Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
Доколку не е 100% спремен Себа, најдобро би било Де Чеље да стартува... Немаме моментално некој друг подобро да ја пополни таа позиција одколку Де Чеље. Ајде, барем зденката нема да го гледаме, еве му уште една прилика на Касерес да си обезбеди првотимски статус за остатокот од сезоната... :палец:
Пример колку зденката е слаб и глуп играч ти е самиот Касерес, на дечково природна позиција му е централен дефанзивец а не бек, дури и како бек е подобар од зденката, па од тука натаму сами сватете колку зденката е јак, тој не е за во месина а не па за во ЈУВЕ.

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
Пример колку зденката е слаб и глуп играч ти е самиот Касерес, на дечково природна позиција му е централен дефанзивец а не бек, дури и како бек е подобар од зденката, па од тука натаму сами сватете колку зденката е јак, тој не е за во месина а не па за во ЈУВЕ.
Caceres e doveden vo Juventus za da igra desen bek , taka da nema vrska to so mu e prirodna pozicija stoper... a i za Barcelona toa malku so go igrase go igrase kako bek i za reprezentacija skoro sekogas igra bek(lev)...

Inace mene ne me impresionira nesto posebno , pozadi e tenok ko zilet... definitivno na Juve mu treba nekoj pokvaliteten desen bek a ne da se krpime so otpadoci ko Caceres i Grygera...

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
Caceres e doveden vo Juventus za da igra desen bek , taka da nema vrska to so mu e prirodna pozicija stoper... a i za Barcelona toa malku so go igrase go igrase kako bek i za reprezentacija skoro sekogas igra bek(lev)...

Inace mene ne me impresionira nesto posebno , pozadi e tenok ko zilet... definitivno na Juve mu treba nekoj pokvaliteten desen bek a ne da se krpime so otpadoci ko Caceres i Grygera...
Касерес е доведен како џокер во одбраната, кај треба, таму да игра. Претежно десен и централен бек, од причина што леви имаме одвишок (Гросо, ДЧ, Молинаро...). Нешто што беше Мелберг лани.

Досега не беше нешто посебно, но има потенцијал да прерасне во супер играч. Има брзина, агресивност, знае во точно време да интервенира, но во дуел е послаб. Плус тоа, во дефанзива често трча како мува без глава... Тоа му се примарни маани.

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
Касерес е доведен како џокер во одбраната, кај треба, таму да игра. Претежно десен и централен бек, од причина што леви имаме одвишок (Гросо, ДЧ, Молинаро...). Нешто што беше Мелберг лани.

Досега не беше нешто посебно, но има потенцијал да прерасне во супер играч. Има брзина, агресивност, знае во точно време да интервенира, но во дуел е послаб. Плус тоа, во дефанзива често трча како мува без глава... Тоа му се примарни маани.
И како мува без глава пак е подобар од зденката, инаку за Уругвај сум го гледал игра многу јако, уште е млад но сметам дека Јуве треба да го откупи неговиот договор, полека но сигурно ќе прерасне во светска класа, не за џабе Барса фрли околу 17 милиони евра за него :toe:

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
И како мува без глава пак е подобар од зденката, инаку за Уругвај сум го гледал игра многу јако, уште е млад но сметам дека Јуве треба да го откупи неговиот договор, полека но сигурно ќе прерасне во светска класа, не за џабе Барса фрли околу 17 милиони евра за него :toe:
Исто и јас имам големо очекување од дечково. Може има уште многу работи да учи, ама има нешто ретко кај него, нешто вродено - воинствена игра и беспрекорен тајминг!

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.995
Поени од реакции
5.610
Се сложувам со тебе. Касерас има огромен потенцијал, само му фали континуитет. Во секој случај, Мартин е подобра опција од Григера, изигра одлично против Макаби и мислам дека заслужува да игра како стартер против Аталанта.

Oдлично се снаоѓа против брзи напаѓачи (пр. Миколи и Ди Натале) и мислам дека може да се искористи многу добро. Во Уругвајската репрезентација игра константно и сосема одлично, и најчесто игра како лев бек.

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
Се сложувам со тебе. Касерас има огромен потенцијал, само му фали континуитет. Во секој случај, Мартин е подобра опција од Григера, изигра одлично против Макаби и мислам дека заслужува да игра како стартер против Аталанта.

Oдлично се снаоѓа против брзи напаѓачи (пр. Миколи и Ди Натале) и мислам дека може да се искористи многу добро. Во Уругвајската репрезентација игра константно и сосема одлично, и најчесто игра како лев бек.
Примарно игра како централен, а во зависност од нападите се префрла и како лев бек, ма све може да игра човекот, универзалец е, може Чиро да го проба како напаѓач после волејот со Лацио не би ме зачудило :zver:

Хакет Мен

Juventus Till I Die
Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.227
Поени од реакции
3.414
Вечерва ќе биде малку тешко ама јас верувам дека можеме да оствариме победа над Аталанта :) Со добра игра во средината и без киксови во одбраната си одиме со 3-те бода од Бергамо .. FORZA JUVENTUS !!

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.995
Поени од реакции
5.610
  • 1
    Buffon Gianluigi
  • 2
    Caceres Martin
  • 5
    Cannavaro Fabio
  • 3
    Chiellini Giorgio
  • 6
    Grosso Fabio
  • 4
    Melo Felipe
  • 18
    Poulsen Christian
  • 16
    Camoranesi Mauro German
  • 28
    Diego
  • 20
    Giovinco Sebastian
  • 17
    Trezeguet David
Oфицијалниот состав против Аталанта. Џовинко сепак ќе биде стартер.

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
  • 1
    Buffon Gianluigi
  • 2
    Caceres Martin
  • 5
    Cannavaro Fabio
  • 3
    Chiellini Giorgio
  • 6
    Grosso Fabio
  • 4
    Melo Felipe
  • 18
    Poulsen Christian
  • 16
    Camoranesi Mauro German
  • 28
    Diego
  • 20
    Giovinco Sebastian
  • 17
    Trezeguet David
Најдобрите 11 што моментално можеше да ги извадиме на терен. Џио и Касерес стартери. :палец:

Ајде со среќа, па да победиме денеска...

С

сашенко

Гостин
Фала богу... 1 грижа помалку :)

И една шанса повеќе.(за касерес)

Мислам дека ке биде добро да го купиме касерес летово од барса, има шанси да напредува многу во јувентус и многу кејф ми праи тој чоек.СТВ би сакал да го гледам во јуве и во наредните години.Се надеам дека ве4ерва ке ми покаже дека не грешам за него.:tv: вечер 0-2 мое предидување.

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
  • 1
    Buffon Gianluigi
  • 2
    Caceres Martin
  • 5
    Cannavaro Fabio
  • 3
    Chiellini Giorgio
  • 6
    Grosso Fabio
  • 4
    Melo Felipe
  • 18
    Poulsen Christian
  • 16
    Camoranesi Mauro German
  • 28
    Diego
  • 20
    Giovinco Sebastian
  • 17
    Trezeguet David

Па тоа бе Кирца! Ако ништо друго барем стартните 11 знае да ги погоди, за разлика од тој лузерот (неќам да го именувам :) )

Не прогнозирам резултат зашто баксуз ми е, само очекувам "нешто" од Диего :)

се гледаме после утакмица...

FORZA JUVENTUS!!!

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135
Нека ни е со среќа!

Фала Богу редно време беше! Каморанези 0-1