igor108367
Dark Lord Sauron
- Член од
- 25 јануари 2009
- Мислења
- 2.516
- Поени од реакции
- 113
За она болдираното е да ти укажам дека дигитронот ти е расипан, ти фалат уште 20.000 гласови.
Е сега зошто те цитирам.. да ти кажам колку грешиш.. јас поинаку ќе ги поставам бројките, па ти ќе видиш на изборите кој е во право, а кој не..прати ме сега..
Ѓорѓе Иванов 343.374
Љубомир Фрчкоски 200.361
Агрон Буџаку 50.000 (му давам максиум 50.000 бидејќи и албанциве веќе почнаа да мислат со своја глава и тешко дека ќе излезат и ќе гласаат за Македонец по наредба на Ахмети.. така да овие 50.000 нека бидат партиски војници иако и тие му се многу..)
Значи досега имаме вкупно 593.735
Е сега ти викаш гласовте на Љубе требало да одат кај Иванов а? Или на Селмани кај Фрчко? Или кај било кој? Па јас гласав бе за Љубе, не сум нити од СДСМ нити од ВМРО, познавам и многу други такви кои гласаа за Љубе и Селмани, јас те уверувам дека втор круг нема да гласам, не оти сакам да не успеат изборите, туку гласав за Љубе, сега Љубе го нема, нема за кого да гласам. Овие двајца не ги сакам. Исто така и тие кои ги познавам нема да гласаат. Но сепак треба да си будала да речиш дека гласачите на Љубе и Селмани сите ќе останат дома.. и еве јас од сите останати давам уште некои за мене тешко остварливи 100.000 !! Тоа ти е на границата на 40 %! Затоа Бучко рече на ТВ, а овој НАЦИОНАЛИСТ изгледа тоа го слушнал, а не го видел, Бучко рече се плашам дали ќе имаме успешни, мислејќи на обете партии и СДСМ и ВМРО! Значи не само за ВМРО.. едноставно како што велеше оној Ѓорчев, Македонија стварно се буди.. и доста им е од сите.. ќе ги казни и едните и другите.. Е сега кој би бил планот на СДСМ? Па фино лепо еден тивок бојкот така да оние 200.000 да се намалат некаде на 150.000 и ете ти неуспешни избори. Тоа е тоа. Го гледав вчера Груевски на ТВ, вика народот сам гласа, оти и заокружува, никој не му кажува.. си велам море.. му текнало на овај.. кажа нешто паметно.. и само што го пофалив се покака.. вика после.. народот оди и во втор круг и повторно си избира еден од кандидатите.. демек Љубе и Селмани не му кажувале на народот кој да го изберат.. а бе море си викам.. ако ги бирав Фрчко и Иванов ќе гласав за нив прв круг.. абе море втор круг не излегуваме!! Па најдете си гласачи од тој фантомскиот список..
Резултат на ова.. фино лепо ако не успеат изборите.. ќе си седнат на една маса Заев, Грујо, Ахмети, Тачи, Селмани.. и ќе си се договорат цензусот да биде 35 %! Тоа е целата работа.. па на крај ќе си се договорат да избираат во парламент.. и на крај кога ќе му скурчи на народот ќе му влезе во парламент.. и биче интересно.. ќе видиме дали ги научиле каде се наоѓаат сите излези од парламентот..
Не си ме разбрал. Ова беше анкета за најдобро можно сценарио кое може да ги очекува. Ќе повторам најдобро.
Кажав и јас гласав за Љубе, а сега не гласам бидејќи нема за кого.Само грешка си за Селмани без негова подршка која тој не ја даде никому сега за сега нема да има ниеден глас од неговите приврзаници,