Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135
Sega poleka , poleka site raboti ke izleguvaat na videlina... ova od denes ne e nisto vo sporedba so ona sto treba da sleduva... samo da ne e malce zadocneta reakcijata :toe:
Задоцнета е доволно за ние сега да ја носиме етикетата ВТОРОЛИГАШИ. Се надевам дека брзо ќе ни биде исчистено името кое доста се извалка по овој скандал.

ZS_

Член од
26 јули 2008
Мислења
5.156
Поени од реакции
211
Еј супер сега би требало да ни ги вратат скудетата?Едното кое не е дадено никому мислам дека после ова дека нашите не местеле е сигурно НАШЕ а другото кое е дадено на интер ке ни биде вратено исто така или двете скудета беа одземени поради различни обвинениа во врска со местење па ке треба да се чека дали и во тоа сме невини...??!!! ПРАВДАТА ИЗЛЕЗЕ НА ВИДЕЛИНА.Сега ке можам на сите оние што ме дупеа за јувентус изминативе години да им го турам у уста...... :- :)......... и со гордост ке ге потврдам тоа што се мачев да им го објаснувам дека ЈУВЕНТУС Е НЕВИН.:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:
Човече кое јебено Калчополи, нели гледаш дека се работи за ослободување на Моџи од тој „трансфер“ скандал.

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Човече кое јебено Калчополи, нели гледаш дека се работи за ослободување на Моџи од тој „трансфер“ скандал.
One step at a time :wink:, ќе дојде и другото на дневен ред да се ревидира :smir:

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
Povrzano e so farsopoli... skandalot ne bese samo za mestenje natprevari tuku i za nepravilno vodenje na klubot (finansiski malverzacii , kupo-prodazba na igraci itn.)

Ama eve poleka se potvrduva toa sto go trubam jas podolgo vreme... nema ni 1000ti del od dokaz protiv Moggi... :smir:

Interesno e toa sto trebase samo mesec i pol za da se soberat dokazi protiv Moggi i Juventus i da se sprovedi "pravdata" na videlina , a odbranata dobi moznost da ja dokaze svojata nevinost eve veke posle 3 godini koga stetata e veke odamna napravena... SLUCAJNOST...

С

сашенко

Гостин
One step at a time :wink:, ќе дој
де и другото на дневен ред да се ревидира :smir:

Да во право си.И плус тоа зашто беше казнет Јувентус да оди во серија Б?Зашто рекоа дека Моџи местел.Сега кога излезе дека он не местел и тоа значи дека има докази дека дека тие снимки на кои тој договарал утакмици се местени.А тоа е точно бидејки тоа беше единствен доказ против него.А ако Моџи не местел така кој е другиот доказ дека јувентус местел утакмици?НЕМА :)... тоа беше најголемиот доказ-снимките.А штом е утрдено дека се фалц тогаш прашање на време е кога ке се реши целиот случај и кога ке ни ги вратат нашите трофеи.И ако излезе дека телеком италија со некого договориле да не наместат нас ЕБАТИ ОШТЕТАТА ШТО КЕ ЈА ДОБИЕМЕ...:wink: игравме во серија б, изгубивме врни играчи(ок барем пари земаме од нив) не посрамотија, 2 години без лига на шампиони, парите што можеме да добиеме за телевизиски права и у пм други работи што не следуваа ако не не казнеа.МНогу изгубивме од тоа и мислам дека имаме право и на оштета да бараме ако излезе дека сме наместени...

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
Полека се во свое време ќе си дојде, јас осетив уште од поодамна кога Блан и Џили постојано ја отвараа таа тема со калчополи дека нешто ќе излезе од тоа и еве излезе дека Моџи е чист, а ако Моџи е чист тогаш и Јувентус е чист или сега некој друг ќе најдат што местел :pos2::pos2::pos2:, него правиме договор за утре да се гледа Бордо-ЈУВЕ на кеј, сега за сега 4 сме сигурни, пишете сите што сте за за да можеме да се договориме. FINO ALLA FINE FORZA JUVENTUS

Пс : Stara dama, потписот со Моџи ти се исплатеше, и јас и ти дрвевме постојано дека не е крив човекот, никој не ни веруваше, еве сега и судски се докажа дека сме биле во право :wink:

Pinturicio

Forza Juventus !!!
Член од
22 септември 2007
Мислења
1.705
Поени од реакции
109
Полека се во свое време ќе си дојде, јас осетив уште од поодамна кога Блан и Џили постојано ја отвараа таа тема со калчополи дека нешто ќе излезе од тоа и еве излезе дека Моџи е чист, а ако Моџи е чист тогаш и Јувентус е чист или сега некој друг ќе најдат што местел :pos2::pos2::pos2:, него правиме договор за утре да се гледа Бордо-ЈУВЕ на кеј, сега за сега 4 сме сигурни, пишете сите што сте за за да можеме да се договориме. FINO ALLA FINE FORZA JUVENTUS

Пс : Stara dama, потписот со Моџи ти се исплатеше, и јас и ти дрвевме постојано дека не е крив човекот, никој не ни веруваше, еве сега и судски се докажа дека сме биле во право :wink:
Мене ме заболе дали Моџи бил во право или не. Гајле ми е дали ќе го осудат или не. Реалноста е дека Јуве отиде во втора лига ради него , и дека ни беа одземени две титули ради него. Така да неговата "невиност" за мене не значи ништо. Што добива Јувентус од тоа дека Моџи е невин ? Кога ќе ни ја вратат титулата од 2004/05 тогаш Јувентус нешто би добил од целата таа фарса.

Не ми треба Моџи назад , Јувентус сега е посимпатичен од времето на Моџи. Можеби не сме толку моќни но барем не сме толку "бледи" , има некаква живост во овој Јувентус. Со новиот стадион Јувентус ќе добие многу поголема посета од оној анемичен Деле Алпи од времето на тријадата.

Блан ми е доста интересен лик. Верувам во овој човек и очекувам добра иднина за Јуве.

• Ми се допаѓа
Reactions: Syn

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
Мене ме заболе дали Моџи бил во право или не. Гајле ми е дали ќе го осудат или не. Реалноста е дека Јуве отиде во втора лига ради него , и дека ни беа одземени две титули ради него. Така да неговата "невиност" за мене не значи ништо. Што добива Јувентус од тоа дека Моџи е невин ? Кога ќе ни ја вратат титулата од 2004/05 тогаш Јувентус нешто би добил од целата таа фарса.

Не ми треба Моџи назад , Јувентус сега е посимпатичен од времето на Моџи. Можеби не сме толку моќни но барем не сме толку "бледи" , има некаква живост во овој Јувентус. Со новиот стадион Јувентус ќе добие многу поголема посета од оној анемичен Деле Алпи од времето на тријадата.

Блан ми е доста интересен лик. Верувам во овој човек и очекувам добра иднина за Јуве.
Епа да многу факти кажуваш, сега испаѓа дека немало кој да застане зад Јувентус, симпатичен или не нема титули, нешто за што сите екипи играат, ајде не сакам пак да навлегувам во дискусии за минати работи, го напаѓаш Моџи а треба некој друг да напаѓаш :smir:

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
леле ова Шинтерџииве се комедија:haha: Топка неможеа 10 мин да чепнат цело полувреме :haha:Ама таму ги нема италијанските судии да досудат пенали за шинтер :haha:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
Епа да многу факти кажуваш, сега испаѓа дека немало кој да застане зад Јувентус, симпатичен или не нема титули, нешто за што сите екипи играат, ајде не сакам пак да навлегувам во дискусии за минати работи, го напаѓаш Моџи а треба некој друг да напаѓаш :smir:
Има три обвиненија за Моџи:

1.Местење на натпревари.
2.Незаконито финансиско работење.
3.Непочитување на трансфер правила.

Моџи во моментов ја доби битката само за третото обвинение, за второто обвинение сеуште не се има подигнато ниту постапката, а за првото обвинение Моџи е осуден на 5 годишна забрана за бавење со каква и да било функција поврзана со фудбал.За третото обвинение, против Моџи сведочеше Никола Аморузо кој го обвинуваше дека со закани го избркал од Јувентус, исто така и Зденек Земан излезе со обвиненија, но најверојатно тие не беа доволно веродостојни, и тоа резултираше со ослободување на обвинението.

Така да неговата "невиност" за мене не значи ништо. Што добива Јувентус од тоа дека Моџи е невин ? Кога ќе ни ја вратат титулата од 2004/05 тогаш Јувентус нешто би добил од целата таа фарса.

Токму така. Ако се вратат двете титули кои беа одземени од Јуве, тогаш Јуве има корист од тоа што Моџи доби ослободителна пресуда за третото обвинение.

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
Има три обвиненија за Моџи:

1.Местење на натпревари.
2.Незаконито финансиско работење.
3.Непочитување на трансфер правила.

Моџи во моментов ја доби битката само за третото обвинение, за второто обвинение сеуште не се има подигнато ниту постапката, а за првото обвинение Моџи е осуден на 5 годишна забрана за бавење со каква и да било функција поврзана со фудбал.За третото обвинение, против Моџи сведочеше Никола Аморузо кој го обвинуваше дека со закани го избркал од Јувентус, исто така и Зденек Земан излезе со обвиненија, но најверојатно тие не беа доволно веродостојни, и тоа резултираше со ослободување на обвинението.

Токму така. Ако се вратат двете титули кои беа одземени од Јуве, тогаш Јуве има корист од тоа што Моџи доби ослободителна пресуда за третото обвинение.
Абе секој си има свое мислење, чим 3 години се чекаше за да се покрене тоа прашање, многу политика има тука, ние можеме само да нагаѓаме сега, али факт е дека Јуве немаше апсолутно никаков грб во тој момент (всушност имаше, само ни еден не мрдна со прст што крајно ме револтира) и Морати и Берлускони се мафиози само што никој не уперува прст на нив, сигурен сум дека уште многу работи ќе бидат откриени, само џабе ќе е :toe:

Преес пишав, ајде уште еднаш да пишам, сите заинтересирани што сакаат да гледаме Бордо-Јуве заедно, нека пишат за да се договориме, ќе се собереме 10 души ваљда :wink:

Член од
25 јануари 2008
Мислења
1.839
Поени од реакции
68

Во овие четворица дали ме сметаш мене?? И Влатче мислам дека тој рече дека има кафич некој негов другар, па нека каже дали ќе може таму утре?

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
Во овие четворица дали ме сметаш мене?? И Влатче мислам дека тој рече дека има кафич некој негов другар, па нека каже дали ќе може таму утре?
Те сметам и тебе во овие не се секирај, него Влатче рече утре бил зафатен кафичот, има на кеј еден куп кафулиња таму ќе седнеме, само гледам нема некоја голема заинтересираност :toe:

Член од
25 јануари 2008
Мислења
1.839
Поени од реакции
68
Те сметам и тебе во овие не се секирај, него Влатче рече утре бил зафатен кафичот, има на кеј еден куп кафулиња таму ќе седнеме, само гледам нема некоја голема заинтересираност :toe:
Само треба да бидеме сигурни и дека Јувентус ќе го дадат таму кај што ќе идеме.

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
Ваљда до утре ќе има повеќе заинтересирани, ако се собереме накај десетина може да појдеме :wink:

Само треба да бидеме сигурни и дека Јувентус ќе го дадат таму кај што ќе идеме.
Па може да појдеме дента да се распрашаме, абе за место не е проблем, проблемот е да се собереме, ќе видиме до утре колку ќе дојдат :wink:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom