Александар Донски и неговите предци

• Креатор на темата Креатор на темата vancevtodor
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
29 јуни 2005
Мислења
1.284
Поени од реакции
14
Македонија
Духот на Александар Македонски се појавил кај најпознатиот американски спиритуалист Стив Херман
herman.jpg
За средба со Стив Херман еден од десетте најпознати медиуми во светот, луѓето чекаат и повеќе од една година. Благодарение на Мајкл Брекстон, Марија Кукубајска и штипскиот бизнисмен Славе Ивановски, историчарот Александар Донски имаше црека лани летото да разговара со него.

- Херман не е спиритуалист, не се занимава со повикување на духови, за себе тврди дека кога некој ќе застане до него неговите предциима способност да ги види неговите предци, објаснува Донски.

Во сеанса која траела повеќе од еден час, која Донски ја снимил на видео касета, најпознатиот американски јасновидец во детали му го образложил семејното стебло, со како што тврди воспоставување на контакт со душите на покојните негови предци. Во еден момент, Херман тврди дека со нив во собата е дух на позната личност од античката историја од балканските простори - големиот император Александар Македонски.

- Чувствувам тој е тука, личноста е младолика со цврст израз на лицето, славна е. Стои до нас од мојата десна страна. Има голема наметка од лавовска кожа, и сака нешто да ни соопшти, изјави Херман на сеансата со Донски.

Прекинувајќи го за момент откривањето детали од животот на историчарот, Херман директно ја пренел пораката од големиот антички цар.

- Чувствувам потреба од разговор за Персија, за сите култури, за сите работи овде, јас стигнав до тука, но сакав да одам уште подалеку, чувствувам интерес за јазикот и за начинот на кој пишувате и за писменоста кај вас. Јас не одев за да водам војна. Јас сум пред вас заради култура, сакам да знам за вашата лингвистика. Не треба да војуваме, треба да создаваме пријателства среде народите, да ги доближиме гледиштата, овие биле зборовите на духот на великиот Александар Македонски кој Херман ги пренел на Донски.

Впечатоците од средбата Донски деновиве ја преточи во книга. Ова како што вели авторот не е негова специјалност, но само резултат од неговото хоби да копа по парапсихологијата која се уште нема потврда од егзактната научна мисла, но секогаш е скокотлива за човечкиот ум.

Со диплома од универзитетот во Вирџинија, директорска функции на Клиниката за духовно здравје во Нов Зеланд и одделот за хипнотерапија во Амхерст Масачусетс, во домот на 44 г. јасновидец во Алачуа Флорида, помош побарале и бараат обични луѓе, политичари како Ал Гор, а постојани гости се и, Кристина Агилера, Џенифер Лопез, Кортни Кокс, актерите Дон Џонсон, Елен Де Џенерис.

(12.04.2009)

Абе добар е Донски, ама на моменти забегува, некогаш малце, некогаш малце повеќе....

Еее ова се вика ве ебам у мозок.

силување на историјата..елвис од десно да не стоеше :vozbud:

Абе добар е Донски, ама на моменти забегува, некогаш малце, некогаш малце повеќе....

Исто така се зборувало и за Александар Македонски пред да крене во походот,и потоа сите светиле колку биле во грешка кога им докажал,да не зборувам и за Албер Ајштајн,едно штое е битно послем ова со духот на Александар,да запомтиме неговата порака и да пратиме во иднина,дали пораката со духот била вистинска или Донски е она што вие го описувате на форумов,значи времето е тоа што ке ни ја потврди оваа порака од нашиот великан.додека Донски само пренесе една порака за која порака човекот отиде за Флорида,и некој треба да го цени тоа од негова страна,а за духовите читаки ги постовите гледам сите верувате дека постојат,ама духот на Александар..........................................наша типична работа кога е во питање дух на некој што не е македонец колку сакаш теми и верување...........јебига

Исто така се зборувало и за Александар Македонски пред да крене во походот,и потоа сите светиле колку биле во грешка кога им докажал,да не зборувам и за Албер Ајштајн,едно штое е битно послем ова со духот на Александар,да запомтиме неговата порака и да пратиме во иднина,дали пораката со духот била вистинска или Донски е она што вие го описувате на форумов,значи времето е тоа што ке ни ја потврди оваа порака од нашиот великан.додека Донски само пренесе една порака за која порака човекот отиде за Флорида,и некој треба да го цени тоа од негова страна,а за духовите читаки ги постовите гледам сите верувате дека постојат,ама духот на Александар..........................................наша типична работа кога е во питање дух на некој што не е македонец колку сакаш теми и верување...........јебига

Јас не верувам во овоземски духови, па макар бил на Александар Македонско или на Тито.

Јас верувам само во:

41YZRVEAT2L._SL500_AA240_.jpg

Добро значи можме да кажеме ,,јас не верувам во овоземски духови,,многу едноставно,што е нормално,а без некои грди епитети што некој тоа го прави.
Додека она јас верувам само во ова,а што тоа,не можам да разберам,ако можете да ми објасните што е ,,тоа,,да верувам а во она на Донски да не верувам,за да го делиме истото милење за ова тема нели.

Smeski za mali deca, pa u vreme na Ace Veliki Amerika ne postoela :pos2:

И вестите на канал 5 почнуваат со овој сурат. :tapp: За весниците од типот на Фокус и сл. да не правиме ни муабет. Па дури и новокомпонираната историја ни ја пишува. За која што дознава за време на сеансите. Не за друго туку за да не ги запостават Клеопатра, Мина, Саше Фактор Х и другите.

Епа ај ќе се изјаснам. Не верувам во никакви духови, нити домашни нити странски, нити антички нити словенски.

Освен како мал во овој:

casper.jpg

А кога си легнувам да спијам проверувам под креветот, зошто уште ми е страв од:
freddy.jpg

П.С Темава да не треба да е во Чек Дис Аут !?!?!?!?!?

Македонија
Духот на Александар Македонски се појавил кај најпознатиот американски спиритуалист Стив Херман
herman.jpg
За средба со Стив Херман еден од десетте најпознати медиуми во светот, луѓето чекаат и повеќе од една година. Благодарение на Мајкл Брекстон, Марија Кукубајска и штипскиот бизнисмен Славе Ивановски, историчарот Александар Донски имаше црека лани летото да разговара со него.

- Херман не е спиритуалист, не се занимава со повикување на духови, за себе тврди дека кога некој ќе застане до него неговите предциима способност да ги види неговите предци, објаснува Донски.

Во сеанса која траела повеќе од еден час, која Донски ја снимил на видео касета, најпознатиот американски јасновидец во детали му го образложил семејното стебло, со како што тврди воспоставување на контакт со душите на покојните негови предци. Во еден момент, Херман тврди дека со нив во собата е дух на позната личност од античката историја од балканските простори - големиот император Александар Македонски.

- Чувствувам тој е тука, личноста е младолика со цврст израз на лицето, славна е. Стои до нас од мојата десна страна. Има голема наметка од лавовска кожа, и сака нешто да ни соопшти, изјави Херман на сеансата со Донски.

Прекинувајќи го за момент откривањето детали од животот на историчарот, Херман директно ја пренел пораката од големиот антички цар.

- Чувствувам потреба од разговор за Персија, за сите култури, за сите работи овде, јас стигнав до тука, но сакав да одам уште подалеку, чувствувам интерес за јазикот и за начинот на кој пишувате и за писменоста кај вас. Јас не одев за да водам војна. Јас сум пред вас заради култура, сакам да знам за вашата лингвистика. Не треба да војуваме, треба да создаваме пријателства среде народите, да ги доближиме гледиштата, овие биле зборовите на духот на великиот Александар Македонски кој Херман ги пренел на Донски.

Впечатоците од средбата Донски деновиве ја преточи во книга. Ова како што вели авторот не е негова специјалност, но само резултат од неговото хоби да копа по парапсихологијата која се уште нема потврда од егзактната научна мисла, но секогаш е скокотлива за човечкиот ум.

Со диплома од универзитетот во Вирџинија, директорска функции на Клиниката за духовно здравје во Нов Зеланд и одделот за хипнотерапија во Амхерст Масачусетс, во домот на 44 г. јасновидец во Алачуа Флорида, помош побарале и бараат обични луѓе, политичари како Ал Гор, а постојани гости се и, Кристина Агилера, Џенифер Лопез, Кортни Кокс, актерите Дон Џонсон, Елен Де Џенерис.

(12.04.2009)

Значи повторно се навратувам,да појасниме ова што го пренесува Александар Донски го пренесува од устата на човек кој има диплома од универзитетот во Вирџинија,директорска функција на клиниката за духовно здравја.............................и.т.н.значи Александар Донски ни ја пренесува поракат од Херман,што не гледам овде момент да се исмејувам на Донски,сите исмејувања одат на релација токму на Херман,а преку него и сите оние личности од целиот свет што биле кај него,па не би било лошо да тражиме на интернет за него односно Херман,па заедно да му се исмејуваме на него и на сите што се биле кај него.Македонска работа јазикот секогаш ни е побрз од умот,ај да ги смениме работите и умот да ни биде побрз од јазикот и послем да даваме коментари.
За почеток да го оставиме Донски,а да се сконценрираме на Херман и неговата работа,да пронајдиме докази пред ова изјава дали имал некои слични доживувања,и дали се докажале за исправни,и доколку пронајдиме пред ова со духот на Александар да ги ставиме на форумов,па потоа да дебатираме.

Епа ај ќе се изјаснам. Не верувам во никакви духови, нити домашни нити странски, нити антички нити словенски.

Освен како мал во овој:

casper.jpg

А кога си легнувам да спијам проверувам под креветот, зошто уште ми е страв од:
freddy.jpg

П.С Темава да не треба да е во Чек Дис Аут !?!?!?!?!?

За горната слика дух чувар можам да докажам дека постои многу одамна,познат како Пан,значи не р од денес,и само името му го смениле особеностите му се исти.

skopia-mentioum-mesa23.jpg

Како и да е Васето Глигоријевиќ- го подготвил видео материјалот кој го стокмил и испратил на гладните гејски души -
To συγκεκριμένο βίντεο «ανέβηκε» στο διαδίκτυο από το γνωστό Σέρβο ακτιβιστή, Βάσκο Γλιγκορίεβιτς, που ζει στα Σκόπια και έχει ιδρύσει το «Σλαβικό Φιλελληνικό Δίκτυο», με αποτέλεσμα να βρεθεί στο στόχαστρο ακραίων εθνικιστών της Γείτονος
За да не останат и они во нешто покуси,ги заголицкало и исконтактирале со г-инот Херман распрашувајќи го на кој јазик тој зборувал со Александар Македонски.
Значи тука лежи зајакот.
Ако ние како исмејувачи на се и сешто , па и на она што го сторил Донски,не се ни подзамисливме ни за миг, сепак се најдоа загрозени од нешто тука гејциве штом вложиле сигурно натчовечки напори да се сретнат со него(оти како што пишавте погоре нели до него тешко се доаѓало).
Зошто тогаш таков интерес пројавиле за јазикот на Александар Македонски????ЧУДНО.

И јас праев муабет со Александар Мекедонски и ми рече ако сакаме да победиме во битката со Грција треба првен на Бакојани да и најдеме еден црнец со еден поголем да ја олабави малку.:vozbud::vozbud::vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom