Поулсен е среќен што останува во Јуве..
Изјави дека се почувствувал многу убаво кога му кажале дека Јуве го планира за нареднава сезона..
I am really happy, the Juve called me and told me that things have changed since Zanetti went to Florence. Now I'm part of a full-time team and count on me . It 'been a "difficult, but I wanted at all costs remain to show what they really worth," said the blonde median bianconero.
„Јас сум вистински среќен, Јуве ме повика и ми рече дека работите се смениле од кога Занети заминал во Фиорентина. Сега, јас сум дел од тимот, и сметаат на мене. Беше многу тешко, но јас сакав да останам во Јуве по секоја цена, и да покажам дека вистина вредам“
Браво за Поулсен..Се надевам дека оваа позитивна енергија ќе допринесе да неговата форма биде подобра од онаа минатата сезона..
Од друга страна, Занети за
интервјуто за Газета Дело Спорт изјави дека не му бил понуден нов договор од страна на Јуве, и изјави дека мисли дека Секо се плашел да му понуди бидејќи цела сезона го мачеле повреди..Тој бил изиритиран, зошто Секо изјавил дека му бил понуден нов договор, а според него немало никаква понуда за обновување на договорот..
Недвед
изјави дека Ферара му изјавил дека ќе го почека да донеси одлука до 20 Август дали ќе се врати во Јуве во техничкиот тим,но изјави дека негов нареден план е да игра во Америка, и дека моментално тренирал со аматерски клуб во градот каде што живее..Исто така сакал да се врати во Репрезентацијата на Чешка, зборувал со тренерот, но изјави дека за да се случи тоа мора да заигра во некој клуб..