Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Ova ne e tocno... Marchisio bese potpolno spremen za nastap protiv Udinese, veke podolgo vreme odrabotuva celi treninzi , ama zavcera go napustil treningot odnenadez... se pretpostavuva deka e nekoja sitna povreda pa Ferrara ne saka da rizikuva so nego...
Jaс само пренесов што кажа Ферара, а дали е стварно спремен или не... :toe:

Pinturicio

Forza Juventus !!!
Член од
22 септември 2007
Мислења
1.705
Поени од реакции
109
Мајкон доби црвен картон и можеби нема да игра против нас затоа што беше директен црвен картон. Би требало да добие две утакмици суспензија , али некогаш се случува да играчот добие само една.

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Членовите од противничкиот фан клуб јадат бурек демек судијата е од Торино па затоа црвен доделил на Маикон.Патетики на кило ејјјј.Стариот комплекс неможат да го излечат значи,знаат дека ќе губат во Торино и сеа за тоа индиректно Росети ќе го обвинат.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Мајкон доби црвен картон и можеби нема да игра против нас затоа што беше директен црвен картон. Би требало да добие две утакмици суспензија , али некогаш се случува да играчот добие само една.
Па како шо се привилегирани Шинтер ништо чудно и ниедна да не добие или баш за Јувентус да му дозволат да игра.
Како и да е ние цела година сме со осакатен состав па не се плачиме. Тие само имаат услуга бидејќи Маикон незнаеше кај е против Недвед а годинава со триото тешко него ќе беше.

Член од
25 ноември 2008
Мислења
1.026
Поени од реакции
682
Мислам дека Амаури за директниот црвен картон доби 1 натпревар суспензија, или грешам?

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.927
Поени од реакции
44.994
Па како шо се привилегирани Шинтер ништо чудно и ниедна да не добие или баш за Јувентус да му дозволат да игра.
Како и да е ние цела година сме со осакатен состав па не се плачиме. Тие само имаат услуга бидејќи Маикон незнаеше кај е против Недвед а годинава со триото тешко него ќе беше.
Мело за иста ствар не беше ни санкциониран . :smir:
Ебате привилегиите .

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Мислам дека Амаури за директниот црвен картон доби 1 натпревар суспензија, или грешам?
Зависи "тежината" на делото за црвен картон.Искрено незнам колку доби,мислам дека еден натпревар суспензија.За тоа си се одговорни во Италијанската фудбалска федерација.

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
Ima disciplinska komisija koja odlucuva za toa... a Amauri dobi eden natprevar suspenzija zatoa sto crveniot karton bese pogresno dodelen , znaci nemase namera kaj Amauri... duri trebase i voopsto da ne dobie suspenzija(imase i takvi najavi) ama sepak go skinaa so eden natprevar. A za Maikon ne vidov zosto dobi crven karton pa ne mozam da komentiram dali bil zasluzen ili ne... ako e opravdano dodelen toa e minimum 2 natprevari kazna... :smir:

So se odnesuva do mene neka ne dobie voopsto suspenzija za posle da ne citam postovi od tipot ne igrase Snajder , ne igrase Maikon ne igrase ovoj ne igrase onoj pa zatoa pobedivte

Член од
25 јануари 2008
Мислења
1.839
Поени од реакции
68
што збориш бе каква слаба трехника :pos2::pos2::pos2: молинаро да не е е подобар хахаха.И јас самиот сум подобар од молинаро.Ако е вистина дека Реал ке го даде за 5 милиона тогаш касерес десен бек и овој во јануари да дојде ке биде лев и тоа е тоа не ни треба друго засилуање зимаа освен ако домингез не не изненади и да го земеме муфте.Тоа би бил навистина многу подобрен јувентус.ЈАС СУМ ЗА ОВИЕ ДВЕ ЗАСИЛУАЊА ЗИМАВА.:vozbud::vozbud:
Е браво алал да ти е, значи ако со овие бекови си задоволен не знам што да ти кажам тогаш, гледај го нашиот најголем ривал какви бекови има(особено оној десниот) и размисли си уште еднаш дали се добри Дренте и Касерес.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Ima disciplinska komisija koja odlucuva za toa... a Amauri dobi eden natprevar suspenzija zatoa sto crveniot karton bese pogresno dodelen , znaci nemase namera kaj Amauri... duri trebase i voopsto da ne dobie suspenzija(imase i takvi najavi) ama sepak go skinaa so eden natprevar. A za Maikon ne vidov zosto dobi crven karton pa ne mozam da komentiram dali bil zasluzen ili ne... ako e opravdano dodelen toa e minimum 2 natprevari kazna... :smir:

So se odnesuva do mene neka ne dobie voopsto suspenzija za posle da ne citam postovi od tipot ne igrase Snajder , ne igrase Maikon ne igrase ovoj ne igrase onoj pa zatoa pobedivte
Се сложвам за ова. И јас сакам да им се сите на располагање и да напрат каков сакаат тим па кога ги тепаме да не ги слушам тие муабети

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Значи ако те разбрав добро, ти мислиш дека за Јувентус е подобро да игра Маикон, отколку да не игра хаха.

Иначе би требало да игра, за пцуење не може да заработи повеќе од 1 натпревар, би било екстремно глупо. Исто би било глупо да се правдаме со составот ако некој не игра како Бонера кога не играше за Милан хаха

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Значи ако те разбрав добро, ти мислиш дека за Јувентус е подобро да игра Маикон, отколку да не игра хаха.

Иначе би требало да игра, за пцуење не може да заработи повеќе од 1 натпревар, би било екстремно глупо. Исто би било глупо да се правдаме со составот ако некој не игра како Бонера кога не играше за Милан хаха
2. (пократко е)Па обично секој на форумовсе правда е да не беше вака да беше онака и зато зборам имајте си го цел тим да не слушам такви муабети

1. Маикон - според многумина еден од најјаките бакој. Ок, зато и го напишав то нешто оти уште ј памтам утакмицата кога Недвед го праеше како мало дете. Според мене Маикон не е толку јак, ако можи да трча како коњ незначи дека е ептен добар, ене го и Молинаро исто трча па шо. Енивеј не ми е гајле дали игра Маикон или пак Барези стани од клупа битно ми е да не префрлате кога ќе изгубите.

3. Од кај го извајвте муабетот дека намерно добил црвен за да не игра.
- Ако добие црвен можи да добие суспензја само 1 меч (за ваква работа мнооогу веројатно, значи ќе игра)
- Росети (верувамтој судија беше ко зборате дека е од Торино) - е изразен навивач на ТОРИНО не на Јуве.
- Шо би му направил ти акоси судија и ти опцуе?
- Мело - а има некаде транскрипција шо рече Мело а шо рече Маикон? Секаде се расправаат со судиите па тие се толерантни ама зависи шо му зборат. Мислам вака можиме само да нагаѓаме.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.927
Поени од реакции
44.994
1. Маикон - според многумина еден од најјаките бакој. Ок, зато и го напишав то нешто оти уште ј памтам утакмицата кога Недвед го праеше како мало дете. Според мене Маикон не е толку јак, ако можи да трча како коњ незначи дека е ептен добар, ене го и Молинаро исто трча па шо. Енивеј не ми е гајле дали игра Маикон или пак Барези стани од клупа битно ми е да не префрлате кога ќе изгубите.
Kaко може да удирате на таков муабет за изговори кога ко прво, Маикон е бек( далеку е од алфа и омега у екипата ), ко второ, Занети е алтернатива и трето, лани без Маикон гостуваа во Торино . :toe:
Занети е подобар во дефанзива од Маикон, једино што ке недостасува се кросевите на бразилецот, ништо повеќе .
Оние под 18ка удираат на таков муабет, тој и тој не играше, бла бла, нема везе, и АКО изгубат не верувам да се бараат изговори, мањебитно, мечот ќе биде од огромно значење пред Се за Јуве доколку негативата до тогаш е 5 или повеќе бода, Интер поопуштено ке влезе у тој меч, пораз нема да е огромна трагедија, нерешено исто, победа ко дополнителен шлаг на торта и тоа е тоа .

Мело ако не се лажам, на судијата му рече го*но, нејсе тој момент, батали, и ја го спомнав али пак, 91ва минута, веќе решен натпревар, тотално непотребна и глупава реакција, Мело пцуеше али пцуеше у 1-1, афекти мафекти, таков беше тој натпревар со Џенова, напнат, ова више опуштена атмосфера, победа загарантирана, и за шо, за еден мочан аут ( и тоа на половина на Болоња ).

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
Nikoj ne znae sto mu rece Melo na sudijata... Materazzi samo utredenta izleze so izjava vo stilot na murinjo deka mu rekol "kuckin sin"(kolku da se krene prasina)... e sega ako lugeto veruvaat na zborovite na najpokvareniot igrac koj nekogas igral fudbal , togas ne znam...

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
2. (пократко е)Па обично секој на форумовсе правда е да не беше вака да беше онака и зато зборам имајте си го цел тим да не слушам такви муабети

3. Од кај го извајвте муабетот дека намерно добил црвен за да не игра.
- Ако добие црвен можи да добие суспензја само 1 меч (за ваква работа мнооогу веројатно, значи ќе игра)
- Росети (верувамтој судија беше ко зборате дека е од Торино) - е изразен навивач на ТОРИНО не на Јуве.
- Шо би му направил ти акоси судија и ти опцуе?
- Мело - а има некаде транскрипција шо рече Мело а шо рече Маикон? Секаде се расправаат со судиите па тие се толерантни ама зависи шо му зборат. Мислам вака можиме само да нагаѓаме.
Е ај по твојот редослед:

2. Се согласувам, и јас сум секогаш за најјаки состави за да нема вака било онака било.

1. Немој сега Маикон и Молинаро во ист кош жити се :pos2:. Добро, разбирам ја дека не пратиш толку Интер како игра како ни јас Јувентус што не го пратам, ама колку и да го фалев Маикон, неговиот придонес лани не го видов јасно дури не спуштив една монтажа со сите голови од лани од Скај Спорт. Човекот во пола акции за гол го има. Левата страна ни е безопасна зошто немаме играч како Маикон таму. А од десната страна често зависи резултатот: ако е Маикон во елемент, тогаш сме незадржливи таму. Забележуваш дека цело време зборувам за офанзивните карактеристики на маикон. Кога би требало десно некој да игра само одбрана, тука би играл Занети пред Маикон.

3. Зошто прашуваш во множина: вие вака и вака... Ние немаме заеднички изграден став хаха. Дакле, ја мислам дека го заслужи картонот. Најди некој што не мисли така и со него дискутирајте. Јас сум „од твоја“ по оваа точка :smir:

P.S. Кога сме кај Мело, ќе кажам пак, макар што мислам дека тогаш дискутиравме за ова: кога Дејан Станковиќ или Илчо Наумовски ќе кажат „У ПИЧКУ МАТЕР“ а камерата ќе ги фати, вие разбирате што кажале или „Ни сте из одавде?“

Кој зборува Италијански знае што кажал Мело, само никој не го изјави тоа јавно освен Матераци.

Тоа не значи дека картонот што го доби Маикон не е заслужен зошто Мело не добил. Различни судии, различен критериум и тоа е...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom