СП Рим, 2009 (18.7 - 03.08) - спортови на вода

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Нова провокација од ФИНА, која на светското првенство во Рим го нарече Скопје, Република Македонија, а не ФИРОМ, на таблата што требаше да ја носат спортистите на северниот сосед на церемонијата за свеченото отворање на првенството.

Дури и на таблите што ги подели ФИНА за запишување на тактиката на ватерполо екипите пишува Македонија, а не ФИРОМ.

Постапката на Светската пливачка федерација да го употреби името Македонија за Скопје, име што не е прифатено од ОН и е признаено само од неколку земји, предизвика реакции кај Димитрис Диатесопулос, претседател на Грчката пливачка федерација, кој веднаш реагирал кај ФИНА да се исправи грешката. Тој ја прекинал пресконференцијата , објаснувајќи дека се работи за голема грешка што треба да се исправи.

извор

Ах бе идиоти. Баш ме интересира од утре кога ќе почнат нашите натпревари како ќе бидеме запишани. Се надевам ФИНА ќе продолжи да го користи нашето уставно име.

Воедно и со среќа на нашите ватерполисти :smir:

Еве го составот на нашата репрезентација.

Голмани:
- Далибор Перчиновиќ
- Милош Урошевиќ
- Бојан Јаневски

Бекови:
- Небојша Милиќ
- Ненад Петровиќ
- Марко Миќиќ
- Анастас Белев

Напаѓачи:
- Иван Вуксановиќ
- Душан Крстиќ
- Стефан Лошковски
- Димитар Стојчев
- Владимир Кречковиќ
- Димитар Димовски

Центри:
- Марко Башиќ
- Даниел Бениќ
- Александар Арсовски

Како што гледам како само еден да имаме ватерполо тим во Македонија повеќето од новите во составот се од тимот на Работнички и тоа Јаневски, Белев, Лошковски, Стојчев, Димовски и Арсовски и очекувам утре највеќе Вуксановиќ да ја затресе мрежата.

Ќе пренесува ли Сител пренос знае некој? Не може да се најде на страната ниту кажаа нешто...

Decki, ke imate prenos na MTV sigurno. Vo Rim nikoj ne pravi problem za imeto, FYROM nikade ne slusnav, osven od grcistava. Poradi nivnite gluposti i zalbi, ne znaeme kako ke nastapime se` uste, dali ke ne pretstavat vo rezultatite kako MKD ili FYR.

Pozdravi od Rim i navivajte za reprezentacijata :oeoeoe:

Добра е што ќе има пренос некој да ги напише сите натпревари што ги игра Македонија и тајминг да стави?

едит - најдов на предходната страница

Значи денеска го играме најважниот натпревар мора да победиме само напред

На 26-ти мислам дека почнува пливањето.
Еве за настапот на ватерполо репрезентацијата кога играме, изгледа на МТВ ќе има пренос на натпреварите.

Понеделник : 19.40
Македонија-Романија

Среда : 17.00
САД-Македонија

Петок : 21.00
Македонија-Италија

Добра е што ќе има пренос некој да ги напише сите натпревари што ги игра Македонија и тајминг да стави?

Еве го настапот на ветерполистите, иначе изгледа немаме пливачки тим.

Ајде нека им е со среќа на Македонскиот тим, супер штом ќе ја даваат на МТВ иако не ми се допаѓа поарно некаде отколку никаде.

Лани ги добивме Романциве со 10-6 на првото ЕП А дивизија за Македонија ама сега слушам дека биле засилени. Сепак се надевам на победа овој меч е шанса и да се докажат новите играчи.
Со среќа!

Еве го настапот на ветерполистите, иначе изгледа немаме пливачки тим.

Има, ама не очекувајте нешто повеќе, на шетња се дојдени. Само Поп Ацев може да направи нешто, другиве... поголеми се шансите за дожд во Сахара. Не сакам ни имињата да им ги спомнам.

Има, ама не очекувајте нешто повеќе, на шетња се дојдени. Само Поп Ацев може да направи нешто, другиве... поголеми се шансите за дожд во Сахара. Не сакам ни имињата да им ги спомнам.

Михајло ќе плива ? - знам дека ќе освои прво место од позади.

Ајде нека им е со среќа на ватерполистите :oeoeoe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom