Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
Tuttomercato vika deka Juventus seriozno razmisluva za doveduvanje na Dzeko kako zamena za Amauri koj ne gi zadovolil ocekuvanjata na upravata...

Isto taka se napomenuva deka Milan ke bide konkurencija , no Juventus e vo prednost bidejki e finansiski pomoken...
Џеко во своето интервју за фифа.ком изјави дека е навивач на Милан и дека сака да го облече нивниот дрес во иднина.

Веста потекна од Тутоспорт, и никаде не пишува дека Амаури не ги исполнил очекувањата на Управата, туку „ако“ се случи во иднина Амаури да замине во Милан, тогаш Џеко ќе биде негова замена. Toa се само шпекулации.

Амаури летото изјави дека сака да ја заврши кариерата во Јуве, а Управата на Јуве и Чиро со ништо немаат покажано дека не се задоволни од Амаури.

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
Џеко во своето интервју за фифа.ком изјави дека е навивач на Милан и дека сака да го облече нивниот дрес во иднина.

Веста потекна од Тутоспорт, и никаде не пишува дека Амаури не ги исполнил очекувањата на Управата, туку „ако“ се случи во иднина Амаури да замине во Милан, тогаш Џеко ќе биде негова замена. Toa се само шпекулации.

Амаури летото изјави дека сака да ја заврши кариерата во Јуве, а Управата на Јуве и Чиро со ништо немаат покажано дека не се задоволни од Амаури.
Na Tuttomermcato procitaj, pisuva podetalno...

A Tocno e toa za Dzeko deka e navivac na Milan ama toa ne mora da bide presudno... Milan veke ima dovolno napagaci (Huntelar , Pato , Borielo i onaj dzuptinon sea so go zedoa) a i znaejki ja nivnata finansiska sostojba teskko deka ke dadat 25-30 milioni za Dzeko...

Dodeka ako pristigne vo Juventus znaci deka eden napagac mora da si zamine... Fakt e deka Amauri dosega ne gi opravda parite so bea vlozeni vo nego(doduse mene mi se sviga kako napagac i bi sakal da ostane) , a Trezeguet na pocetok na sezonata izjavuvase deka mozno da go napusti Juventus duri i na zima pa potoa se premisli... sakam da kazam deka ako se izbira pomegu Amauri i Trezege , Amauri ke bide zrtvuvan zatoa sto znaeme koj e Trezege i so ima napraveno za klubot , a i na Amauri seuste moze da se zaraboti dobra para (15 milioni minimum) so sto bi se pokrile do negde trosocite od kupuvanjeto na Dzeko

Pinturicio

Forza Juventus !!!
Член од
22 септември 2007
Мислења
1.705
Поени од реакции
109
Амаури треба да остане во Јуве. Како прво затоа што е подобар играч од Џеко , а како второ ради тоа што човекот секогаш игра со срце и се гледа дека си го сака клубот , го дава максимумот. Амаури е комплетен напаѓач , беше во криза од која излезе и сега само треба да се пушти да игра , без проблем ќе ги полни противничките мрежи.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
Na Tuttomermcato procitaj, pisuva podetalno...

A Tocno e toa za Dzeko deka e navivac na Milan ama toa ne mora da bide presudno... Milan veke ima dovolno napagaci (Huntelar , Pato , Borielo i onaj dzuptinon sea so go zedoa) a i znaejki ja nivnata finansiska sostojba teskko deka ke dadat 25-30 milioni za Dzeko...

Dodeka ako pristigne vo Juventus znaci deka eden napagac mora da si zamine... Fakt e deka Amauri dosega ne gi opravda parite so bea vlozeni vo nego(doduse mene mi se sviga kako napagac i bi sakal da ostane) , a Trezeguet na pocetok na sezonata izjavuvase deka mozno da go napusti Juventus duri i na zima pa potoa se premisli... sakam da kazam deka ako se izbira pomegu Amauri i Trezege , Amauri ke bide zrtvuvan zatoa sto znaeme koj e Trezege i so ima napraveno za klubot , a i na Amauri seuste moze da se zaraboti dobra para (15 milioni minimum) so sto bi se pokrile do negde trosocite od kupuvanjeto na Dzeko
Па според ТутоМеркато, Јуве ако го продава Амаури, за него ќе бара 40 милиони со оглед дека има уште 3 години договор, а 40 милиони е сума што нема шанса да ја плати никој клуб, а поготово Милан.

Трезеге има направено многу за клубот, тукушто го достигна Омар Сивори на листата на стрелци на клубот, но факт е дека сега ќе беше продаден ако се сложеше на тоа во летото. Трезеге беше искористен во понудата на Јуве за Џузепе Роси (Трезеге + 15мил), и факт е дека Трезеге тогаш не се сложи со тоа. Во летото стигна понуда за Трезеге од Милан, која беше одбиена од самиот Трезеге. Подоцна излезе со свое интервју и Моџи кој изјави дека Управата згрешила што не го продала Трезеге. Агентот на Трезеге имаше изјава дека Јуве планира да го продаде Трезеге и дека го нуди на Виљареал, и дека Трезе од преголема почит кон Јуве никогаш нема да се сложи да премине во Милан.

Џеко ако изјавува дека е навивач на Милан нека оди во Милан.

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
Juve go kupi Amauri za 23 milioni... taka da 30 godisen igrac koj i ne se pokaza tolku vo prethodniot klub na glava da zastanes nema da go prodades za 40 milioni... ako stigne napagac(Dzeko) i ako Amauri bide zrtvuvan na negova smetka , ke bide za 15-20 milioni nisto poveke... A toa uste kolku godini mu ostanale od dogovorot nema nikakva vrska. I Aguero ima klauzula od preku 100 milioni evra pa ako go napusti Atletiko ke bide ne za poveke od 50...

A inace ova so spomna deka Trezege bil iskoristen vo ponuda za Rossi ne e tocno... Juventus nikogas ne isprati ponuda za Rossi , toa bea samo spekulacii obicni na koi se javi i agentot na Trezege i rece deka ne dobil nikakva informacija od upravata na Juve za toa ili deka Juventus planira da go prodade igracot , no dokolku se resat Blanc i Secco na toj cekor so vnimanie ke ja razgledaat ponudata(pred se mislejki dali Villareal ke moze da gi ispolni baranjata na Trezege)...

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
Juve go kupi Amauri za 23 milioni... taka da 30 godisen igrac koj i ne se pokaza tolku vo prethodniot klub na glava da zastanes nema da go prodades za 40 milioni... ako stigne napagac(Dzeko) i ako Amauri bide zrtvuvan na negova smetka , ke bide za 15-20 milioni nisto poveke... A toa uste kolku godini mu ostanale od dogovorot nema nikakva vrska. I Aguero ima klauzula od preku 100 milioni evra pa ako go napusti Atletiko ke bide ne za poveke od 50...
Знам дека 40 милиони е голема сума, но ТутоМеркато ја наведува само таа сума која ќе го натера Јуве да се замисли да се откаже од услугите на Амаури. Ако Управата на Јуве се одлучи да ангажира напаѓач јас мислам дека Трезеге ќе биди тој што ќе го напушти клубот, а не Амаури.

A inace ova so spomna deka Trezege bil iskoristen vo ponuda za Rossi ne e tocno... Juventus nikogas ne isprati ponuda za Rossi , toa bea samo spekulacii obicni na koi se javi i agentot na Trezege i rece deka ne dobil nikakva informacija od upravata na Juve za toa ili deka Juventus planira da go prodade igracot , no dokolku se resat Blanc i Secco na toj cekor so vnimanie ke ja razgledaat ponudata(pred se mislejki dali Villareal ke moze da gi ispolni baranjata na Trezege)...
Излезе слика во Шпанскиот весник `Marca` на Секо пред преставништвото на Виљареал, и мислам дека не беа само обични шпекулации. Пречка беше што Виљареал бараше преку 30 милиони за Џузепе Роси која Јуве не беа подготвени да ја платат. Тоа беше на истото патување на Секо во Шпанија кога се распрашуваше за услугите на Диара од Реал Мадрид.

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
Излезе слика во Шпанскиот весник `Marca` на Секо пред преставништвото на Виљареал, и мислам дека не беа само обични шпекулации. Пречка беше што Виљареал бараше преку 30 милиони за Џузепе Роси која Јуве не беа подготвени да ја платат. Тоа беше на истото патување на Секо во Шпанија кога се распрашуваше за услугите на Диара од Реал Мадрид.
Mozda imase pregovori ama konkretna ponuda nemase. A Secco bese vo Spanija pred se za da go dogvori transferot na Caceres pa Marca i ostanative pecati mozda dodadoa uste nekoja prikazna za da im se prodavaat vesnicite... A pretsedatelot na Villareal izjavi deka go procenuvaat Rossi na 25 milioni evra za pomala suma od taa nema da se otkazat od nego... A takva ponuda za Rossi ne pristigna , znaci toa ostana samo na spekulacija...

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Абе не се палете одма бе тајм аут малце зашто верувате во се што ќе прочитате?Па мора некако весниците да им се шиткаат !!!

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
Абе не се палете одма бе тајм аут малце зашто верувате во се што ќе прочитате?Па мора некако весниците да им се шиткаат !!!
Токму така. Сега има двонеделна пауза поради Репрезентативните обврски, а медиумите мора да се продаваат така да ќе има секакви шпекулации.:toe:

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
Pa ne se palime , muabetime ko normalni luge , so ke praime ovie 2 nedeli ako ne toa :)

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
Џеко ако изјавува дека е навивач на Милан нека оди во Милан.
Во никој случај ова не би било клучен фактор. Многу други играчи кои велеле дека се навивачи на еден клуб, завршувале токму во ривалскиот. Нема врска тоа што Џеко изјавил дека Милан му е омилен тим, и на Џила Јуве му е омилен, па си замина во Милан. Се е до тоа кој ќе понуди прв солидна понуда и за него и за Волвзбург. Милан во моментов имаат доволно напаѓачи, и не гледам причина да го додадат тука и Џеко. И ние не сме поарни, но на големо се зборува дека Трезеге на лето ќе си оди, така да, Џеко во тој случај би бил повеќе од добро решение за негова замена.

Покрај Џеко, денеска излегоа шпекулации дека сме загреани и за Кислинг, напаѓач од Леверкузен за кој се интересира и Арсенал. Има 24 години, еднаш го имам гледано, и добар впечаток ми остави, има талент несомнено. Сезонава разара у Бундеслига, 8 гола има дадено за 12 кола. Го нарекуваат новиот Руди Фелер... :палец:

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
Како прво, навивач на Милан не сакам никогаш да заигра за Јуве, како второ Амаури е многу подобар и покомплетен напаѓач од Џеко, Германското е многу послабо од Француското во меоментов а камоли па со калчото,и Ристич даваше по 30 гола во Мак лигата, и како трето чим толку сака да иде у Милан патот му е отворен, само никој за него не плаќа 30 милиони, барем он тоа добро го знае, јас не го гледам во дресот на Јуве, едноставно шинтераш и миланез не можам да ги замислам во ЈУВЕ :toe:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
Во никој случај ова не би било клучен фактор. Многу други играчи кои велеле дека се навивачи на еден клуб, завршувале токму во ривалскиот. Нема врска тоа што Џеко изјавил дека Милан му е омилен тим, и на Џила Јуве му е омилен, па си замина во Милан. Се е до тоа кој ќе понуди прв солидна понуда и за него и за Волвзбург. Милан во моментов имаат доволно напаѓачи, и не гледам причина да го додадат тука и Џеко. И ние не сме поарни, но на големо се зборува дека Трезеге на лето ќе си оди, така да, Џеко во тој случај би бил повеќе од добро решение за негова замена.
За евентуална замена за Трезеге, мислам дека најидеално решение е Чамак од Бордо, за кого веќе подолго време го поврзуваат со Јуве и Арсенал. Играч на кого му завршува договорот во Бордо, сеуште нема никакви најави дека ќе го продолжува, и Јуве би го добил без оштета, единствено ќе треба да се разговара со него за висината на платата која би ја добивал во Јуве, и убеден сум дека во никој случај Арсенал нема да му понуди повеќе пари за плата од Јувентус, знаејќи ја политиката на платите во Арсенал. Но, доколку Чамак не го продолжи договорот со Бордо, мислам дека нема само Јуве и Арсенал да бидат заинтересирани, туку ќе има доста повеќе клубови кои ќе покажат заинтересираност, и затоа треба да се постапи многу брзо, зошто се работи за одличен напаѓач.

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212

Покрај Џеко, денеска излегоа шпекулации дека сме загреани и за Кислинг, напаѓач од Леверкузен за кој се интересира и Арсенал. Има 24 години, еднаш го имам гледано, и добар впечаток ми остави, има талент несомнено. Сезонава разара у Бундеслига, 8 гола има дадено за 12 кола. Го нарекуваат новиот Руди Фелер... :палец:
Можда за управата и да не е клучен фактор но за навивачите и те како е клучен, лично јас не би сакал никогаш да го видам во дрес на Јуве а да знам дека во срцето му е друг тим, Диего сам си има кажано дека уште на 14 години сакал да дојде во Јуве, и еве и други нудеа пари за него но тој бираше со срцето а не со главата, така да ти остај го Џила, има различен тип на играчи, некој што ги интересираат само парите, некој да си го исполнат сонот :toe:

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
Koga veke zboruvame za zamena za Trezege jas Chamakh nikogas ne bi go dovel. Kako prvo ne e klasicen napagac i gi nema golgeterskite karakteristiki na Trez(znaci pred se bi rekol deka e krilen napagac koj moze da igra i vo vrvot na napadot) i kako vtoro mislam deka e precenet igrac... a na Juve ne mu treba igrac od negov tip...

Ako jas se prasuvam prv izbor bi mi bil Gignac... strasen napagac , najdobar strelec vo Francusko minatata sezona , Ferguson celo leto pritiskase za nego no Touluse ne go pusti(imase i spekulacii deka Juve e zainteresiran za nego)... Mislam deka ovoj bi bil idealna zamena za Trezege + e Francuzin , a poznato e deka francuzite otsekogas dobro pominuvale vo Juve... :smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom