За евентуална замена за Трезеге, мислам дека најидеално решение е Чамак од Бордо, за кого веќе подолго време го поврзуваат со Јуве и Арсенал. Играч на кого му завршува договорот во Бордо, сеуште нема никакви најави дека ќе го продолжува, и Јуве би го добил без оштета, единствено ќе треба да се разговара со него за висината на платата која би ја добивал во Јуве, и убеден сум дека во никој случај Арсенал нема да му понуди повеќе пари за плата од Јувентус, знаејќи ја политиката на платите во Арсенал. Но, доколку Чамак не го продолжи договорот со Бордо, мислам дека нема само Јуве и Арсенал да бидат заинтересирани, туку ќе има доста повеќе клубови кои ќе покажат заинтересираност, и затоа треба да се постапи многу брзо, зошто се работи за одличен напаѓач.
И јас сум за Чамак искрено, за беспари нема да најдеме друг толку квалитетен играч, кој допрва ќе го достигне максимумот. Ќе имаме конкуренција за негов потпис, тоа е сигурно, но доколку брзо се изреагира, може да се обезбеди неговиот потпис за на лето. Добро би било уште во почетокот на 2010 година, Секо и компанија да го договорат трансферов, како што беше случај и со Мелберг пред некоја година. Не треба многу да се чека во ваква ситуација кога е во прашање играч како Чамак.
Можда за управата и да не е клучен фактор но за навивачите и те како е клучен, лично јас не би сакал никогаш да го видам во дрес на Јуве а да знам дека во срцето му е друг тим, Диего сам си има кажано дека уште на 14 години сакал да дојде во Јуве, и еве и други нудеа пари за него но тој бираше со срцето а не со главата, така да ти остај го Џила, има различен тип на играчи, некој што ги интересираат само парите, некој да си го исполнат сонот
Види, Џила го споменав онака, прв ми падна на памет.
Како што знаеме, летоска на големо се шпекулираше дека Џеко е близу до Милан, но ништо не испадна. Сега, можеби оваа изјава е и со цел да ја привлече управата на Милан кон неговиот потпис. И Амаури пред да дојде кај нас, излегуваше со различни изјави. Прво го поврзаа со нас, и рече дека сонува да игра во Јуве. Потоа излезе и шпекулација дека Милан е најзагреан за него, и тој рече дека би бил среќен да игра со Роналдињо и Пато... Нормална е ваква реакција. Не мора да значи дека навивал за Милан или Јуве доколку излегол со вакви изјави.
На крај краева, па и доколку е симпатизер на Милан, нема он да ги чека Милан да испратат понуда за него. И биди сигурен дека доколку дојде во Јуве, ќе прерасне во јувентино. :точно: