Интересни податоци за навивачките групи во Македонија и во светот

• Креатор на темата Креатор на темата PATO_007
  • Време на започнување Време на започнување
Ај не мислеше ништо лошо...а за обединувањето е во право...МАКЕДОНСКИОТ СИНДРОМ се покажал неколку пати...Во Скопје ко игравме против Хамбургер, комити навиваја против ПОБЕДА, т.е. за Хамбургер:toe:!!!
не реков дека мислел нешто лошо,туку кај виде карање:toe:....ама нема врска.............а за тоа со хамбургер...тоа брат не е подршка на хамбургер отколку што е ИНАТ на другата нав.грип и клуб(тоа го има сегде во европа каде што игра некој клуб а другиот апстинира т.е. не е во Л.Ш. или куп на уефа)...........а за ОБЕДИНУВАЊЕТО кога игра МК репрезентација е НЕОПХОДНО зашто игра МАКЕДОНИЈА, а не вардар,пелистер,победа,тетекс итн НО МЕНЕ НЕ МИ СЕ ДОПАЃА КОГА ЌЕ ВИДАМ ШАРЕНИЛО од бои на навивачки групи А НИКАДЕ НЕМА МК ЗНАМЕ(лав,вергина,СиС,МнМ,О.М итн) или ИМЕТО на навивачката група НО НА ЦРВЕНО-ЖОЛТА ОСНОВА!!!!!!!

не реков дека мислел нешто лошо,туку кај виде карање:toe:....ама нема врска.............а за тоа со хамбургер...тоа брат не е подршка на хамбургер отколку што е ИНАТ на другата нав.грип и клуб(тоа го има сегде во европа каде што игра некој клуб а другиот апстинира т.е. не е во Л.Ш. или куп на уефа)...........а за ОБЕДИНУВАЊЕТО кога игра МК репрезентација е НЕОПХОДНО зашто игра МАКЕДОНИЈА, а не вардар,пелистер,победа,тетекс итн НО МЕНЕ НЕ МИ СЕ ДОПАЃА КОГА ЌЕ ВИДАМ ШАРЕНИЛО од бои на навивачки групи А НИКАДЕ НЕМА МК ЗНАМЕ(лав,вергина,СиС,МнМ,О.М итн) или ИМЕТО на навивачката група НО НА ЦРВЕНО-ЖОЛТА ОСНОВА!!!!!!!

Е за овај пост морам да те пофалам:aplauz:!!! Се согласувам во целост!!!

Realno i objektivno.:smir:

Zalno e so Majmuni se vo teska i nezavidna polozba.98 god imavme i priznanie od makedonsko spisanie TIFO za najdobra navivacka grupa, a sega katastrofa.Ama se nadevam deka ce se vratime na starite pateki eden den.I ednas svatete deka nekoi navivaci mozat da istaknat sekakvi transparenti so sekakva sodrzina, ama poglednete na tribini vo Prilep ima 2000 gledaci brojka koja ja imase na trening za Pobeda i se ce vi bidi jasno dali nekoj go poddrzuva rakovodstvoto na Pobeda i FFM.Zaborajvte na brojkite od 15 000 gledaci i 20 000 gledaci na prvenstven natprevar koj vo toa vreme za Pobeda ne odlucuval ama bas nisto???Majmuni za derbi natprevari gi imase od 1 500 do 2000(samo navivaci) a sega se 50 dusi i mozebi vo najteska polozba od site nasi grupi.Site ovie brojki na navivaci i publika idea da navivaat za tim koj bese 6 mesto pa i podolu na tabelata so ne e slucaj vo nitu eden drug grad vo Makedonija i posiroko.Ekipive od prvava liga redovno se slikaa na gostuvanje vo Prilep.I uste nesto rivalstvo ne e samo poslednive nekolku godini ili od osamostojuvanjeto do denes.Rivalstvoto postoelo i bilo uste vo pogolemi razmeri pred formiranjevo na denesnive navivacki grupi.Rivalstvo e koga i dedovcite nasi se palele na toj natprevar.Dali Partizan i Zvzda stanaa rivali po raspado na Jugoslavia, ili Hajduk i Dinamo ????Odgovorot e NE.Realno posle Vardar koj e najgolem brend vo Makedonija Pobeda e ubedlivo na vtoro mesto kako klub so tradicija.Jas pamtam ko idea vo Prilep navivaci i publika od site kraevi na zemjava.:smir:
POBEDA VO SRCETO

Eве ја химната на навивачите на Ливерпул познатата "You'll never walk alone".

Инаку интересно е да се каже дека навивачите на Ливерпул не се единствените кои ја пеат оваа таканаречена химна на фудбалот. Истата оваа химна ја пеат и навивачите на

Селтик

Ова беше натпревар одигран помегу Ливерпул и Селтик па можете да замислите каква ли само атмосвера направиле.

А еве ги и навивачите и на .....
Клуб Бриж

А еве го и текстот на познатата химна:

Сега проверив ги има на ЈУ ТУБ им пишува FC TWENTE YOU'LL NEVER WALK ALONE ама колку ја пеат тоа е друга работа:toe:!

:pos2::pos2::pos2:
:pos2:
Што е ова бе 100 клуба пеат иста химна :pos2::pos2:

:pos2::pos2::pos2:
:pos2:
Што е ова бе 100 клуба пеат иста химна :pos2::pos2:
The song is also sung at football clubs around the world, where it is performed by a massed chorus of supporters on matchday; this tradition began at Liverpool FC in the early 1960s and later spread to several other clubs.[1]

JBG so da praime koga so ni ja ukrale himnata ama dzabe bleda kopija se na nas

Само не ми е јасно,оти не се спомнува името Ливерпул во химната...

Само не ми е јасно,оти не се спомнува името Ливерпул во химната...
pa ova e obicna pesna sto bara liverpool da se spomnuva vo obicna pesna ispeana od nekoj izveduvac toa e isto sega madona da naprai pesna i manchester da go spomne ne e ova nekoja pesna sostavena od navivacite na liverpool imaat oni drugi pesni za torres za benitez za gerrard sto gi pejat vo tek na utakmicata

Епа оти у химната на секој тим се спомнува неговото име...затоа прашувам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom