Се сеќавате ли на вистинското ВМРО-ДПМНЕ

• Креатор на темата Креатор на темата Laze_14
  • Време на започнување Време на започнување
blagodaram za podrskata na mojot post.

lesno e nekoj da se omalovazi ,da mu se zalepat etiketi deka e vakov i takov ,no za volja na vistinata ,nekogas treba i da se razmisli pred nekoj da se ocrni .

eve i uste edno gledanje na staroto vmro .,potocno sto e toa sto go cenam kaj LJubco.
barem jas ne sum slusnala nekoj politicar javno da izleze i da se izvini za svoite greski sto gi napravil vo tekot na svoeto rabotenje ,no LJubco toa go napravi i mislam ke se povtoram ,deka do sega e EDINSTVEN .
drugite politicari maka macat da iznajdat pokritie za sopstvenite greski,odnosno postojano nekoj drug e vinoven za toa sto oni ne go srabotile.

SPORED MENE SEKOJ STO RABOTI ,MOZE I DA ZGRESI ,NO TREBA DA SE IMA DOBLEST I DA SE IZVINIS ZA SOPSTVENITE GRESKI

Не знам за другите ограноци ама за Прилеп знам сигурно затоа што бев присутен на акцијата која ја превзедоа “плакатолепачите“ со тубата нафта.Се собраа нив 20тина со туба нафта среде комитет и се закануваат дека ќе го палат.Телефоните ѕвонат де кај ЉуБчо,де кај Војо,голем срам ќе пукне среде Прилеп запален комитетот на ВМРО од негови членови.Се се одвиваше со филмска брзина,ЉуБчо му се јавува кај Грујо како знае и умее да ги среди овие 20тина “пиромани“ оти си иба мајката целата работа.Кон крајот на денот Војо Михајловски се најде и им порача на дечкиве под хитно со списокот во Скопје.
Дечките без никаква стручност беа вработени во ЕСМ по долги и мачни преговори помеѓу Скопските глаучи но од 30тина вработени половина беа истерани одкако СДСМ дојде на власт по 6-7 месеци.Некој од нив беа вратени преку суд,ама деновиве пак се води хајка и пак се бркаат вратените преку Апелационен или Уставен Суд.
-За лавовите пак слична приказна,на работа останаа претежно оние кој гледаа преку ТВ како се постројуваат ЕБИ Лавови.Никогаш во животот не облекле униформа,ниту учествувале во некоја акција,односно тоа го направија прв пат во МВР кога ги вработи Хари Костов.Вистинските Лавови останаа по золошките или пак се социјални случаи како што велиш.Тоа е реалноста,ама малку како да забегавме од темава,во интерес на вистината.:toe:

Знаеш што е финтата.Можда биле неписмени ама беа македонци,после 15 септеври сдсм ги избрка 150 и прими дупло повеќе учки па ептен непислени,нашиве баре знаеја да читаат, и беа некоја сиромаштија која се удоми.Имам братичед кој со години е таму и ми кажуваше,учките што ги примија во канцеларија по 3 седеа на едно биро,а другите што отидоа како електричари толку појма немаа со струја,вика да му речеш ај брци со иглава во штекеров ке брцне без да размислува дека ке го отепа струја,нашите ако беа неписмени не чепкаа во тоа што не го знаеја.Викаше страв ми е неколку пати прегореа неколку трафостаници,ке непраат распад на енергетскиот систем од незанаење.

Знаеш што е финтата.Можда биле неписмени ама беа македонци,после 15 септеври сдсм ги избрка 150 и прими дупло повеќе учки па ептен непислени,нашиве баре знаеја да читаат, и беа некоја сиромаштија која се удоми.Имам братичед кој со години е таму и ми кажуваше,учките што ги примија во канцеларија по 3 седеа на едно биро,а другите што отидоа како електричари толку појма немаа со струја,вика да му речеш ај брци со иглава во штекеров ке брцне без да размислува дека ке го отепа струја,нашите ако беа неписмени не чепкаа во тоа што не го знаеја.Викаше страв ми е неколку пати прегореа неколку трафостаници,ке непраат распад на енергетскиот систем од незанаење.

Примањето Албанци во ЕСМ до некаде го оправдувам,зошто таа стана приватна фирма кој гледа да си ги наплаќа долговите,а со постојниот кадар Македонци тоа немаше шанси ни да помисли да го направи посебно во регионите каде живеат повеќе Албанци.
Проблемот го гледам во паразитската администрација која се преполни со партијски војници од обата табори а ВМРО наместо да ги брка вишокот тие појачаа со неквалитетни и некадарни Македонци но и со прилично многу Албанци најпрвин од ДПА за да продолжат со полтрончиња од ДУИ.
Во секој случај верните членови на ВМРО-ДПМНЕ пак извисија,зошто не се никому интересни нели?Особено кога се знае однапред за кого гласале цел живот и за кого ќе гласаат пак.Понекогаш работните места се делат за да се прибере уште некој глас,да се осигура уште некое место во совет,да се осигура уште некој градоначалник или пратеник.Токму за тоа се вработуваа премногу “кадри“ во администрацијата без особено од поновите членови кој беа врзувани со непотребни и паразитски работни места.:toe:

blagodaram za podrskata na mojot post.

lesno e nekoj da se omalovazi ,da mu se zalepat etiketi deka e vakov i takov ,no za volja na vistinata ,nekogas treba i da se razmisli pred nekoj da se ocrni .

eve i uste edno gledanje na staroto vmro .,potocno sto e toa sto go cenam kaj LJubco.
barem jas ne sum slusnala nekoj politicar javno da izleze i da se izvini za svoite greski sto gi napravil vo tekot na svoeto rabotenje ,no LJubco toa go napravi i mislam ke se povtoram ,deka do sega e EDINSTVEN .
drugite politicari maka macat da iznajdat pokritie za sopstvenite greski,odnosno postojano nekoj drug e vinoven za toa sto oni ne go srabotile.

SPORED MENE SEKOJ STO RABOTI ,MOZE I DA ZGRESI ,NO TREBA DA SE IMA DOBLEST I DA SE IZVINIS ZA SOPSTVENITE GRESKI

Po se zemanjeto pari od shvercot na cigari za Ljubcho ne e greshka.:vozbud: Kolku shto znam, Ljubcho dosega se nema izvineto za shvercot nitu distancirano od Daravelski.:nesum::nesum:
Nitu pak vo znak na pokajanie, gi doniral parite vo dobrotvorni celi.

situacijata so svercot na cigari ne mi e dovolno poznata ,no kolku sto znam nikogas ne izleze javno da go brani spomenatiot gospodin,za nesto sto nema dokaz dali e taka ili ne nesakam da diskutiram,bidejki edno e da si obvinet i kako takov neznaci po avtomatizam deka si vinoven i deka si go storil toa delo za koe si obvinet.
nemora da se slozite so moeto mislenje

a za parite od toa vreme ,veke vidov post neznam tocno na koja tema,mnogu ubavo bese objasneto deka ostanaa vo dpmne,i deka od togasnite pari se kupeni stabovite i e pokriena finansiskata potreba vo dpmne od togas pa do sega,vo postot ubavo veli toj sto go pisal a toj e od vasite deka se si ostanalo vo dpmne i pecatite i se drugo,a jas mu veruvam na vasiot.

situacijata so svercot na cigari ne mi e dovolno poznata ,no kolku sto znam nikogas ne izleze javno da go brani spomenatiot gospodin,za nesto sto nema dokaz dali e taka ili ne nesakam da diskutiram,bidejki edno e da si obvinet i kako takov neznaci po avtomatizam deka si vinoven i deka si go storil toa delo za koe si obvinet.
nemora da se slozite so moeto mislenje

Imenuvanje na dotichniot gospodin za direktor na carina beshe tajno???
Dokazi ne da nema, tuku nikoj nesmee da ja otvori pandorinata kutija. Ke zaglavat zatvor i tvojot Ljubcho i "mojot" Grujo ama i nivniot shef, Branko a i shefot na Branko, K....!!!!

a za parite od toa vreme ,veke vidov post neznam tocno na koja tema,mnogu ubavo bese objasneto deka ostanaa vo dpmne,i deka od togasnite pari se kupeni stabovite i e pokriena finansiskata potreba vo dpmne od togas pa do sega,vo postot ubavo veli toj sto go pisal a toj e od vasite deka se si ostanalo vo dpmne i pecatite i se drugo,a jas mu veruvam na vasiot.

Zboruvame dali parite se chesno steknati. Toa shto shto Ljubcho tolku lesno se otkaza od kupenite so otkradnati pari shtabovi, zboruva deka postojat ushte mnogu pari koi ostanaa kaj nego.
naravouchenie: vrana na vrana, ochi ne vadi.!!!!

U moj krug pod poim vmrovec se podrazbira izvestacena patriotska stoka koja vecinom e nepismena.

И ова е точно.
Согласност не даде Грујо и сите што беа вработени беа со договор на дело.Сите после 2002 останаа без работа.Зошто затоа што Грујо не дава согласност.И тие кои се вработија беа комуњари исто како и сега,дпмнеовците што останаа во партијата заради името уште лепат плакати а комуњарчињата се вработуваат.
И лавовите кои после мака мачеа со Хари Костов и лежеа пред МВР останаа без работа,а денес се социјални случаи исто како сега со ’Достоинство“.
Да се замешам во муабетот пошто добро ми се познати вработувањата во ЕСМ.Тие луѓе не беа вработени со договор на дело туку со решенија.Мислам на "пироманите" како што ги нарекувате.Но и тоа не беше пречка г-ин З.Симоноски да му го скрои и да ги избрка.Но тие тужеја и повеќе од половината беа вратени пак на работа.Некои дури и оштета зедоја,убава пара.И така работеја уште 4 год.кога од врховен им пристигна ладниот туш.Обжалила сегашната ЕВН и под хитно им стасаја решенијата(отказите).Ете таа е политиката на СДС што се однесува на вработувањата во ЕСМ а дечките лично ги знам и штета за нив.Мислам дека кантата со бензин треба да се активира.Е сеа обично велиме дека ВМРО со Лјубџо вработувала најмногу.Демек СДСМ не вработувала без дозвола од мин. за финансии и без покритие што би се рекло.Е па СДСМ немаше потреба да вработува оти сиот кадар им е вработен во државната администрација во образованието,во здравството итн.Тогашното ВМРО ја собра средната класа земјоделците и голтарите(сиромаштијата).Во маалото каде живеам е се СДСовци.И сите се вработени во државните установи а башка и пензионерите ги имаат како гл.машинерија.Затоа велам апашите немаја потреба од вработувања.Сеа да не бидам пак погрешно сфатен познавам мн.и кај нив кој за леб страдаат.И џабе лаат кога и сега државната администрација 70% е нивна.

Примањето Албанци во ЕСМ до некаде го оправдувам,зошто таа стана приватна фирма кој гледа да си ги наплаќа долговите,
АБЦ можи некаде има примено Албанци во Прилеп нема ниту еден.

Да се замешам во муабетот пошто добро ми се познати вработувањата во ЕСМ.Тие луѓе не беа вработени со договор на дело туку со решенија.Мислам на "пироманите" како што ги нарекувате.Но и тоа не беше пречка г-ин З.Симоноски да му го скрои и да ги избрка.Но тие тужеја и повеќе од половината беа вратени пак на работа.Некои дури и оштета зедоја,убава пара.И така работеја уште 4 год.кога од врховен им пристигна ладниот туш.Обжалила сегашната ЕВН и под хитно им стасаја решенијата(отказите).Ете таа е политиката на СДС што се однесува на вработувањата во ЕСМ а дечките лично ги знам и штета за нив.Мислам дека кантата со бензин треба да се активира.Е сеа обично велиме дека ВМРО со Лјубџо вработувала најмногу.Демек СДСМ не вработувала без дозвола од мин. за финансии и без покритие што би се рекло.Е па СДСМ немаше потреба да вработува оти сиот кадар им е вработен во државната администрација во образованието,во здравството итн.Тогашното ВМРО ја собра средната класа земјоделците и голтарите(сиромаштијата).Во маалото каде живеам е се СДСовци.И сите се вработени во државните установи а башка и пензионерите ги имаат како гл.машинерија.Затоа велам апашите немаја потреба од вработувања.Сеа да не бидам пак погрешно сфатен познавам мн.и кај нив кој за леб страдаат.И џабе лаат кога и сега државната администрација 70% е нивна.

АБЦ можи некаде има примено Албанци во Прилеп нема ниту еден.

Во Прилеп ЕВН има вработено окулу 200 луѓе а и 100 се премногу,има и Албанци за по селата,оти е ризик јак на примиер да се појде во Црнилиште и да се прочитаат броилата.Наплатата во овој регион беше рамна на нула,па всушност од таму треба да се собере дел од оние 200 милиони кој МЕПСО ги бара да ги подели со ЕВН.Сепак тоа е за друга тема и не би ја разводнувал оваа понатаму.
-Кога збориме за “пироманите“ вработени од Грујо токму при заминувањето на ВМРО од власт,треба да се напомене и фактот што вработените беа со несоодветна стручна спрема и вработени набрзина без при тоа да се направи оценка за нивните дотогашни заслуги во ВМРО-ДПМНЕ,всушност некои од нив за прв пат и помислиле на ВМРО само неколку месеци пред да ги изгубат изборите,зошто предходно беа СДСМ со “скорни“.Сега кога ЕВН се соочува со превработеност на кадри кој појма немаат од она за што се вработени,нормално е да побараат од Уставен Суд да се преиспита начинот на вработување токму кај оние кој се вработени во моментите на смена на власт,и само од политички или такаречи од “пиромански“ причини со туба нафта среде комитет.Градат ли такви луѓе некаков имиџ на ВМРО-ДПМНЕ,без разлика на нивните заслуги?Или што би се случило доколку сите невработени активисти на ДПМНЕ утре тргнат во општинските комитети со тубите нафта,затоа што сега имаат причина повеќе кога носителите на листи,членовите на одбори,сите вработени во локалните администрации се со СДСМ беграунд,без стручност и кадарност за местата на кој се вработени,во комунални и јавни претпријатија,локална самоуправа,болница,апсолутно вработени само по линија на непотизам со градоначалниците и нивните слуги,па кај се чуло бе за директор во здравствена институција да се постави лекар кој практично вчера дипломирал на некој Бугарски факултет,и не се знае дали ја купил дипломата или стварно ја заслужил,да вработиш медицински сестри во болница кој завршиле средно земјоделско или хемиско училиште,урбанистички решенија за самата општина да ти носат антиталенти,заварувачи или економисти,кој од идејата за ВМРО имале слушнато само на радио или гледале по малку ТВ?Е сега некој ќе ми се вади со притисокот на коалиционите партнери,ама ни тоа не е одбрана доколку нема повод од челниците на сегашното ДПМНЕ не биле вработени непотребно многу кадри роднини и пријатели кој само до вчера беа гробари на вистинското ВМРО-ДПМНЕ.?

Po se zemanjeto pari od shvercot na cigari za Ljubcho ne e greshka.:vozbud: Kolku shto znam, Ljubcho dosega se nema izvineto za shvercot nitu distancirano od Daravelski.:nesum::nesum:
Nitu pak vo znak na pokajanie, gi doniral parite vo dobrotvorni celi.

Каков шверц на цигари имал Љубчо со Даравелски.
Ти знаеш зошто е осуден Даравелски и затоа избега не сака да лежи затвор за ништо.
Даравелски,кого сакаш прашај од тие во суд што работат и се запознати ке ти кажат дека тој е осуден за:
1.Спонзорство на некој фудбалски тим од куманово од парите од царина (за такви работи за спонзортва и репрезентација)
2.За 10 запленети од царина Шкоди фелиции кои ги дал за подарок на неколку епархии кои уште се возат и на неколку општини во внатрешноста (селски) што ги држеше бмровски градоначалник и после и сдсмовските градоначалници ги возеа ама сдсм го направи крадач и “вмровци“(колку си ти вмровец се гледа,кога комуњар ќе рече дека бранко или Илија илоски краде или дека праеле шверц со цигари си се запрашал) како тебе го праат крадач.
Шверцот со цигари беше во ембаргото со Шутурков и Македонија табак до 1997,кога вмро дојде на власт заврши шверцот со цигари и Македонија табак пропадна а со тоа и Тутунските комбијанати низ македонија кои дојдоа до стечај.
Знаше ти колку се разбираш од политика и од настаниве и личностиве во политика колку Груевски во балет и во економија.

U moj krug pod poim vmrovec se podrazbira izvestacena patriotska stoka koja vecinom e nepismena.

А ја под овај поим подразбирам:
Равна гора победити мора КАД ВРБА РОДИ ГРОЖЃЕ, или КАД ПРДНЕ КВАЧКА

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom