Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
Значи пациентите наши неможат да ни се паднат и годинава у групите да ги испласкаме пак. Ипак се надевам на полесна ждрепка, иако нема веке слаба екипа.
abe real ke padnat ke gi smridme pak a so ima najnovi vesti el capitano ke se vrati?? za duelot so roma?

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.341
Поени од реакции
2.235
Имам предчуство дека ке се паднеме со Челзи и Дебрецин. :)
Сакам на тие сините да им докажеме кој се, лани едвај не тепаа со 1-0 и тоа голема среќа имаа, а дома па ние немавме среќа доволно.
Сега сега сакам да ги видам за каде се ...

Јас лично не сакам ептен слаба група, сакам појака да се натпреварува Јуве со големите имиња Барселона,Манчестер Јунајтед,Челзи, па да видиме тогаш.

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
Имам предчуство дека ке се паднеме со Челзи и Дебрецин. :)
Сакам на тие сините да им докажеме кој се, лани едвај не тепаа со 1-0 и тоа голема среќа имаа, а дома па ние немавме среќа доволно.
Сега сега сакам да ги видам за каде се ...

Јас лично не сакам ептен слаба група, сакам појака да се натпреварува Јуве со големите имиња Барселона,Манчестер Јунајтед,Челзи, па да видиме тогаш.
abe neka ni se padni so polesna grupa :)

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Meло истегнал мускул денеска на тренинг и не се знае дали ќе игра против Рома :nesum:

Juventus have an anxious wait to see if Felipe Melo’s injury in training today will keep him out of Sunday’s showdown with Roma.
The Brazilian missed the opening 1-0 win over Chievo due to a ban, but was expected to be at the heart of the side walking out at the Stadio Olimpico this weekend.

Instead today he pulled up during training with a left thigh twinge and went off the pitch for an early look at the treatment room.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Napraev 22 lelej ja imam brojkata od Sissoko sea :pos2:
Епа ај среќен роденден и ко подарок полесна група утре да добиеш за Јуве :smir: еве и Рафиња :wink:

- Ова со мело најверојатно ќе значи дека нема да игра, ако не е повреден значи нема да е в форма и најверојатно ништо.
- Рафиња, ништо чудно да го добиеме. Туку така секо не доставва понуда сиурно е испитан теренот а Шалке мислам дека не се во состојба да одбиваат поради кризата па очекувам добри вести.

DangerouzZ

Bianconero Till I Die !
Член од
24 август 2009
Мислења
366
Поени од реакции
21
Епа ај среќен роденден и ко подарок полесна група утре да добиеш за Јуве :smir: еве и Рафиња :wink:

Fala mnogu brat , a da ti kazhem iskreno i ja ne sum za da ni padne nekoja mnogu slaba grupa , sakam malce da pokazhemo shto znaemo pa i da ispleskamo nekoj od samobendisanive Man.Utd. ili Barcelona :) a Rafinha bi go sakal za rodenden da go vidim u Juve iskreno da ti kazhem :) ... btw utre koe vreme e izvlekuenjeto ? ( nemoem da otvaram po straneve mnogu poshto Limitot me jebe ) :tapp:

Pinturicio

Forza Juventus !!!
Член од
22 септември 2007
Мислења
1.705
Поени од реакции
109
Ме радува тоа што Чиро одма после првата утакмица ги согледа слабостите на тимот и одма се впушти кон засилување на бековските позиции. Битно е дека навистина го гледа проблемот и се труди да го реши ... Рафиња мислам дека е перфектно решение за десната бековска позиција , а Гросо е солидно решение за левата со оглед на тоа што таму сме најтенки ... Молинаро е камен , а Де Чеље е доста променлив. Впрочем реалната позиција на Де Чеље ( каде и што се снаоѓа најдобро ) е левата странична позиција во средниот ред , а не бек бидејќи многу послабо се снаоѓа во дефанзивните задачи.

Како и да е да се вратиме на трансфериве. Ако го донесеме Рафиња ... ( лично сум оптимист бидејќи во вакви кризни услови мислам дека Германците нема да одбијат 8 милиони евра ) тогаш ќе имаме и тоа како јака позиција бидејќи квалитетите на Зебина воопшто не се за зафркавање , неговиот проблем се повредите и секако незгодниот темперамент кој многу често го става во позиција да добие црвен картон ... значи кога ќе се собере се на се неможе да се смета на Зебина како на сигурен човек на таа позиција. Затоа Рафиња е идеално решене ... брз , ситен , продирлив ... со солиден центаршут ( се она што го нема Геригера ). Можеби дефанзивата му е послаба страна али во формација 4-3-1-2 мислам дека тоа и не е многу потребно бидејќи тука се деструктивците во средината ( Маркисио, Мело , Сисоко ... ) кои би требало да покријат евентуална грешка на бековите бидејќи и не играат премногу офанзивно ( на средњациве мислам )

Е сега во врска со левата бековска позиција ... пред се најверојатно новото засилување за Гросо. За него можеме да вртиме муабет до сабајле али важното е дека трансферот и не е така многу перспективен , впрочем и играчот ( не беше ни Канаваро ... али ете видиш ... го бива бикчето ), годините го газат, кога дебатиравме пред месец дена за евентуалното доаѓање на Гросо бев доста против , али кога ги видов како играат Молинаро и Де чеље на припремните , тогаш мислам дека Гросо ќе се снајде далеку подобро од нив. Не викам дека ќе биде којзнае што , али ќе биде солиден , дополнето тоа со искуството кое го има мислам дека ќе ја закрпи доволно дупката која се наоѓа на оваа позиција. Значи сум ЗА доаѓање на Гросо , немаме што да загубиме ... можеме само да "повратиме во живот" (после Канаваро ) уште еден од златната селекција на Аѕурите. Штом Липи веруваше во него ... значи има нешто добро во човекот ... а Чиро е оној вистинскиот кој може да му даде мотив за да Гросо се врати во старата најдобра форма. Мене лично најголем проблем кај Гросо е неговата физичка конституција. Мислам дека неможе човек со 190 цм да игра на позиција лев бек, и притоа да биде доста продорен. Го пробаа и Киелини на почетокот , но токму ради висината го вратија на централната бековска позиција каде што се снајдува далеку подобро. Како и да е сакам да верувам ( и верувам ) дека Гросо ќе биде перфектно решение за оваа позиција која го мачи Јуве веќе 2-3 сезони ( од доаѓањето на Молинаро ).

Како и да е очекувам во овие два три дена да се комплетираат трансфериве, а во недела очекувам да ја изгазиме Рома без проблеми , бидејчи и непамтам кога Рома имала послаб тим од овој. Ако лани ги тепавме 4:1 ... годинава очекувам најмалку 5 комада ( хехе се зезам ... и 1:0 нека биде битно е да земем три бода , али мислам дека не би требало да имаме проблеми ако изиграме барем со пола сили )

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Fala mnogu brat , a da ti kazhem iskreno i ja ne sum za da ni padne nekoja mnogu slaba grupa , sakam malce da pokazhemo shto znaemo pa i da ispleskamo nekoj od samobendisanive Man.Utd. ili Barcelona :) a Rafinha bi go sakal za rodenden da go vidim u Juve iskreno da ti kazhem :) ... btw utre koe vreme e izvlekuenjeto ? ( nemoem da otvaram po straneve mnogu poshto Limitot me jebe ) :tapp:
- Мислам дека беше 18h ама провери пак за секој случај
- Не Барса/Челзи ги нејќам во група сакам и тие да поминат натаму да ми се гледа лш во елиминациите. Сакам некој од останатите онака нарает да ги сплескаме и среќен да бидам.

Ме радува тоа што Чиро одма после првата утакмица ги согледа слабостите на тимот и одма се впушти кон засилување на бековските позиции. Битно е дека навистина го гледа проблемот и се труди да го реши ... Рафиња мислам дека е перфектно решение за десната бековска позиција , а Гросо е солидно решение за левата со оглед на тоа што таму сме најтенки ... Молинаро е камен , а Де Чеље е доста променлив. Впрочем реалната позиција на Де Чеље ( каде и што се снаоѓа најдобро ) е левата странична позиција во средниот ред , а не бек бидејќи многу послабо се снаоѓа во дефанзивните задачи.

Како и да е да се вратиме на трансфериве. Ако го донесеме Рафиња ... ( лично сум оптимист бидејќи во вакви кризни услови мислам дека Германците нема да одбијат 8 милиони евра ) тогаш ќе имаме и тоа како јака позиција бидејќи квалитетите на Зебина воопшто не се за зафркавање , неговиот проблем се повредите и секако незгодниот темперамент кој многу често го става во позиција да добие црвен картон ... значи кога ќе се собере се на се неможе да се смета на Зебина како на сигурен човек на таа позиција. Затоа Рафиња е идеално решене ... брз , ситен , продирлив ... со солиден центаршут ( се она што го нема Геригера ). Можеби дефанзивата му е послаба страна али во формација 4-3-1-2 мислам дека тоа и не е многу потребно бидејќи тука се деструктивците во средината ( Маркисио, Мело , Сисоко ... ) кои би требало да покријат евентуална грешка на бековите бидејќи и не играат премногу офанзивно ( на средњациве мислам )

Е сега во врска со левата бековска позиција ... пред се најверојатно новото засилување за Гросо. За него можеме да вртиме муабет до сабајле али важното е дека трансферот и не е така многу перспективен , впрочем и играчот ( не беше ни Канаваро ... али ете видиш ... го бива бикчето ), годините го газат, кога дебатиравме пред месец дена за евентуалното доаѓање на Гросо бев доста против , али кога ги видов како играат Молинаро и Де чеље на припремните , тогаш мислам дека Гросо ќе се снајде далеку подобро од нив. Не викам дека ќе биде којзнае што , али ќе биде солиден , дополнето тоа со искуството кое го има мислам дека ќе ја закрпи доволно дупката која се наоѓа на оваа позиција. Значи сум ЗА доаѓање на Гросо , немаме што да загубиме ... можеме само да "повратиме во живот" (после Канаваро ) уште еден од златната селекција на Аѕурите. Штом Липи веруваше во него ... значи има нешто добро во човекот ... а Чиро е оној вистинскиот кој може да му даде мотив за да Гросо се врати во старата најдобра форма. Мене лично најголем проблем кај Гросо е неговата физичка конституција. Мислам дека неможе човек со 190 цм да игра на позиција лев бек, и притоа да биде доста продорен. Го пробаа и Киелини на почетокот , но токму ради висината го вратија на централната бековска позиција каде што се снајдува далеку подобро. Како и да е сакам да верувам ( и верувам ) дека Гросо ќе биде перфектно решение за оваа позиција која го мачи Јуве веќе 2-3 сезони ( од доаѓањето на Молинаро ).

Како и да е очекувам во овие два три дена да се комплетираат трансфериве, а во недела очекувам да ја изгазиме Рома без проблеми , бидејчи и непамтам кога Рома имала послаб тим од овој. Ако лани ги тепавме 4:1 ... годинава очекувам најмалку 5 комада ( хехе се зезам ... и 1:0 нека биде битно е да земем три бода , али мислам дека не би требало да имаме проблеми ако изиграме барем со пола сили )
Имам некои забелешки во однос на постов
- Незнајме колку Раниери имал можности за да го менва тимот. Мислам дека сезонава го одврзаја кесето Елкановци. (барем за трансфери да не плукаме по него :pipi:)
- Мал проблем се крилните позиции со нестандарден среден ред. Значи ни требаат појаки и поподвижни крила ако играме со 3 наместо 4 во средина шо значи ни требаат крила од типот на Молинаро :back:. А Рафиња ко викате дека е брз ок, само треба да е добар и во дефанзива 1 поради формацијата 2 поради лигата во која играме.

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.754
Поени од реакции
3.793
Факт е дека Рафиња бил бил одлично засилување. Меѓутоа сепак мислам дека 8 милиони, можеби не се малку пари но се малку за Шалке да ја прифати понудата. Рачунам дека ипак Јуве треба да проба да ги ангажира и двајцата (Гросо и Рафиња) иако шансите да се случи такво нешто се 0.002%. Најголем проблем претставуваат финансиите (бараната сума на Лион за Гросо од 2 милиони Јуве се обидува да ја намали !?), али стојам на ставот дека може да се добијат некои приливи на средства со продажба на Григера и Молинаро, па и Поулсен (кој си покажа сам на себе колку може, против Киево, а и не верувам дека во текот на сезоната ке можам да очекувам нешто повеќе). Потполно сум свесен дека има премалку време за да се изврши целиов процес, меѓутоа си размислувам на глас, нели!?

Фаст форвард
Мислам дека Јуве порано требаше да мисли на ова и да се обиде да се ослободи од некои паразити на клупата за да се отвори место за нови двајцава. Главна пречка како и по обичај претставува недостиготот на финансии.
Тоа е моето размислување али ипак мислам дека еден од нив двајца ке донесат, а тоа најверојатно ке биде Гросо.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
ЕПА АЈ СО ЗДРАВЈЕ ДА СИ ГО КОРИСТИМЕ

http://goal.com/en/news/10/italy/2009/08/26/1463310/juventus-sign-rafinha-from-schalke-04-report
Juventus Sign Rafinha From Schalke 04 - Report

According to Sportmediaset, the deal is done...

Aug 26, 2009 9:21:18 PM

Juventus have signed Brazilian right back Rafinha from Schalke 04 for €8 million, according to Sportmediaset.

There is no official confirmation from either of the two clubs, but it is expected to arrive shortly.

Juventus have had a high profile summer in the transfer market, already signing Felipe Melo, Diego, Fabio Cannavaro and Martin Caceres and had stated a couple of weeks ago that they would be bringing in no further players.

However, the full back positions looked far from secure in the latter part of pre-season, and now Juventus have moved to strengthen their right back area by purchasing Rafinha, a fast and attacking wingback who has been likened to Selecao legend Cafu.

Rafinha fell out with Schalke last summer after he insisted on competing in the Olympics. Without permission the Brazilian international travelled to China and incurred a €700,000 fine.

The full back has been linked with a host of top clubs this summer, including Milan, Barcelona and Chelsea, but it is Juventus it seems who have secured his signature.

Sportmediaset also claims that Rafinha will not be the last arrival in Turin before the end of the transfer window. Lyon’s Fabio Grosso will also be joining to fill the left back position, and this deal could be closed within a number of hours.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
Факт е дека Рафиња бил бил одлично засилување. Меѓутоа сепак мислам дека 8 милиони, можеби не се малку пари но се малку за Шалке да ја прифати понудата. Рачунам дека ипак Јуве треба да проба да ги ангажира и двајцата (Гросо и Рафиња) иако шансите да се случи такво нешто се 0.002%. Најголем проблем претставуваат финансиите (бараната сума на Лион за Гросо од 2 милиони Јуве се обидува да ја намали !?), али стојам на ставот дека може да се добијат некои приливи на средства со продажба на Григера и Молинаро, па и Поулсен (кој си покажа сам на себе колку може, против Киево, а и не верувам дека во текот на сезоната ке можам да очекувам нешто повеќе). Потполно сум свесен дека има премалку време за да се изврши целиов процес, меѓутоа си размислувам на глас, нели!?

Фаст форвард
Мислам дека Јуве порано требаше да мисли на ова и да се обиде да се ослободи од некои паразити на клупата за да се отвори место за нови двајцава. Главна пречка како и по обичај претставува недостиготот на финансии.
Тоа е моето размислување али ипак мислам дека еден од нив двајца ке донесат, а тоа најверојатно ке биде Гросо.
Поулсен, нема да биде продаден, бидејќи некој ќе треба да биде тука кога ќе ги нема Сисоко и Мело . Маркизио не е класичен ДМФ, а ниту пак Тиаго . Така да како замена Поулсен е добар, а мислам дека сега нема шанси да го продадат .

Околу Рафиња . Рафиња ова му е последната година од неговиот договор со Шалке, и веќе взима може да преговара со друг клуб за својата иднина . И токму поради тоа, мислам дека 8 милиони се фер сума, со оглед дека ако не ја прифатат сумата, а нема никакви најави дека Рафиња одбива да го продолжи договорот со Шалке, Рафиња ќе си замине од Шалке како слободен играч . Јас мислам дека Шалке нема да одбие ако му се понуди Григера + 4-5 милиони евра, ем Шалке добива замена за Рафиња, ем добива финансисиски...

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.922
Поени од реакции
8.798

браво бе стручњаку, значи доста е Јуве да изигра со пола сили и опа три бода од Рим ццццц толку ниско го спушти мојот омилен тим или Јуве го направи десет класи појак од Рома

Pinturicio

Forza Juventus !!!
Член од
22 септември 2007
Мислења
1.705
Поени од реакции
109
Рафиња е пред потпис со Јуве. Спортмедиасет многу ретко грешат во врска со трансфериве, а според нив договорот е веќе постигнат. Што да кажам ... браво за Секо , феноменален трансфер ... бај бај Григера и велком Рафиња !:vozbud:

браво бе стручњаку, значи доста е Јуве да изигра со пола сили и опа три бода од Рим ццццц толку ниско го спушти мојот омилен тим или Јуве го направи десет класи појак од Рома
Не бе друже немам ја ништо против Рома ... али сезонава мислам дека имате најслаб тим во однос на претходниве години. Повредени ви се Вучинич и Мексес ... а со Тоти веќе фудбал не се игра ... остаре човекот , исто како што ќе биде Дел Пиеро за година две. Али тоа се симболи на нивните клубови , за нив место често има иако тоа и можеби не е баш најдобро за самиот тим

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
уште официјално и топ:) avanti juvee

мислам ќе биде изедначена утакмица,Рома игра дома,понапред се со подготовките ,јуве уште ја бара формата и се адаптира на формацијата и на Диего али Рома игра слабо во одбраната,во последните два дуела има примено 6 гола од кои 3 од Кошице ипак ја не ги потценувам Рома,знаат да бидат опасни кога се во форма

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom