Милошоски: Целта на Грција не е само името, туку македонскиот идентитет

• Креатор на темата Креатор на темата ЉУПЧО
  • Време на започнување Време на започнување
Не можеме ништо без политичко единство.Па сега во пост изборни страсти, во кои комуњарите лечат лузерски изборни комплекси ќе биде најкритичниот период за нас.Ова ќе биде период во кој опозицијата ќе сака да навлезе во политичката сцена со некои лажни изјави и пропаганди да го разубеди народот да се крене против Грујо!

A toa e napisano od....

14:28 РЕПУБЛИКА Македонија има доволно различно име од окупираната грчка провинција Македониа. Таа е Македониа, Ние сме РЕПУБЛИКА Македонија. Ние имаме статус на држава (тоа “од 1945“ си го додал сам), окупираната провинција, нема. Ако толку многу се плашат дека не се разликуваме, нека ја викаат Беломорска Македонија -Провинција Јужна Македониа.

И еден поздрав до сите “Македонци“ кои нешто се двоумат во последно време: (следат мапи)...
:pos: Се шалам, туку сепак, нешто познато рекол Милошоски.

Патем, денес прв пат од него слушнав изјава дадена како од маж.

Целта на гејците е многу јасна и тие работат на тоа со сета сила. Проблемот е во оние што работат за нив. Тоа се луѓе кои работата си ја одработуваат во својот (нашиот) дом.

Ми се допадна денешната изјава на Милошевски, конечно јасно и гласно во медиумите да се каже тоа што ние овде го дискутираме со месеци, дека проблемот не е само во името, туку грчиштана сакаат да не снема како нација.
Јасно е тоа дека моменталниов предлог е прифатлив компромис само меѓу оние јужните и сдсм, но простете, тоа ЗА СРЕЌА не е разумен компромис за мнозинството Македонско население!

Baraj, cisto kolku da im se pojasni sostojbata na zabludenive gwujojugend-cinja!

Ne e.

Еве,колку да се види од каде Милошев црпел “Македонологија“:helou::

http://forum.kajgana.com/showthread.php?p=2162065

или овде:

http://forum.kajgana.com/showthread.php?p=1361590

http://forum.kajgana.com/showthread.php?p=1757700

а може и овде:

http://forum.kajgana.com/showthread.php?p=2340500

типично комуњарски
само песимистички да се гледало и против државата
наместо со единство да возвратиме наспроти грчкото единство во тој поглед вие од опозицијава мајтап си прајте секакви предлози прифаќате во врска со името и идентитет небаре вие сте ја создале државава и сте го измислиле името па лупате некои глупости безвезе
алал да ви е
Бате нема веќе, "комуњарите се криви, Бранко е крив"...и сл. срања. Сфатете, се зависи од ДПМНЕ од 12 мај па натака. Цела одговорност е во нивни раце, а јас ти зборам за кога ќе почне колата да се спушта по ридот, нема да има кој да ја повлече рачната за да застане.
Нема нели сплотување, нели "ние" сме бележани? Ние сме соросоиди, комуњари, србомани, продадени души....па што бараш тогаш да се сплотиш со мене, нели јас ја мразам Македонија...арно ама времето ќе ти покаже кој ја мрази повеќе од мене. А јас ја сакам Македонија...

Ќе биде за смеење, ама јас ќе плачам. Ќе биде за ликвидирање ама јас тогаш ќе Ви го глеам сеирот. Кога ќе се изврши притисок врз нас, па кога нашите власти ќе прифатат некоја додавка, е тек тогаш ќе биде, Шие ми га Ѓуро. Ама ако, живи биле па виделе.

Ауууу гледам уште сега се тресеш како мало дете, до душа и дете си.

Ауууу гледам уште сега се тресеш како мало дете, до душа и дете си.
А за што треба да се тресам?

Уствари такво време дојде, да не знаеш од кого ќе го наебеш попрво...:toe:

Бате нема веќе, "комуњарите се криви, Бранко е крив"...и сл. срања. Сфатете, се зависи од ДПМНЕ од 12 мај па натака. Цела одговорност е во нивни раце, а јас ти зборам за кога ќе почне колата да се спушта по ридот, нема да има кој да ја повлече рачната за да застане.
Нема нели сплотување, нели "ние" сме бележани? Ние сме соросоиди, комуњари, србомани, продадени души....па што бараш тогаш да се сплотиш со мене, нели јас ја мразам Македонија...арно ама времето ќе ти покаже кој ја мрази повеќе од мене. А јас ја сакам Македонија...

Од што ја сакаш Македонија гласаш за СДС, која патем кажа дека го прифаќа предлогот на Грција за име Северна Македонија, а предлогот на Грција е составен од пакет мерки со кои се забранува употребата на придавките Македонски (македонска нација, народ, македонски јазик).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom