Зогу: Косово и Албанија може да се обединат

• Креатор на темата Креатор на темата firewall
  • Време на започнување Време на започнување
1. Тоа што некој Албанец тврди, не значи дека е воља, мисла и план на сите Албанци.
2. Лека Зогу е во егзил, значи не е прифатен од својот народ
3. Многу е јасно дека во моментов на ниеден Албанец, поготово не на големците му е исплатливо присоединување ниту кон Косово ниту кон Албанија. Зошто и во двата случаи ќе бидат маргинализирани.
4. За проектот Shqiperia e Madhe придонесоа не само Албанците, туку и Албанофобијата што се ширеше и сеуште се шири.

У јеботе, се наежив...зарем имало македонци со отворени очи??

Онојпат на телевизија чув една изјава која точно говори за историјата воопшто и границите.

Не цитирам, али беше некако вака: Правило е промена на границите на државите, а задржувањето статус кво е само мал исклучок.

Гледам никој не ја согледува тежината на изјавата на кралот Лека Зогу, а пораката е многу јасно и гласно кажана. Палецот Албанија и показалецот Косово. Каде се другите 3 прста ?
Во Грција, Македонија и Црна Гора. Имајте го ова на ум.

:bravo: Црна Гора,Македонија,Чамериа :zlo:

Повторно легитимно право 5 прста да составуваат и со нив тупаница да прават да размаваат се на страна.
Што ќе дробиш тоа ќе сркаш.

Ај малце да анализираме.
1. Тоа што некој Албанец тврди, не значи дека е воља, мисла и план на сите Албанци.
Pa jas kazav, mnozina razmisluvaat taka, i skoro cela elita koja ja kreira strategijata za deluvanje vo idnina.

2. Лека Зогу е во егзил, значи не е прифатен од својот народ
Ne e vo egzil.
Sin mu raboti vo Albanija.

3. Многу е јасно дека во моментов на ниеден Албанец, поготово не на големците му е исплатливо присоединување ниту кон Косово ниту кон Албанија. Зошто и во двата случаи ќе бидат маргинализирани.
Prisoedinuvanjeto na Kosova so Albanija e baska rabota. Poizvodlivo, poverojatno. I jas licno sum za takva zavrsnica. Sekako, pred toa treba da se sozdadat nekoi uslovi. Ko prvo Makedonija vo Nato, pomrdnuvanje na severnata granica na Kosova.... i ponatamu jasno ti e.

4. За проектот Shqiperia e Madhe придонесоа не само Албанците, туку и Албанофобијата што се ширеше и сеуште се шири.
Da go citiram rymz, vredi.....:)
У јеботе, се наежив...зарем имало македонци со отворени очи??

Но да се разбереме, ние како обични смртници, го гледаме светот од денес до утре, додека некои го гледаат неколку чекори понапред. И да знаеш, доколку тие луѓе имаат средства и можност, многу лесно ќе ти го сменат мислењето. А аргументи нема да ти требаат многу, ќе се сетиш само на некои муабети на форумов и тоа е тоа.
Jasno deka nie nisto ne odlucuvame.
Zatoa i go tupime i verglame tuka na forum a ne na drugo mesto. :)
Nego, ne bi rekol deka bi mi go smenile mislenjeto.
Pazi, jas imam svoe mislenje, svoj stav, i na toj stav ke stojam se dodeka postojat nekoi drugi uslovi i priliki.... bez niv, preminuvam na druga strana... a tenka e linijata bar momentalno, zatoa i celo vreme tupam deka Makedonija e na ivica...:)

И немој да мислиш дека не е исто кај секој, без разлика на која нација припаѓа. Сум кажал и пак ќе кажам, штета што мислата на Гоце Делчев, не сме ја прифатиле, па војните да ги префрлиме на ниво на културен натпревар :)
Steta. :)

Јас сум цврст националист со империјалистички идеи, и моите желби се да излагаме на Црно Бело и Јонско Море, ама дали се тоа желбите на мојот народ и дали има средства и можност за такво нешто, тоа се подруги прашања.
Stavi me i mene u taa grupa, cvrst nacionalist, albanski. Bas i radi toa smetam deka ne e vo moj i vo interes na mojot narod delenje i prisoedinuvanje vo ovoj moment. :toe:

На секој 100ти ни е оставено по едно око. :)
A na sekoj 1000ti mu gleda toa oko. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom