поени од реакции
12.428
Хм, новости од развиениот свет...би рекол од богатиот свет, но енивеј, тогаш ќе останат тука да си постираат само хомосексуалците и хермафродитите (патем би требало да се забранат вакви теми за испод 16 макар) -ако треба да прекинеме со реакции на нивните постови...ако треба да носиме вакви маици (Кенсингтон Авенија, Торонто)

и да ги бомбардираме децата со "фактот" дека геј е океј, само за да станеме членка на евроатлантските заедници и дел од развиениот свет...no, it's not okay.

Еве една тема за шарадата, пардон, парадата на гејовци во Србија...посебно силен впечаток остава коментарот на форумџијата Волк2234, трезвено размислување

http://forum.kajgana.com/showthread.php?54020-Утре-геј-парада-во-Белград...-ЕУ-ја-финансира...&p=3823012&viewfull=1#post3823012

Дали ова треба да им го вгнездиме на нашите млади и деца, на нашата иднина...дека е нормално? само за да докажеме дека сме цивилизирани, прозападно ориентирани и толерантни како луѓе кон луѓе?
A man dressed in drag walks his poodle during the Gay Pride parade on Fifth Avenue in New York City, June 29, 2003

Gay Pride August 2004 in Reykjavik

Не, ова не се фрикови, не се екстреми или луди...само се посебни, поинакви...правата ги заслужуваат.
сите овие имаат права...и сите овие (ќе) може да праат што сакаат на улица и за сите овие ќе мора да ги учиме нашите идни генерации дека се сосема нормални особи, дека само се накитиле и врткаат со рацете...сето тоа во тој напреден свет.

Член од
28 јули 2010
Мислења
232
Поени од реакции
41
Хм, новости од развиениот свет...би рекол од богатиот свет, но енивеј, тогаш ќе останат тука да си постираат само хомосексуалците и хермафродитите (патем би требало да се забранат вакви теми за испод 16 макар) -ако треба да прекинеме со реакции на нивните постови...ако треба да носиме вакви маици (Кенсингтон Авенија, Торонто)

и да ги бомбардираме децата со "фактот" дека геј е океј, само за да станеме членка на евроатлантските заедници и дел од развиениот свет...no, it's not okay.

Еве една тема за шарадата, пардон, парадата на гејовци во Србија...посебно силен впечаток остава коментарот на форумџијата Волк2234, трезвено размислување

http://forum.kajgana.com/showthread.php?54020-Утре-геј-парада-во-Белград...-ЕУ-ја-финансира...&p=3823012&viewfull=1#post3823012

Дали ова треба да им го вгнездиме на нашите млади и деца, на нашата иднина...дека е нормално? само за да докажеме дека сме цивилизирани, прозападно ориентирани и толерантни како луѓе кон луѓе?
A man dressed in drag walks his poodle during the Gay Pride parade on Fifth Avenue in New York City, June 29, 2003

Gay Pride August 2004 in Reykjavik

Не, ова не се фрикови, не се екстреми или луди...само се посебни, поинакви...правата ги заслужуваат.
сите овие имаат права...и сите овие (ќе) може да праат што сакаат на улица и за сите овие ќе мора да ги учиме нашите идни генерации дека се сосема нормални особи, дека само се накитиле и врткаат со рацете...сето тоа во тој напреден свет.

Ама тоа е маскенбал!!!
Поздрав

--- надополнето ---

прво:
Ќе е идно време од лажам или залудно се надевам.
второ:
мило ми е што прв пат барем јас вака имам чест да приметам, признаваш дека си педер, до сега сестра и жена ми спомнуваше :)
штета сеа нема да можеш да ме пцуеш, можеби брат сеа ќе ми мешаш или братучед :pos2:, незнам што ќе ти биде предизвик...:tapp:
трето:
во македонија има 1 % можда ни толку педери, лезбејки и што ли уште не, и уште 3 до 5% население кое ги подджува, и преку 93-4 % кое не поддржува бракови помеѓу ист пол, па размисли, нели паметен си, на која маса треба да и се потпикнува???
која популација дава повеќе гласови?
и да не се точни моите бројки, и да има незнам колку повеќе болни, пак сте премалку за да некој уопште ве земе во предвид...

--- надополнето ---

која е таа случка жити се и дали само ти и педерите ја знаете и дали е само тоа напишано у некоја верзија Библија за педери?????? јас искрено никогаш не сум прочитл за такво нешто во светото писмо, ни во старио ни во новиот завет.
дај ми цитат од библијата каде пишува дека Каин и Арон(тој што ти се чини) имале сексуално дејство меѓу себе????????????????
дај ми еден пример со цитат од БИБЛИЈА за хомосексуалност воопшто...
ако немаш да кажеш паметна работа, ако немаш да кажеш глупост, барем не се служи со педерски лаги, ова е веќе премногу ниско и за тебе...
Абе не те пцујам, што има да те пцујам. Епа кој го знае, има сигурно и твоја фамилија некој што е геј. Ајде поздрав

--- надополнето ---

sikidiki напиша:
Ама тоа е маскенбал!!!
Поздрав

--- надополнето ---

Абе не те пцујам, што има да те пцујам. Епа кој го знае, има сигурно и твоја фамилија некој што е геј. Ајде поздрав
Ај мести ми братучед чоканче!

--- надополнето ---

sikidiki напиша:
Ама тоа е маскенбал!!!
Поздрав

--- надополнето ---

--- надополнето ---

Ај мести ми од фамилија:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom