Ај малце да анализираме.
1. Тоа што некој Албанец тврди, не значи дека е воља, мисла и план на сите Албанци.
Pa jas kazav, mnozina razmisluvaat taka, i skoro cela elita koja ja kreira strategijata za deluvanje vo idnina.
2. Лека Зогу е во егзил, значи не е прифатен од својот народ
Ne e vo egzil.
Sin mu raboti vo Albanija.
3. Многу е јасно дека во моментов на ниеден Албанец, поготово не на големците му е исплатливо присоединување ниту кон Косово ниту кон Албанија. Зошто и во двата случаи ќе бидат маргинализирани.
Prisoedinuvanjeto na Kosova so Albanija e baska rabota. Poizvodlivo, poverojatno. I jas licno sum za takva zavrsnica. Sekako, pred toa treba da se sozdadat nekoi uslovi. Ko prvo Makedonija vo Nato, pomrdnuvanje na severnata granica na Kosova.... i ponatamu jasno ti e.
4. За проектот Shqiperia e Madhe придонесоа не само Албанците, туку и Албанофобијата што се ширеше и сеуште се шири.
Da go citiram rymz, vredi.....
У јеботе, се наежив...зарем имало македонци со отворени очи??
Но да се разбереме, ние како обични смртници, го гледаме светот од денес до утре, додека некои го гледаат неколку чекори понапред. И да знаеш, доколку тие луѓе имаат средства и можност, многу лесно ќе ти го сменат мислењето. А аргументи нема да ти требаат многу, ќе се сетиш само на некои муабети на форумов и тоа е тоа.
Jasno deka nie nisto ne odlucuvame.
Zatoa i go tupime i verglame tuka na forum a ne na drugo mesto.

Nego, ne bi rekol deka bi mi go smenile mislenjeto.
Pazi, jas imam svoe mislenje, svoj stav, i na toj stav ke stojam se dodeka postojat nekoi drugi uslovi i priliki.... bez niv, preminuvam na druga strana... a tenka e linijata bar momentalno, zatoa i celo vreme tupam deka Makedonija e na ivica...
И немој да мислиш дека не е исто кај секој, без разлика на која нација припаѓа. Сум кажал и пак ќе кажам, штета што мислата на Гоце Делчев, не сме ја прифатиле, па војните да ги префрлиме на ниво на културен натпревар
Steta.
Јас сум цврст националист со империјалистички идеи, и моите желби се да излагаме на Црно Бело и Јонско Море, ама дали се тоа желбите на мојот народ и дали има средства и можност за такво нешто, тоа се подруги прашања.
Stavi me i mene u taa grupa, cvrst nacionalist, albanski. Bas i radi toa smetam deka ne e vo moj i vo interes na mojot narod delenje i prisoedinuvanje vo ovoj moment.
На секој 100ти ни е оставено по едно око.
A na sekoj 1000ti mu gleda toa oko.