Што читате во моментов? (со краток коментар)

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
сакам да читам ама не знам која да почнам. ај предложете ми некоја како за моја возраст...фала од напред :pipi:

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
сакам да читам ама не знам која да почнам. ај предложете ми некоја како за моја возраст...фала од напред :pipi:
,,Папата Јована". Книга за жена-папа и ранохристијанските убедувања дека една жена нема право да биде црковно лице, ниту да се образува. :smir:

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
,,Папата Јована". Книга за жена-папа и ранохристијанските убедувања дека една жена нема право да биде црковно лице, ниту да се образува. :smir:
Некако несоодветна тема на 16 години...жена-папа...рано-христијанство...се сомневам дека би ја читал...
Јас на тие години ја читав Гроф Монте Кристо...ја препорачувам на членот кој праша за препорака...нема да зажали...одлично дело...

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Седум дена за вечност од Марк Леви. Бог и ѓаволот се обложуваат и ги праќаат своите најдобри агенти на задачата. Оној кој ќе победи ќе раководи со светот цел милениум... Сепак агентите Лукас и Зофија се сретнуваат...

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
„Убиство во Ориент Експрес“ од Агата Кристи.
Интересно крими романче, со омилениот херој на Агата, Херкул Поаро, што се чита во еден здив.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Некако несоодветна тема на 16 години...жена-папа...рано-христијанство...се сомневам дека би ја читал...
Јас на тие години ја читав Гроф Монте Кристо...ја препорачувам на членот кој праша за препорака...нема да зажали...одлично дело...
Нема врска, напротив, стилот на писателката е многу читлив. Книгата е соодветна за шеснаесетгодишници како и за 40-годишници.

Брокер

Broker of the Year
Член од
25 јули 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
257
Во моментот ја читам Захир од Коелјо ми имаше уште таа останато и сега гледам колку сум пропуштил факт е дека постарите книги на коелјо се многу по квалитетни од новите. Можеби не е за секој така разликата во новите и старите книги е тоа што старите книги повеќе се психолошки а Захир е врв на тие психолошки романи од Пауло Коелјо

Ј

јовица11

Гостин
Kaко голем фан на серијата Gossip Girl, денес тркнав до ТРИ и си ја купив "Знаеш дека ме сакаш", од серијалот Озборувачка на американската посателка Сесили Фон Зигизер. Уште во автобус проголтав 20- тина страници, интересна е, ништо спектакуларно, но доволно задржжува внимание кога читаш за драги и веќе проучени ликови (во моментов оние од GG).

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Седум дена за вечност од Марк Леви. Бог и ѓаволот се обложуваат и ги праќаат своите најдобри агенти на задачата. Оној кој ќе победи ќе раководи со светот цел милениум... Сепак агентите Лукас и Зофија се сретнуваат...
Еј која книга, сум ја критикувала добар пола саат.
Ај да не почнувам.:smir:

Сепак, мислам ќе ја дочиташ до крај заради помислата шо би се десило на БИТНИОТ крај нели. Значи, добра фора ни напраил авторот: Иако е глупа книгата, све се врти околу тоа као ќе испадне на крај и затоа и успеваме да ја дочитаме. Пусто љубопитство.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Еј која книга, сум ја критикувала добар пола саат.
Ај да не почнувам.:smir:

Сепак, мислам ќе ја дочиташ до крај заради помислата шо би се десило на БИТНИОТ крај нели. Значи, добра фора ни напраил авторот: Иако е глупа книгата, све се врти околу тоа као ќе испадне на крај и затоа и успеваме да ја дочитаме. Пусто љубопитство.
Инаку ја завршив книгата и мене навистина ми се допадна, си најдов јас смисла и ми докажа една моја теорија, ама тоа веќе преминува во филозофија. :)
Книгата нема многу страни, доколку имаше повеќе ќе беше побогата со описи и слично, вака нема.
Сепак мене многу ми се свиѓа... :)
Прашање на вкус, сепак.:smir:

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Ја прочитав Вистински Верник пред некое време(од Никола Спаркс).Нова негова книга, дефинитивно ми се допадна:).Мислев дека ќе биде досадна заради насловот, но напротив се изненадив.Можеби беше монотона, но само на кратки моменти, има некои случки кои никогаш не би очекувала дека ќе се случат, а се на наредната страна:).Me likes it:).

Сега ја читам, Дневникот на Ана Франк.Штета што како на некои други не ми ја дале за лектира ниту во основно ниту во средно.Како и да е, едвај ја најдов, почнав со читање и засега е добра:).Со повеќе впечатоци-за неколку дена:).

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
„Убиство во Ориент Експрес“ од Агата Кристи.
Интересно крими романче, со омилениот херој на Агата, Херкул Поаро, што се чита во еден здив.
Еј, и ја фатив оваа да ја читам (=

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Записите од мртвиот дом - Достоевски

Член од
2 август 2008
Мислења
743
Поени од реакции
460
Пеперутка-Сашо Тасевски.Денес ја дочитав.Книгата ми остави голем впечаток иако многу мина ја критикуваат,се работи за вкус сепак секој чоек башка будала нели?
Патем книга од која што ме воодушевија повеќе реченици во неа,како личен дневник на курва... пишувана е на чист скопски сленг,има интересни мисли... нешта кои ги кажува типкава се случуваше да ме изнасмеат,многу работи запаметив добро,едноставно таа го дели нашето искуство со нас а ние со тоа стануваме побогати на некој начин затоа што луѓето многу добро освен од грешките,учиме еден од друг.Сашо Тасевски како реално да го насликал животот,секоја му чест.Му симнувам капа за книгава.

пробистипка

малечка
Член од
13 август 2008
Мислења
2.026
Поени од реакции
130
Во последно време сакав да се навртам малку на детска или тинејџерска книга и ја земав Сама од Горјан Петревски.Се изначудив на книгата, на скриените пораки и мисли.И по толку време книгата ме натера да плачам.Сто пати да ја читам верувам дека секогаш ке наогам нешто во нејзе длабоко скриено, а сепак е корисно да се знае.

Kajgana Shop

На врв Bottom