Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
Сабајле читав во Спорт Прес, и пацини не сака да игра Амаури за Италија, не дека му бил конкурент туку дека немал ништо Италијанско, ама мислам дека конкуренцијата го плаши не другото. Иначе што му се мешаат фудбалерите на Липе не ми е јасно тој знае најдобро кој да повика и кој би му одговарал на неговата игра а тие што зборуваат подобро би било да земат да работат ако сакат да одат во ЈАР догодина а помалку да зборуваат:toe:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
Сабајле читав во Спорт Прес, и пацини не сака да игра Амаури за Италија, не дека му бил конкурент туку дека немал ништо Италијанско, ама мислам дека конкуренцијата го плаши не другото. Иначе што му се мешаат фудбалерите на Липе не ми е јасно тој знае најдобро кој да повика и кој би му одговарал на неговата игра а тие што зборуваат подобро би било да земат да работат ако сакат да одат во ЈАР догодина а помалку да зборуваат:toe:
Пацини е тешко да фати место покрај Џилардињо, Роси и Јакинта, ако се додаде уште Амаури, тогаш за Пацини ќе биде невозможно да фати место со таква конкуренција, и токму поради тоа тој ја има дадено таа изјава.

Според сите правила и регулативи на ФИФА, Амаури може да игра за Италија после добивањето на Италијански пасош, а дали Амаури ќе биде повикан или не, сепак тоа е работа на Марчело Липи, а не на Пацини.

Агентот на Џовинко изјави дека Џовинко останува во Јуве, и изјави дека на Џио иднината му е во Јувентус, и изјави дека нема да се пресели во Ливерпул. линк

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Нормално дека Џио останува со нас. Самиот факт што е миленик на навивачите и тоа што е bianconero од пелени требда да значи BACK OFF за другите клубови.

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
Според Тутомеркатовеб, загреани сме за Ледесма. Според нив, Чиро бил заинтересиран да го доведе во своите редови уште во јануари, а со оглед на тоа што има проблеми меѓу него и Лацио, како што сите знаеме, мислам дека не би било многу тешко да се договори трансферот (иако во артиклов на гоал стои дека би било тешко да се договори трансферов, не знам зашо :)).

Мислам дека не ни е потребен Ледесма во моментов, единствено што ни треба зимава е еден солиден десен бек и по можност Иаго да го вратиме назад од Бари, со оглед на тоа што нема ниедна утакмица за нив, а кај нас би бил корисен во ситуација кога Каморанези би бил отсутен во 4-2-3-1 формација.

С

сашенко

Гостин
Не бе каков ледсема.Тоа е чиста измислица од новинарите.Нема шанси јуве да се интересира за него во овој момент кога ни требаат други играчи.Нас ни треба дефанзиец некој.Како што читав раноча изјавил дека му е рано за во Јувентус зашто треба уште да се докажува а дали се интересираат јуве за сања во јануарскиот преоден рок незнам.Се надевам некој добар бек ке дојде.:vozbud:

Диего: Имав понуди од Англија, но фан сум на Јуве од дете:

Играњето за Јувентус беше мојот детски сон. Фан сум на Бјанконерите уште како младо момче, пред да ја започнам мојата професионална кариеа.”

Сакам да победувам што е можно повеќе. Дојдов тука за да победувам и се надевам дека ќе можам да помогнам Старата Дама да стави некој трофеј повеќе во својата колекција.”

“Убеден сум дека тока ќе можам да го играм фудбалот што го сакам.”

http://www.24fudbal.com.mk/Default.aspx?news=91101170-ccf0-4881-bf02-32aff297cb80&ln=3&typeBack=%D0%9F%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B8%20%D0%92%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
Киелини изјави дека се пронашол во централно-дефанзивната позиција, и изјави дека секогаш таа позиција му била омилена и секогаш мислел дека најмногу може да придонесе на таа позиција. Изјави дека ако Дешамп не го ставел како цен.дефанзивец, би можело да се одлучи да замине од Јуве бидејќи не сакал да игра како бек. линк

Moжната формација за натпреварот против Удинезе.

Juventus (4-2-3-1): Buffon; Caceres, Cannavaro, Chiellini, Grosso; Melo, Sissoko; Camoranesi, Diego, Del Piero; Trezeguet. A disposizione: Manninger, Legrottaglie, Grygera, De Ceglie, Marchisio, Giovinco, Amauri. All.: Ferrara
Squalificati: nessuno
Indisponibili: Iaquinta, Salihamidzic, Zebina.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
Нестор Сивори се наоѓа во Торино, и се претпоставува дека веќе се започнати преговорите со Јуве за Алехандро Домингез кој во Јануари му завршува договорот со Рубин Казан, и во Јуве би допатувал како слободен играч, а Нестор Сивори му е негов агент. линк

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Според Тутомеркатовеб, загреани сме за Ледесма. Според нив, Чиро бил заинтересиран да го доведе во своите редови уште во јануари, а со оглед на тоа што има проблеми меѓу него и Лацио, како што сите знаеме, мислам дека не би било многу тешко да се договори трансферот (иако во артиклов на гоал стои дека би било тешко да се договори трансферов, не знам зашо :)).

Мислам дека не ни е потребен Ледесма во моментов, единствено што ни треба зимава е еден солиден десен бек и по можност Иаго да го вратиме назад од Бари, со оглед на тоа што нема ниедна утакмица за нив, а кај нас би бил корисен во ситуација кога Каморанези би бил отсутен во 4-2-3-1 формација.
Се согласувам дека не ни е потребен НО:

1. Тиаго и Поулсен се прилично несигурни и скапи како за резерви па има добри шанси да се шитнат.
2. Ледесма кај и да оди ќе оди беспари.
3. Ледесма има играно во италија (добро според менее просечен)
4. Ми мириса на некаква зделка.

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
Нестор Сивори се наоѓа во Торино, и се претпоставува дека веќе се започнати преговорите со Јуве за Алехандро Домингез кој во Јануари му завршува договорот со Рубин Казан, и во Јуве би допатувал како слободен играч, а Нестор Сивори му е негов агент. линк
Ако дојде за без пари а мислам дека ќе дојде, зш нема играч кој не би сакал да игра за Јуве ќе биде одлично засилување, до сега сите утакмици што сум ги гледал со него игра маестрално, игра доста константно и секогаш претставува закана за противникот, Зенит ако не се лажам плати 30 милиони евра за овој играч, има 28 години и мислам дека треба да се ангажира, има брзина, шут, техника, дриблинзи ма све има дечкото :toe:

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Ако дојде за без пари а мислам дека ќе дојде, зш нема играч кој не би сакал да игра за Јуве ќе биде одлично засилување, до сега сите утакмици што сум ги гледал со него игра маестрално, игра доста константно и секогаш претставува закана за противникот, Зенит ако не се лажам плати 30 милиони евра за овој играч, има 28 години и мислам дека треба да се ангажира, има брзина, шут, техника, дриблинзи ма све има дечкото :toe:
1. Зенит плати за друг 30М и то од ЦСКА да го земи овај е мислам друг.
2. Ако збораме за земање на играч за безпари во игра е и Чамак од Бордо шо мислам дека би бил поповолна алтернатива со оглед дека е далеку помлад, а овај Домингез и досега не ми се наметнал како нешто којзнај шо.

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
1. Зенит плати за друг 30М и то од ЦСКА да го земи овај е мислам друг.
2. Ако збораме за земање на играч за безпари во игра е и Чамак од Бордо шо мислам дека би бил поповолна алтернатива со оглед дека е далеку помлад, а овај Домингез и досега не ми се наметнал како нешто којзнај шо.
За него платија 30 милиони сигурен сум, без разлика што е 28 години, измислен е за Чамак, само сети се што правеше против Баерн кога играше за Зенит, ако не се лажам тогаш го скршија Баерн со 4-0 а овој имаше 2 асистенции, Чамак е многу далеку од него :toe:

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
За него платија 30 милиони сигурен сум, без разлика што е 28 години, измислен е за Чамак, само сети се што правеше против Баерн кога играше за Зенит, ако не се лажам тогаш го скршија Баерн со 4-0 а овој имаше 2 асистенции, Чамак е многу далеку од него :toe:
Ок сори моја грешка тој бил. Мислев дека е уште во Зенит.
Го имам гледано неколку пати во Зенит и солидно изигра. Само често читам дека нашите креваат прашина околу Џеко и Чамак (претпоставувам ги ставаат во ист кош) а Чамак би го земале за без пари и ми мириса дека тој е тој шо би дошол.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom