Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 април 2008
Мислења
549
Поени од реакции
93
Буфон

Зебина--Канаваро--Киелини--Гросо

Сисоко-(
Маркизо)-Мело

Каморанези/Јакинта--Диего----Џовинко/Дел Пиеро

Амаури/Трезеге

Јас вака би ја поставил формацијата кога би играл 4-2-3-1 со една забелешка. Ако игра Јакинта на пример на позицијата од Камора, игра Џовинко, ако игра Дел Пиеро, Јакинта одмара или игра напред а другиве двајца одмараат. Нормално вака би било се по заслуга, ако Џовинко не покажува ништо одма ќе пополни едно место на клупата за резерви, ова важи и за сите други. Маркизо би играл како замена за двајцата деструктивци, од проста причина што доаѓа до замор, суспензии, повреди итн.

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
Маркизио моментално игра најдобро од сите средишни играчи кои ги имаме на располагање, така да мислам дека засега има загарантирано место во стартниот состав. Тиаго е повреден, а Момо не очекувам да може да изигра цели 90 минути против Фиорентина, така да мислам дека Мело и Маркисио моментално би биле старери на тие две позиции.

Бај д уеј, Џон Елкан потврди дека Блан ќе биде поставен за новиот председател на Јувентус. Зборум Џиљи, и онака не беше којзнае каков председател... :wink:

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
Составот толку не ме плаши (имаме sверови во тимот) повеќе ме плаши како Ферара ќе се снајде во оваа ситуација, незнам некни што гледав тоа не ми личеше на фудбал, тим како ЈУВЕ да дозволи да останат по 2 играчи во одбрана против 4-5 играчи на Палермо, а баш тренерот ни беше еден од столбовите на одбраната минативе години, тоа едноставно е недозволиво за клуб кој традиционално има добра одбрана, и интер не игра нешто посебно брилијантно, ама колку толку не прима ефтини голови туку трчаат ко луди во одбрана, итно мора да се донесе квалитетен десен бек и уште еден централен дефанзивец, (според мене Луизао би бил најдобро решение) ајде ќе видиме што ќе бидне против Виола за 2 недели па тогаш ќе се знае дали Ферара е достоен да води клуб како ЈУВЕ.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
Маркизио моментално игра најдобро од сите средишни играчи кои ги имаме на располагање, така да мислам дека засега има загарантирано место во стартниот состав. Тиаго е повреден, а Момо не очекувам да може да изигра цели 90 минути против Фиорентина, така да мислам дека Мело и Маркисио моментално би биле старери на тие две позиции.
Со еден добро изработен систем на ротација ќе се најде простор за секој играч што е во тимот и што има желба да допринесе за него.

Бај д уеј, Џон Елкан потврди дека Блан ќе биде поставен за новиот председател на Јувентус. Зборум Џиљи, и онака не беше којзнае каков председател... :wink:
Сигурно Жан Клод Блан ќе биде многу подобар од Коболи на Претседателската функција. Јуве многу ќе добија ако успеат да го ангажираат Бепе Марота од Сампдорија на местото на Блан.

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
Со еден добро изработен систем на ротација ќе се најде простор за секој играч што е во тимот и што има желба да допринесе за него.
Точно. А и моментално не гледам причина зашто Маркисио не би стартувал... Мислам дека човекот е во супер форма, и заслужува константна игра. Момо не е подготвен за цели 90 минути уште од сега (најверојатно), па затоа местото на Маркизио во стартните 11 не би требало да биде загрозено, барем не на мечот со Фиорентина.

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212

Сигурно Жан Клод Блан ќе биде многу подобар од Коболи на Претседателската функција. Јуве многу ќе добија ако успеат да го ангажираат Бепе Марота од Сампдорија на местото на Блан.
Гледам многу дискутирате за претседателското место во тимот, не велам и дека тоа не е битно, но мора првин да се размисли за тренерот, не смее да ни се повтори она од прошлата сезона, Раниери имаше милион киксови и дури на крaj го сменија, доколку Чиро не успее да се снајде во оваа состојба (не е криза али оди натаму) мислам дека треба да се бара мекој поискусен стручњак од типот на Гус Хидинк, ЈУВЕ не е екипа каде што се дозволуваат по многу шанси, следнава утакмица очекувам победа, доколку излезе нешто спротивно од ова треба да се подразмисли малце Ферара и дали е за во ЈУВЕ (не велам дека е слаб тренер само мислам дека не е дораснат да води вакаов тим со вакви sвезди), на вакви играчи треба некој стар лисец да им покаже каде им е местото а не Амаури да дреме по цел натпревар или пак Легро да се влече ко баба по теренот, па да му ебам м**** не играат за Месина играат за ЈУВЕ и земаат огромни суми на пари, а што корист од нив овие први 7 кола, да не зборам предвреме се надевам дека ќе ме демантираат и Чиро и играчите. FINO ALLA FINE FORZA JUVENTUS

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
ЈУВЕ не е екипа каде што се дозволуваат по многу шанси, следнава утакмица очекувам победа, доколку излезе нешто спротивно од ова треба да се подразмисли малце Ферара и дали е за во ЈУВЕ (не велам дека е слаб тренер само мислам дека не е дораснат да води вакаов тим со вакви sвезди), на вакви играчи треба некој стар лисец да им покаже каде им е местото а не Амаури да дреме по цел натпревар или пак Легро да се влече ко баба по теренот.
Ама и Јуве не е екипа во која секоја сезона се менуваат тренери. 2-3 нерешени и еден пораз не е причина да се отпушти тренер, плус една легенда на клубот каков што е Чиро Ферара. Чиро ја има максималната поддршка од фановите, Управата, Бордот за функцијата што ја врши. Минатата сезона Барса го ангажираше Гвардиола, во првите 9 натпревари Барса имаше 4-5 нерешени резултати, па на крај успеа да освои три титули. Чиро ќе се справи со оваа ситуација.

F

FuckYouAll

Гостин
Составот толку не ме плаши (имаме sверови во тимот) повеќе ме плаши како Ферара ќе се снајде во оваа ситуација, незнам некни што гледав тоа не ми личеше на фудбал, тим како ЈУВЕ да дозволи да останат по 2 играчи во одбрана против 4-5 играчи на Палермо, а баш тренерот ни беше еден од столбовите на одбраната минативе години, тоа едноставно е недозволиво за клуб кој традиционално има добра одбрана, и интер не игра нешто посебно брилијантно, ама колку толку не прима ефтини голови туку трчаат ко луди во одбрана, итно мора да се донесе квалитетен десен бек и уште еден централен дефанзивец, (според мене Луизао би бил најдобро решение) ајде ќе видиме што ќе бидне против Виола за 2 недели па тогаш ќе се знае дали Ферара е достоен да води клуб како ЈУВЕ.
А според мене за таа позиција можеме да го задржиме Касерас зошто сепак негова природна позиција е централен дефанзивец.:smir:

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
Буфон

Сисоко-(
Маркизо)-Мело

Каморанези/Јакинта--Диего----Џовинко/Дел Пиеро

Амаури/Трезеге

Јас вака би ја поставил формацијата кога би играл 4-2-3-1 со една забелешка. Ако игра Јакинта на пример на позицијата од Камора, игра Џовинко, ако игра Дел Пиеро, Јакинта одмара или игра напред а другиве двајца одмараат. Нормално вака би било се по заслуга, ако Џовинко не покажува ништо одма ќе пополни едно место на клупата за резерви, ова важи и за сите други. Маркизо би играл како замена за двајцата деструктивци, од проста причина што доаѓа до замор, суспензии, повреди итн.
Буфон

Сисоко-(
Маркизо)-Мело
Џовинко ---Диего
---Јакинта и Дел Пиеро/ Трезеге јас би одел вака 4 4 2 класичо

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135
vistinata za kalcopoli
PART 1
PART 2
koj procital dobro koj ne neka cita
Се овдека кажано е вистина и го потврдува мојот став дека Калчополи беше во стилот "кадија те тужи, кадија те суди". Ама ајде, има време, се ќе си дојде на свое место.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
Се овдека кажано е вистина и го потврдува мојот став дека Калчополи беше во стилот "кадија те тужи, кадија те суди". Ама ајде, има време, се ќе си дојде на свое место.
Кон крајот на минатата сезона, имаше информација дека УЕФА ја притискала Италијанската фудбалска федерација (ФИГЦ) да соопшти кој е Шампион на сезоната која ја освои Јуве а му беше одземена, зошто таа титула од кога ја одзедоа на Јувентус нема назначен Шампион. Се појавија шпекулации дека сепак има можност таа титула да му биде вратена на Јуве, но оттогаш нема никаква информација, и ФИГЦ не дава информации како ќе ја пријави таа сезона за да може да биде регистрирана во статистиките на УЕФА.

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
ajde neka go jadat site so go namestija juve ...
ова вистинските навивачи на јуве го знаат,италијанците и го имам читано на форум,не знам толку многу италијански за да преведам нешто ,преку гугл транслејт на англиски читам само што не може точно да се преведе пошто они си имаат фрази свои кои ги користат и не може да се преведе на англиски точно,се лажат тие од Интер дека се чисти и дека немаат никаква врска со местење,они се најголемите лопови

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
kako prvo da go pozdravam na Goboli Gigli za se so napravi za klubot posle kalcopoli skandalot koj se poizvesno e deka rabotite izleguvaat na videlina Goboli Gigli covek koj uspea da ni ja vrati nasmevkata so nekolku uspesni transveri (samo mora da se napomeni deka nas ne kinat povredite uste prvata sezona vo seria a za nas bese uspesna sezona i pokraj takviot razvoj na nastanite )i da go pozdravam Jean-Claude Blanc da mu posakam dobredojde na presedatelskata funkcija i uspesna rabota i uspesni sezoni na kormiloto na juve:salut:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom